![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Da li neko zna u cemu je problem?Imam wireless net i kad hocu da odem na neki sajt on prijavi da ne moze da se konektuje.Zbog virusa nije jer korisitim nod 32 i spyware doctor 3.8 a kad proverim konekciju da je ona u redu.
|
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 32 puta na 20 poruka
|
![]()
To se i meni nekad desi, to ti je do provajdera.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]()
Pinguj adrese koje imaš definisane u properties->internet protocol (default gateway, primary DNS i alternate DNS servere).
Ako bilo koji od njih ne prođe, onda te sigurno provajder zeza. Ako je u pingu sve ok (za sve od navedenog), proveri sa HiJackThis-om, možda ti je neko "oteo" browser? Poslednja ispravka: dbaja (10.7.2006 u 22:59) |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Sta je to HiJackIt?Ako je to program odakle se moze skinuti?I kad uradim to start>run>cmd>ping www.google.com pise ovako "Ping request could not find host www.google.com. Please check the name and try again"
Poslednja ispravka: Veljko the King (10.7.2006 u 18:58) |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]()
Sorry, pogrešno sam ti dao ime programa. Nije HijackIt nego HijackThis.
Evo i linka, program je freeware, samo pročitaj uputstvo za korišćenje. Možeš napraviti priličnu zbrku ako budeš čačkao nešto što ne bi smelo. Napravi backup, kao što ti i program nudi pre brisanja sumnjivih stavki. http://www.majorgeeks.com/download3155.html A za ping, nisam ni mislio da kucaš: ping www.google.com već da kucaš recimo: ping 192.168.97.11 (umesto ovih brojeva unesi svoje IP brojeve iz wireless konekcije). |
![]() |
![]() |
#7 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
Moram ovde da pisem jer nece da mi otvori novu temu ni sa IE ni sa Firefoxom.
E ovako,imam HyperLink Grid antenu od24 dBi koja me je kostala oko 6500 din,nju mi je provajder preporucio.Signal je extra ,tacno koliko sam uplatio (256K) ,i video to moj komsija i hoce i on da se prikljuci.Sad meni pade na pamet da mu ja prodam ovu moju antenu,a nadjem drugu,jeftiniju i da se malo oparim.Cujem imaju neke koje se prave u Sabcu,a i mogu da se naprave rucno. Udaljen sam od ISP-ove antene oko 1.5-1.8 km,ali nema ama bas nikakvih smetnji (kad zivim bogu iza nogu). Sad koliko sve ovo vredi raditi ,jer ne zelim da pokvarim dobar signal. |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 3.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pa ne shvatam zasto bi to radio ako ti ovako sve radi perfektno zarad razlike od 20 evra ili tako nesto, hyperlink je ipak najjaca antena koja postoji i omogucila bi ti daleko kvalitetniji signal od tog sabackog grida i u slucaju da se povecava broj korisnika na tom ap-u na koji si zakacen itd. Dakle, po meni se to ne isplati jer ces hyperlink prodati kao polovnu stvar (znaci neces moci uzeti tih 6500 hiljada vec npr. 4000-4500) i dok kupis tu sabacku koliko si na dobitku?
Pritom, ako se nesto zdrnda sa tvojim signalom uvek mozes da se pozoves na provajdera jer ti je on preporucio tu opremu a ovako uvek moze da ti kaze da ti je antena kriva za losiji signal cak iako to nije slucaj. Wireless je jako cudna stvar i po meni tu ne treba cackati mecku dokle god ti radi dobro, da se ne bi kasnije kajao i pitao sto ti je to trebalo. |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
Hvala na savetu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem pri povezivanju sa TV-om | VMedic | Operativni sistemi | 11 | 3.2.2009 23:36 |
Zanimljiv problem Paljenja | risiko | Kvarovi | 7 | 12.2.2007 1:46 |
U cemu je problem??? (boot racunara...) | Dovla84 | Kvarovi | 10 | 31.3.2006 12:14 |
wireless dlink dwl-520+ for mandriva problem | kenta | Slobodni softver | 13 | 14.3.2006 20:58 |
Problem sa XP-om | vladale | Operativni sistemi | 10 | 21.1.2006 22:11 |