Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Grafika

ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.11.2005, 16:04   #21
AstraLogos
Deo inventara foruma

Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 1.431
Zahvaljeno 2.450 puta na 1.153 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku AstraLogos
Određen forumom Re: Izbor graficke

Citat:
!ACHTUNG! kaže:
Covek cita IO port.Gosn Qzma ocigledno vise voli nVIDIA-u pa tako je i uticao na vaseg citaoca
Ma sta je vama. Ponasate se kao deca. Sto napadate Kuzmu i Sasu bez cinjenica i razloga?

U svim zemljama a narocito u Srbiji kod izbora grafickih kartica, cena igra presudnu ulogu. Nvidija serijom NV6xxx i odnosom cena/kvalitet logican je izbor za vecinu korisnika. Tu realnost ocigledno neki sa foruma ne mogu da podnesu i ulaze u bespredmetne rasprave. Pre godinu dana nije se moglo disati na forumima od ATI-jevaca i to sa razlogom jel su imali 9600PRO/XT 9800PRO/XT naspram NV FX serije koja je totalno promasila koncepciju.

Zato je mod Sasa potpuno u pravu kad preporucuje neku 6200/6600/6600GT karticu jer ATI nema u tom cenovnom rangu odgovor a narocito kada su AGP graficke kartice u pitanju.

A za prosecnog korisnika i njegov budzet 100-150e upravo se ove kartice uklapaju sa svojim performansama.

Pozdrav!
AstraLogos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.11.2005, 19:11   #22
ACHTUNG
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 148 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG

Citat:
VojaM kaže:
A što misliš da mi u redakciji svi isto mislimo?

Kuzma je Kuzma, Saša je Saša, ostali su ostali, Fata je Fata, a dvaput je dvaput
Ne,nisam uopste rekao to!Rekao sam da je covek pod Kuzminim uticajem,pa je zato generalizovao celu redakciju SK-a.Vidi se valjda da Sasa vise voli AMD,right?
ACHTUNG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.11.2005, 19:31   #23
Sasa
Darth Moderator

Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka

Kada bi Sasa imao para, vozio bi Intel, to je sigurno.
Ali se trudim da budem objektivan i zato AMD uvek izlazi kao pobednik, realno je bolja kupovina. Da li je i realno bolji, nisam siguran, kazem, da imam para kupovao bih Intel

Pozdrav!
Sasa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2005, 17:41   #24
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 429
Zahvaljeno 944 puta na 703 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Citat:
ste05an kaže:
Uzeo bih graficku za male pare (jer sve jedno imam los procesor) i
dvoumim se izmedju AGP nVidia 6200 (PCI-E varijanta je znatno skuplja) i PCI-E ATi X550. Imaju slicnu cenu, a drugu bih uzeo samo zbog podrzanog PCI-E, jer cu mozda u skorijoj buducnosti menjati plocu. Interesuje me
koliko je tehnicki FX 6200 bolja od konkurentskog Radeona?
ATI je uvek bio bolji od nVidie!Isprobao sam vecinu ATI-jevih kartica i svaku krasi izuzetan kvalitet izrade(mada to varira od proizvodjaca do proizvodjaca...).Moja preporuka je X550(i zbog PCI-E takodje).6200 je takodje sjajna,ali ako hoces pravu stvar,ATI je zakon.
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2005, 19:06   #25
Sale013
Kind Of A Big Deal

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka

Joj bre ljudi vidim ja da se vecina zalepi za ATI i nVidiu kao i AMD i Intel i ne popusta... Kao da su to bogovi... Jedni obozavaju boga ATI a drugi boga nVidiu... To je malo glupo. Ja sam korisnik I ATIa i nVidie i kazem da razlika medju njima varira od kartice do kartice, i ne moze niko reci u globalu ko je bolji jer to verovatno ni bog ne moze da zna...
Sale013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:28.