![]() |
![]() |
|
|||||||
| Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Veteran
Član od: 6.9.2009.
Zahvalnice: 166
Zahvaljeno 32 puta na 23 poruka
|
Sve je krenulo pre 2 dana kada sam cuo krckanje iz kucista koje se svake sekunde sve jace culo. Nakon 30-ak sec. komp je zablokirao a zvuk je ispusala grafa ili kuler na grafi ( pre 2 meseca sam imao problema sa vibriranjem grafe koje je iznenada prestalo ). Restartujem komp , krckanje nastavlja ali mnogo jace pa sam ga iskljucio izvadio grafu , izduvao prasinu i posle je radila normalno.
Takodje prilikom paljenja kompa iz napajanja se cuje zvuk kao kad kesa dodiruje ventilator( pre 2-3 meseca prilikom ciscenja napajanja nasao sam parce najlona unutra ) Taj zvuk nestaje nakon 3 minuta rada. Mozda su kuler otisao. Danas kad sam upalio komp docekalo me cakcanje maticne , izvadim grafu vratim i proradi i nakon 15-ak min. rada slika se smrznula i razbojila. Restartujem , sve usporeno radi, pogledam u MyComp. i vidim ocenu 2,9 i promenu kod rama : 1,5gbram ( 512 in use ). Ugasim , upalim ponovo sve radi savrseno ocena 3,8 , 1,5 gm rama. Da nije maticna poblesavila ili je do biosa. Poslednja ispravka: laki1991 (20.10.2010 u 19:39) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Deo inventara foruma
|
Testiraj memoriju, a ostale komponente probaj promjeniti kod nekog prijatelja ili slično i metodom eliminacije utvrdi šta te zeza.
Očisti memorijske module gumicom za brisanje i/ili alkoholom. Ako imaš integrisanu grafiku na ploči, nakači monitor na nju pa vidi ima li razlike. Mislim da je napajanje pred izdisajem a ni grafika ne sluti na dobro. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
Prijatelju, pa ti imaš 3 kile prašine u kompjuteru. Prvo reši to (usisaj i/ili izduvaj) pa tek onda preduzmi dalje korake.
Moguće da ćeš morati da menjaš neke ventilatore. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Veteran
|
Osvetlio sam lampom i video brdo prasine oko ram memorije ... sto se tice grafe ima prasine samo ispod kulera , a u napajanju ima sa unutrasnje strane moracu da ga otvaram.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Veteran
|
Crkao je ventilator na napajanju danas. Poceo je da drci ko traktor, to je onaj zvuk u napajanju koji sam malopre opisao.
Totalno je odvojen od lezista. Presekao sam zice pa da zamenim za drugi iz nekog starog napajanja. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Veteran
|
Posto mi je potreban racunar veceras a kuler u napajanju nemam , pustio sam da veci ventilator ( od grejalice ) hladi kroz proreze napajanja ... valjda nece doci do havarije. Neznam kako da proverim temp. u napajanju u everestu , imam samo za hdd , grafu , i proc.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Starosedelac
|
Na dodir najbolje, opipas (napajanje
)...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Veteran
|
Napajanje nema senzor pa nemogu videti temp.
Jutros sam na buvljaku nasao napajanje kod cigana. Posle par min. cenjkanja i ubedjivanja "kume ispravno ti je to , kosta 150 al za tebe samo 100" otvorim vidim svi kondezatori iscureli i rascvetali i uzmem samo kuler. Spojim zice , izolujem sve radi savrseno osim prvih 15-ak sec. rada kada se kuler okrece nenormalnom brzinom i krci. Kod windows screena se umiri. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Član
Član od: 10.5.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 13 puta na 13 poruka
|
Lose si prosao,mada si mogao naici i na ispravno napajanje za te ili malo skuplje pare ali posto ti je trebao samo kuler,toga imas na svakom cosku,ja sam za 150 dindzi nabavio potpuno ispravno napajanje od 500w i radi bez problema,treba samo biti uporan i nadje se nesto korisno a za prihvatljivu cenu i ako sam isao sa tom konstatacijom da ne radi za divno cudo sam se iznenadio kad sam ga prikljucio,to samo govori da ljudi ne znaju sta prodaju pa daju u bescenje...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Veteran
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Potrebna pomoc u resavanju problema sa hardom | flamingos | Osnovne komponente | 7 | 23.3.2010 9:38 |
| Da li će biti problema sa titlovima? | M1los | Video/TV softver | 5 | 18.3.2010 0:07 |
| Čudan problem sa monitorom | anadjin | Grafika | 0 | 6.1.2010 10:56 |
| NTFS u FAT32! | Branislav Gavric | Operativni sistemi | 29 | 28.12.2009 22:04 |
| Par problema sa Corel-om 11 | jonathan | Aplikativni softver | 1 | 14.2.2008 21:50 |