![]() |
![]() |
|
|||||||
| Modovi Budite jedinstveni - modifikujte svoj računar |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
Član od: 22.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Zna li neko da mi objasni kako se moduju igre i gde?Ako neko ko zna hoce da mi objasni i moduje samnom igru generals nek se javi na pm.Ali neka mi neko objasni obavezno plz?????!!!!!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Starosedelac
|
Ti bi da modujesh jednu prilicno komlikovanu igru, a neznash ni kako se moduje... bolje pocni od necega jednostavnijeg, kao npr, cs 1.3 ili slicno...do bi modovao igru treba da znash da programirash, kao i da radish u nekom 3d programu...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Član
|
pa nastavi mozes li neko opsirnije objasnjenje????
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
XXXtreme
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.257
Zahvaljeno 5.040 puta na 2.933 poruka
|
Ovo konkretno zavisi od igre do igre. Negde se modovanje svodi na korišćenje priloženog construction seta (Neverwinter Nights, Morrowind), negde praviš mape (Warcraft 3), negde mora i da se programira (Half-Life, Quake)... znači traži na googlu informacije o konkretnoj igri i vidi šta/kako...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Član
|
Skinuo sam vec javu i neki program za extraktovanje pa cu neso pokusati dopisujem se sa nekim sa druge teme i pomaze mi a i vasa help bi mi pomogla?????Da li vi modujete nesto???
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
XXXtreme
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Veteran
|
Srecom on hoce da moduje generals - A za to mu ne treba znanje programiranja
Skriptovi su izuzetno laki A da ce da mu treba 3d program(* u ovom slucaju 3ds max ),trebace mu Mada zavisi od toda da li ce odustati ili Biti uporan( kao ja Npr) dok ne savlada bar osnove |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Starosedelac
|
Ne mora on napraviti neki profesionalno mod, moze npr da napravi neshto za generale sa npr drukcijim jedinicama (samo izmeni 3d modele) i slicno....za dodavanje novih jedinica....treba se malo muciti, ali kao shto su naveli pre mene, bez muke nema nauke
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Veteran
|
E pa to SAMO izmeni 3d modele spada u najkomplikovaniji posao kad je ovaj engine u pitanju
Sve ostalo je BOZAAAAAAA( osim mozda pojedinih elemenata kodiranja) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.257
Zahvaljeno 5.040 puta na 2.933 poruka
|
LOL
![]() Kad se budeš bavio "pojedinim elementima kodiranja", videćeš koliko je sve ostalo boza... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Veteran
|
Pa cim kazem da je boza => da sam se bavio POJEDINIM ELEMENTIMA kodiranja => Da saM zakljucio da JESTE BOZA
SAGE engine sam pre no sto sam krenuo u modiranje - izvrnuo naopacke da bih saznao njegove mogucnosti - Pa posto sam utvrdio njegove mogucnosti - SVECANO KAZEM - KODIRANJE JE BOZA |
|
|
|
|
|
#13 |
|
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.962
Zahvaljeno 4.147 puta na 2.711 poruka
|
Zavisi od igre.
Na primer za Civ4, treba da editujes neke XML fajlove (tekstualne) da napravis neki bazicni mod (na primer druge osobine jedinica ili nesto). Za malo komplikovanije treba da znas kako treba da napravis teksturu ako zelis da promenis izgled jedinice, na primer, ili neko znanje iz programiranja (Python) ako oces da skriptujes scenario. Slicno i za Rome Total War. Editujes text fajlove za osobine i razne texture i modele za izglede jedinica, objekata. Za Warcraft3 imas u igri ugradjen map editor i jos po nesto. Slicno i za Neverwinter Nights. Mogao bi ovako do sutra, ali svaka igra ima svoj fazon. Neke i nisu uopste modabilne. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Veteran
|
Jep.
Zavisi od samog Enginea i od official/unofficial podrske Portovi sa konzola( arkade....) najcesce nisu modabilni Jer se radi o zatvorenim enginima i o slaboj zainteresovanosti Sa druge strane RTSovi iFPSovi u velikom % jesu. Sto se rtsova tiche -Warcraft 3( battle realms engine( sa podrskom za 3ds max), Rome total war, Sage engine( C&C generals, ZH, BFME 1 i BFME 2), Warhammer 40 000,.... i mnooge druge( sto se tiche 2d rtsov- u najvecem procentu im je moguce menjati sprajtove) Ali najbitnije je da covek HOCE |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Veteran
|
Citat:
Generalno, modovanje i nije kompleksno kao sto ljudi vole da misle, mada sve uglavniom zavisi od volje, maste, talenta, slobodnog vremena i dosta strpljenjaaaaa (testiranje svaki put kad promenis neki detalj da vidis dali je sve u redu pa ako nije onda sledi nerviranje...). Posto nisi modovao pre, preporucujem ti da malo pocnes da ceprkas po direktorijumu igre koju zelis da modujes, da steknes barem kakvo/takvo iskustvo, a kad shvatis kako sve radi onda je mnogo lakse. Mada i to zavisi od igre do igre. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Starosedelac
Član od: 3.5.2006.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 194 puta na 64 poruka
|
ako cash ocesh najlakse ti je da pocnesh sa gta. imash na gtaforums.com brdo tutorijala
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Kako igrati igre preko Neta? | Monk Psycho | Mrežne igre | 9 | 14.7.2009 0:01 |
| Java igre vs. Symbian igre | PhaetoN | Igre za mobilne telefone | 66 | 26.5.2007 16:06 |
| Kako podesiti mrezu | Bifrost | Mrežne igre | 6 | 18.4.2006 12:45 |
| G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? | Ilic Marko | Programi za mobilne telefone | 1 | 9.2.2006 14:09 |