![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 82
Zahvaljeno 59 puta na 23 poruka
|
![]()
Pola sata pred mec sezone na Old Traffordu, pada mi na pamet, doduse ne nesto pretjerano originalna, ideja za topic...
![]() Onako, neki vas izbor, nesto sto vam je bas upalilo vijuge bilo, a + je savrseno uklopljeno u pricu i originalno... Uopste, avanture sa, kad se sve sabere, najbolje osmisljenim zagonetkama/slagalicama/logickim mozgolomkama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Ne pamtim ovakve stvari, ali me je treća epizoda Tales of Monkey Islanda u tom smislu oduševila (izašla je skoro, pa mi je ostala u sećanju... o ovome sam već pisao čini mi se) - konverzacija sa morskom kravom preko turističkog rečnika, menjanje tela i bacanje kletve na Markiza, itd. Ali ceo Tales je genijalan, na pamet mi pada i davanje komandi LeChucku u stilu matorih avantura (use... with). Kreativni problemi koji su deo priče (nemam ništa protiv "logičkih" problema kao u Machinariumu, ali nije to to).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Sad sam naleteo na jednu zanimljivu zagonetku u Simonu 5 (jedan od retkih uspelih momenata igre) - treba napisati ugovor o zaposlenju, ali tako da određene stavke odgovaraju i Simonu i kapetanu Narrowu (
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
information junkie
|
![]()
Meni se u Darkness Within svidela fora sa podvlačenjem dokumenata.
Takođe, u Sherlock Holmes: The Awakened mi bila interesantna i teška zagonetka sa onim papirom iz novina, kad treba da se otključa sef... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
nikako da odgovorim na ovu temu, mislim da je getaway vec pomislio da ne volimo zagonetke dok caine nije odgovorio
![]() cim sam procitao temu odmah sam se setio dve zagonetke: ona sa kasetama i snimanjem razgovora iz GK2 a druga je iz igre Spycraft sa trazenjem atentatora preko kompjutera obe zagonetke, iako nista preterano komplikovane su mi odlicni primeri detektivskog osecaja prilikom resavanja neke zagonetke - mislim da je to "detektivsko" bitan faktor jer pruza igracu satisfakciju i osecaj da je uradio nesto "genijalno", poput Holmsa ili Poaroa Jos jedna igra sa vrlo dobrim logickim zagonetkama je Keepsake, gde su ukompovane razne Mystolike igrice sa hint sistemom koji moze postepeno da vam pomaze. 7th Guest, 11th Hour, Riven i Myst 3 su takodje cesti primeri I naravno Day of the Tentacle ili Monkey Island odmah padaju na pamet sa svojim ludackim inventory-based zagonetkama ali i sjajnom koncepcijom istih |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, najbolje, najbolje igre |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Godišnji konkurs izbora najbolje fotografije, „Izgovor za razgovor“ | bobi | Dešavanja i događaji | 0 | 26.12.2007 15:59 |
Nesto najbolje ! | oktagon | Šta da kupim? | 19 | 30.8.2007 10:05 |
Ja znam najbolje | Che_ | Zanimljive Web lokacije | 1 | 13.1.2007 14:56 |