|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
4.2.2010, 4:13 | #1 |
Član
Član od: 29.5.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Kao i ostali,i ja trazim pomoc...ali konkretnu ...:)
Kupio sam u Americi laptop hp pavillion dv5-1125nr,sledi link sa slikom i kompletnom konfiguracijom (http://mycellz4less.com/index.php?ma...2e424dcbc09a0d) I imam par pitanja i treba mi strucni savet,posto ja nisam neki poznavalac komjutera
Dakle,prva stvar koja me zbunjuje za laptop sa tolikom cenom je baterija koja ne moze da izdrzi vise od sat vremena,ili ako gledam film,to je oko 45 minuta Nisam je formirao,ali su mi rekli i da ne moram,tj.da je vec formirana.Imam zelju da je zamenim za neku drugu koja duze traje.Da li je to moguce i da li ima kod nas da se kupi...??? Dalje,imam instaliranu wistu home premium koja me ukratko izludjuje koliko je spora i uzasno odradjena,na kucnom compu imam duplo manju radnu memoriju a radi mi jedno 5-8 puta brze!!!!Na zalost,jedina prednost je sto je licencirana(ako je to prednost uopste,sobzirom da nista ne valja)....Da li mogu da je recimo zamenim za xp,tj da je reinstaliram.Da li to moze uopste i gde? I na kraju...kupio bih neke prenosne zvucnike za laptop,pa mi treba predlog i misljenje sta da kupim...? Unapred zahvalan svima koji su imali vremena da ovo procitaju,a da se ne smore.... |
4.2.2010, 11:53 | #2 |
Starosedelac
|
Re: Kao i ostali,i ja trazim pomoc...ali konkretnu ...:)
Mozes u principu da uradis sve sto si naumio. Ja pre svega sumnjam na defektnu bateriju , koja ne moze da izdrzi koliko treba. A sto se tice operativnog sistema trebalo bi da mozes da instaliras sistem , kao i na bilo kojem drugom racunaru. Samo preporucujem neki moderniji operativni sistem ( naravno ako nisi u mogucnosti sasvim lepo ce raditi i Xp) da bi sve radilo kako bog zapoveda, jer neki lap topovi su jednostavno dizjnirani da rade sa vistom ili windows-om 7 , tacnije ne postoje drajveri za xp. Ja sam recimo imao manji problem sa jednim hp-om , kod koga pod xp-om nije mogla da se ostvari bezicna konekcija makar antena rutera bila na 2cm od njega. Cim sam instalirao windows 7 ti problemi su nestali.
Za zvucnike bolje pitaj nekog strucnijeg jer tu oblast stvarno ne pratim pa ne znam sta da ti kazem. |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Prvi put trazim pomoc za kupovinu :) | Bokile | ŠDK - Prenosni računari | 12 | 30.4.2009 22:26 |
Trazim pomoc oko maticne i procesora | renato21 | ŠDK - Osnovne komponente | 23 | 7.12.2007 2:04 |
Trazim program,molim za pomoc... | Bokile | Aplikativni softver | 6 | 27.8.2007 9:04 |
Pomoc...submit button kao slika...kako? | iMa_NeKo_PljUgU | Programiranje | 0 | 29.4.2007 23:13 |
Digitalac kao webCam? Pomoc... | GuJa_NeBeSkA | Foto i audio/video | 3 | 24.4.2007 11:04 |