|
Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
11.8.2009, 1:08 | #1 |
Član
Član od: 29.7.2009.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Vi ste pametni... pomozite!
Napravio sam Intro i sajt na jednoj stranici u "Flash effect site builder-u" i dobio po dva fajla: .html i.swf
Povezao sam Intro sa .swf fajlom sajta (u polju URL sam upisao naziv .swf fajla), ali kada ga isprobam t.j. pustim preko IE Intro ide normalno (kao što sam podesio:980x800) a kada kliknem na button za ulazak na sajt, sajt se prikazuje u smanjenoj veličini, t.j. tako da staje po visini, a sa strane ima margine. Da li će to tako da bude i kad se uploaduje na internet ili je to samo preview? E, da i ovo: Za prebacivanje na internet ... da li je dovoljno u nekom FTP programu uploadovati dobijene .html i .swf fajlove ili treba još nešto? |
12.8.2009, 15:17 | #2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
Re: Vi ste pametni....pomozite!
Ne koristim bilo kakve "flash buildere" tako da mogu da govorim samo generalno u vezi implementacije Flasha na web stranicama pa mi "upisao sam URL u polje URL" i slične infomacije zaista ne znače puno
Elem svaki browser Flash fajlove posmatra kao samostalne objekte embeddovane (uključene) u kontekst stranice koje treba da prikaže tako da što se browsera tiče jedine stavke koje su njemu važne su neke osnovni parametri o samom uključivanju objekta u stranicu a ostalo ga i nije baš preterano briga. Postoji nekoliko načina kako se Flash može uključiti u stranicu i svaki od njih podrazumeva da mora da se definišu širina (width) i visina (height) konkretnog objekta jer kao što već rekoh browsere uopšte ne interesuje šta se dešava unutar prostora rezervisanog za objekte već samo koliko prostora moraju da im rezervišu. Evo jednog primera kako se često Flash "embedduje" u stranicu. Kod:
<object width="980" height="800" data="UNESI_NAZIV_SWF_FAJLA" type="application/x-shockwave-flash"> <param value="UNESI_NAZIV_SWF_FAJLA" name="movie"/> <param value="high" name="quality"/> <param value="transparent" name="wmode"/> </object> |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci: | ||
gandalf beli (12.8.2009) |
12.8.2009, 17:03 | #3 |
Član
|
OK, to mi je jasno....tako izgleda i moj html kod. Mislim, širina i visina su postavljene na 980 i 800, pa ipak mi se stranica kad je pozovem preko intro stranice prikazuje smanjena.
Zašto je to tako? S druge strane kad istu stranicu (homepage) otvorim posebno u IE, ona se prikazuje u punoj veličini. |
12.8.2009, 23:26 | #4 |
Član
|
Rešio sam problem! Hvala svima koji su razmišljali na ovu temu i naravno holodocu koji je pokušao da pomogne.
Problem je bio u tome što u polju za URL nije trebalo da stoji nazivfajla.swf nego adresa htm fajla na kompjuteru....e sad, nadam se da će sve to da radi kada ga postavim na internet obzirom da program sam prevodi sve apsolutne adrese u relativne |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pomozite, častim | limunnn | Web razvoj | 3 | 20.6.2009 16:50 |
Pomozite mi, šta da kupim za 1100 € | Vojtek93 | ŠDK - Osnovne komponente | 14 | 22.1.2009 2:00 |
pomozite !problem s kompom | Murdagame | Kvarovi | 19 | 2.9.2008 4:13 |
Molim pomozite, posao mi zavisi od ovoga (Thunderbird)! | salegl | Aplikativni softver | 20 | 3.4.2008 22:28 |