![]() |
![]() |
|
|||||||
| Vesti Vesti koje se tiču osnovnih komponenti (procesora, ploča, memorije...) |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
|
|
#1 | |||
|
Deo inventara foruma
|
AMD to lower R&D spending on computing and graphics products
Citat:
Citat:
Ne znam koliko opcija ima AMD, dal da se potpuno povuce iz desktop trzista, pa da zbog zakona o monopolu da se investira u neku drugu kompaniju, zbog konkurentnosti ili da prodaju akcije nekoj kompetentnijoj i bogatijoj firmi, kao recimo Samsung, koji bi ih digao iz mrtvih, ili ce ovako kao do sada da se vuku na sceni, dok Intel preuzima veliki deo kolaca. Kako su krenuli, nemaju svetlu buducnost, ali izgleda kako god okrenes, mi cemo, kranji korisnici da ispastamo. Citat:
|
|||
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dacajak na korisnoj poruci: | ||
nikola s (23.1.2015) | ||
|
|
#2 |
|
Veteran
Član od: 12.1.2010.
Zahvalnice: 90
Zahvaljeno 59 puta na 50 poruka
|
posle fenom serije nisu nista izbacili da valja. moj fenom 955 na 4ghz ima bolje rezultate u nekim testovima nego fx8350. sva sreca sto se nisam zaleteo i kupio neki od fx procesora, bolje cu ja preci na intela sa 4 jezgra koji trosi manje struje i manje se greje i bolje se klokuje, a o performansama da ne pricamo, sto se mene ptice slobodno mogu da prestanu da proizvode procesore
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
Ja se nadam da ce Zen x86 i ARM K12 arhitekture da ih iscupaju malo 2016, a do tad Carrizo, Radeon 300 serija i Opteron A1100 (Seattle ARM).
Nije da nemaju sta da ponude ali je konkurencija mnogo zaebana. To sto guraju ARM im je pametno, treba totalno da izadju iz x86 trzista da ostave Intel nasamo sa monopolskim komisijama. Zen mogu i da otkazu, samo samo na K12 ARM cip nek se fokusiraju i na grafiku. Naravno da naprave desktop i laptop ARM verzije sa pristojnim performansama za Chromebook, a ja cu naravno da obrisem Chrome OS i da instaliram Fedoru. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Član
Član od: 18.11.2013.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
|
Kad se samo setim perioda pred njegovo lansiranje u kome su ljude koji kupuju racunar savetovali da odloze kupovinu i sacekaju da izađe Buldozer.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Deo inventara foruma
|
Kad izlazi bilo koja nova arhitektura, pametno je da se saceka. Mozda neces nju da kupis, ali ce se promeniti malo situacija na trzistu od cega mozes da profitiras.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Član
Član od: 18.11.2013.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
|
U mnogim slucajevima da ali ne i u ovom. Secam se i ja vremena kada je Intel za dan umeo i po 40% da snizi cenu vrhunskih procesora kako bi parirao AMD-u. Međutim pojavu Buldozera su totalno iskulirali i na kraju sam kupio njihov procesor po slicnoj ceni po kojoj sam ga mogao kupiti par meseca pre izlaska Buldozera, a ako je i bilo neke male razlike u ceni ona je zanemariva i definitivno nije bila vredna nekoliko meseci cekanja.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 761
Zahvaljeno 1.431 puta na 1.087 poruka
|
Koliko se je secam, kada je Intel potpisao ugovor sa IBM-om, IBM je trazio i drugog proizvodjaca cipova i izbor je pao na AMD. Intelu je AMD potreban, inace ide na (ovog puta pravo) sudjenje povodom monopola. I vecima su razbijali kompanije. Tako da i neko kupi AMD, to moze samo da obraduje Intel. Samsung bi bi bio idealan vlasnik, jer je era Samsung smartphonea od 700 evra prosla, imaju ogroman pad prodaje. Potrebno je samo malo uloziti u R&D i bice AMD dobar.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 761
Zahvaljeno 1.431 puta na 1.087 poruka
|
Citat:
Па ОК, али мислим да на Западном тржишту не сме да се догоди да постоји само један произвођач било чега, ако се то догоди онда се компанија "разбија" на два-три дела (што је била намера са Мајкрософтом нпр, а догодило се Рокфелеру ваљда). |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
Razbijanje na tri kompanije sa identičnom vlasničkom strukturom ne bih baš nazvao ukidanjem monopola.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Deo inventara foruma
|
Nije se desilo majkrosoftu, nije ni IBMu, vec pedeset godina je monopolista u Mainframe trzistu. Razbiju one kompanije koje im se ne svide iz nekog politickog razloga. Recimo one koji ne daju podatke svojih musterija agencijama kao sto je NSA.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Deo inventara foruma
|
http://www.itworld.com/article/28756...nese-firm.html
Citat:
Ameri kinezima duguju ogromne pare, mogu kinezi da im uvrnu ruku da dozvole akviziciju za odredjenu cenu. Naravno ostaje problem x86 divizije koja gubi licencu, ali u Kini nikakve americke licence ne vaze, imace ogromno kinesko trziste da prodaju x86 procesore, a sto se tice izvoza verovatno ce morati da napuse EU i USA trziste zbog licenci ali u ostatku sveta manje vise mogu Intel da obrisu. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Next-gen konzole (8 generacija), tehnologija, buducnost igara, glasine... | dragomix | Konzole | 8 | 6.12.2012 19:22 |
| Ulaganje u buducnost, ali komponenta po komponentu | Lazman | ŠDK - Osnovne komponente | 25 | 1.9.2010 12:45 |
| GF 8800GTS 320 MB Buducnost? | Stefan_bc | Grafika | 19 | 28.10.2007 22:00 |
| Shader version 2.0 vs 3.0 i buducnost | Rinswind | Grafika | 7 | 12.12.2006 15:48 |
| Buducnost programera | svlada | Programiranje | 10 | 15.8.2006 1:26 |