![]() |
![]() |
|
Grafika Video karte i monitori |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Imam ASUS GeForce 5600 Video Suit(VIVO) koja radi na 325/600
(standardne vrednosti), drajvere 77.72v i RivaTuner 15.7.Interesuje me da li mogu da otkljucam dodatne pajplajnove (ukoliko ih ima).Kada otvorim RivaTuner ne javlja mi koliko pajplajna koristim vec sledece: 128-bit NV31 (A1) with 128MB DDR memory.Kada udjem na customise pa na NVStrap driver zatamljene su sve opcije za Graphics processor configuration (ne pomaze ni opcija install).Kod active enabling hardware masked units pise: determined by VGA BIOS.Kako ovo da premostim i na koji nacin moze jos da se overklokuje graficka osim povecanjem frekvencije (sa karticom sam dobio program ASUS SmartDoctor pomocu koga mogu da podizem frekvencije core/memory najvise na 350/660 ali kada podignem na najvise vrednosti kod nekih zahtevnijih igrica se javljaju crne linije mada se kartica ne greje previse,oko 53 stepeni i za core i za memory). Graficku sam povezao sa televizorom ne preko skarta vec preko obicnog kabla (comp out).Problem je sledeci:uopste mi ne dozvoljava dual mode da istovremeno imam sliku na monitoru i tv-u.Probao sam sa raznim drajverima od 56.72 do 81 ali problem ostaje cak sta vise sa trenutnim driverom 77.72 kada pustim film na nekom uredjaju recimo monitoru sliku ne mogu da prebacim na tv-u vec prvo moram da ugasim film pa tek onda da prebacim sliku.Da li je problem u drajveru(u sta ja sumnjam jer sa probao skoro sve drajvere) u kablu ili u hardveru tj. u grafickoj kartici. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
problem sa GEFORCE 4200 ti | GaVrA | Kvarovi | 7 | 23.12.2005 22:41 |
Problem sa ASUS N6600GT | Milioner | Grafika | 2 | 18.12.2005 0:58 |
problem sa video klipovima | Cvrcak | Video/TV softver | 6 | 4.12.2005 0:05 |
Problem sa video fajlovima | Aleksandar | Video/TV softver | 5 | 3.12.2005 23:50 |