|
Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
1.10.2024, 18:27 | #1 |
Novi član
|
Pametni satovi i tetovaže :)
Pozz svima! Evo jednog pitanja koje će vas možda i nasmejati: da li ste znali da većina pametnih satova ne radi na tetoviranim delovima kože? Ja nisam, i to sam saznao na glup način...
Imam tetovaže na obe ruke do zgloba. Pametni sat sam hteo da kupim i koristim samo i isključivo zbog sporta, tj praćenja rada srca pri određenim opterećenjima... Probao sam Huawei GT2, GT3, Honor (zaboravih model), AmazFit GT4 i AmazFit narukvicu - i nijedan ne radi! Zašto? Pa zato što senzor ne prepoznaje da je na koži, zbog mastila i boje... Da li možda neeeeekim slušajem imate info koji pametni sat bi mogao da radi preko tetovaže, a da ne košta boga oca? Da budem jednostavniji - uopšte mi ne treba da ima dostupne funkcije telefona, želim samo u toku treninga da ispravno prati otkucaje srca i možda još neku funkciju tog tipa, ništa više od toga... Hvala! |
1.10.2024, 18:34 | #2 |
Veteran
Član od: 5.8.2013.
Zahvalnice: 319
Zahvaljeno 371 puta na 278 poruka
|
Re: Pametni satovi i tetovaže :)
Moj prijatelj je tetoviran bas na zglobovima, nije se zalio da ne radi, uglavnom je Samsung satove imao i Apple...Odes u neku radnju i probas, ako radi kupuj!
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku tref na korisnoj poruci: | ||
protocol_unit (5.10.2024) |
1.10.2024, 21:06 | #3 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.639
Zahvaljeno 11.118 puta na 7.107 poruka
|
Re: Pametni satovi i tetovaže :)
Ono što ti verovatno neće raditi je praćenje saturacije kiseonika u krvi jer se za to koristi snop svetlosti koji u potkožnim krvnim sudovima (kapilarima) meri količinu neoksigenizovanog hemoglobina koji reflektuje svetlost drugačije talasne dužine od oksigenizovanog hemoglobina. A ova funkcija kod pametnih satova je ionako nepouzdana u odnosu na medicinske oksimetre (ona klemica što ti stave na vrh prsta).
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
protocol_unit (5.10.2024) |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ručni satovi | Picard | Brbljaonica | 328 | 17.6.2013 10:35 |
Skidanje tetovaže (a.k.a. šta uzeti u moru androida?) | veseliburek | Aparati i oprema | 16 | 15.11.2011 5:35 |
Vi ste pametni... pomozite! | gandalf beli | Web razvoj | 3 | 12.8.2009 23:26 |
Koliko smo stvarno pametni! | REDisLAW | Brbljaonica | 7 | 10.6.2006 0:39 |