![]() |
![]() |
|
Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa. |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 605
Zahvaljeno 2.479 puta na 595 poruka
|
![]()
Taman napisem i padne server. Elem evo malo krace verzije-
Dugo sam vagao sta da uzmem od telefona. Pre Lumie, koristio sam iPhone 3GS, pre toga Samsung Galaxy, imam takodje Android tablet, te je izbor lako pao na Lumiu, pogotovo posle trenutka kada sam je prvi put uzeo u ruke. Uz to cena je u odnosu na kvalitet veoma nisk - ispod 300E ![]() Mnogo mozete vec da procitate sirom neta, ali svakako cu ovde da potvrdim neke stvari i da dam svoje misljenje. KVALITET IZRADE: Uh, na mnogim sajtovima sam video ocenu za ovu stavku 11/10, i sam sam se uverio. Nikkvu futrolu nisam uzeo, steta da se sakrije ovaj adut ovog telefona. Uzeo sam bas ovakav vristece zut, i fenomenalno izgleda. Posle 3 nedelje nema nikakvog znaka koriscenja, a nadam se i da nece, posto ovo zuto nije farba, i posle grebanja bi trebalo da ostane zut, te da se ne primeti nista. Gorila Glass 2 mi uliva poverenje, ali foliju nisam stavio vise iz razloga sto prst fenomenalno klizi (citao sam da postoji neki premaz). Uz to ekran je zakrivljen sto onemogucava lako postavljanje zastita. Touch mozete zimi koristiti i sa rukavicama. Boje su odlicne. OS & Apps Posle par nedelja koriscenja, zakljucio sam da su svi strahovi bili neopravdani. Lako se navikne na novi izgled i opcije, lepo se moze srediti pocetni ekran, a Live Tiles imaju posebnu draz. Napunio sam ga silnim aplikacijama i nijednog trenutka nije ni "secnuo". Slicno kao i iPhone, te jaci procesor nije ni potreban. Brinuo sam se oko prica u vezi sa malim brojem plikcija na marketu. Medjutim, ovo je izgleda proslost. Skoro sam resetovao tablet (Android), i morao sve iznova da instaliram i trazim. Jeste, store ima mnogo vise aplikcija, ali vecina je djubre. Kad kazem vecina, mislim na to da se smorim dok ne nadjem nesto valjano. Milion klonova i onoga sto valja. Na Win marketu sam nasao 95% onoga sto ima na Googe storeu, a svaka druga-treca aplikacija valja. Uz to, dobijate Office koji odlicno radi, kao i gomilu Nokijinih aplikacija. Nokia Drive ide po defaultu i savrseno radi. GPS se veoma brzo konektuje. Postoji i milion aplikacija za kameru, koja je posebna prica, a razlicite su po funkcijama. KAMERA Ovo je posebna prica. Citam, ima plutajuci fokus, i isprobam - nema mutnih slika i kada namerno tresete ruku. Cak i kada mlatarate ispada pristojno. Poredio sam S3 u nocnim uslovima sa njom i razlika je prevelika. Znaci, preporuka i za nocne fotografije. Fotke se lako uredjuju, mozete jednostavno napraviti GIF (birate koje stvari da se pokrecu a koje da ostanu fiksirane). Mozete napraviti vise fotografija (burst) i sa svake uzeti ono sto valja i tako napraviti savrsenu fotografiju. Gorila Glass se nalazi i na njoj te nema bojazni od grebanja OSTALO Zvuk je sjajan, slusalice iz kompleta odlicne. Ovaj telefon mozete puniti i bezicno, cena punjaca je sad oko 8500din koliko cujem, tako da je i po ovome jedinstven na nasem trzistu. Baterija mi traje koliko i na svakom touchu - prekratko ![]() Nisam spominjao neke stvri koje mozete naci i na drugim mestima - People hub, kako objedinjuje podatke sa svih mreza, odlicni Data Sense, Xbox account, itd. Opet, za sva pitanja sam tu na raspolaganju ![]() Ocena, najrealnije 10/10 |
![]() |
![]() |
Sledećih 8 korisnika se zahvaljuje korisniku mciggzy na korisnoj poruci: | ||
Akumu (3.11.2013), Filip89x (27.10.2013), Lich_king2 (26.10.2013), NjegovaWisost (26.10.2013), ogisha (26.10.2013), Stefan programer (24.3.2014), todos (27.10.2013), Woof (29.10.2013) |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
[Mobilni telefon] Nokia 6120 Classic | DukeofSerbia | Opisi, recenzije i testovi | 38 | 24.4.2011 19:42 |
[Symbian] Nokia E73 | Partybreaker | Aparati i oprema | 0 | 3.6.2010 21:36 |
Smajliji na s60 3rd 9.1/9.2 telefonima! | ZoranM | Programi za mobilne telefone | 16 | 23.10.2009 18:29 |
Nokia - pregrevanje baterija | DukeofSerbia | Aparati i oprema | 0 | 18.8.2007 18:32 |