![]() |
![]() |
|
|||||||
| Zaštita Virusi, anti-virus programi, firewall... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 3.805 puta na 1.862 poruka
|
2,5 godine mi sistem radi, uz free avast i windowsov firewall sve je bilo ok, ili se barem meni tako cinilio...
Skoro sam neku igru skinuo sa steama, alliance of valiant, za koju se prica da ima anticheat tool koji je u sustini rootkit... Nakon sto sam je izbrisao, nasao sam tutorijal i odradio manuelno ciscenje ostataka, ali sam odlucio i da odradim scan sa nekim rootkit removal programom... Skinuo sam sophos anti-rootkit, odradio scan i nasao 2 rootkita, isao na clean i mislio sam da je to to... Danas kad sam hteo na facepunch.com da udjem, pisalo mi je access restricted (cloud fare ili tako nesto) i kao da mi je komp inficiran i da se koristi u botnetu, i savet da skeniram komp... Odradio full scan sa avast 7, nista...skinuo malwarebytes i odradio full scan, opet nista... Onda sam resio da odradim rootkit test ponovo, problem je kad sam ukljucio sophos pisalo mi kao da je pronaso 2 rootkita (ista ona od prvog puta) i nigde opcije da se izbrisu, osim novog skeniranja, sto sam i uradio i drugi put mi je nasao oko 7 rootkita... Sad sam odradio scan i sa GMER-om, on je nasao 3 file rootkita i preko 10 reg rootkita...problem je sto opet ne mogu da se izbrisu... Sta mi je ciniti? Ultimativno resenje je obaranje sistema, al bi zeleo da to izbegnem... TAKODJE, primetio sam ucestalo gubljenje paketa u skorije vreme, da li je mozda uzrok toga ti silni rookitovi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
Okači GMER-ov izvještaj.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Deo inventara foruma
|
http://i.imgur.com/pj4z7.png
Nisam cekao kraj skeniranja...prvi put kad sam radio, bila su 3 fajla, ali koliko se secam, ovaj koji je sad pronadjen, nije malopre postojao (bio je neki u google direktorijumu, tipa chrome_shutdown.txt) Takodje sam odradio scan sa kasperski programom TDSSKiler...pronasao rootkit i obrisao ga (memsweep2 se zvao) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
V.I.P. Zaštita
|
Citat:
![]() Ja ne vidim.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Deo inventara foruma
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
V.I.P. Zaštita
|
Prvih 8 (sptd) pripada Daemon Tools-u dok zadnja pripdada Windows Udpate-u. Za ove ostale nisam siguran (pročitaj PP).
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Deo inventara foruma
|
Procitao sam, mrzi me tamo da se regujem, zato cu Basu Mrkalja da sacekam (boze kolko sam se smejao, lude kamiondzije)
Nego, mozda i nema virusa, ali proradio mi crv sumnje, juce na fejsbuku, ortakinja me kao tagovala, tipa tekst neki (na nasem jeziku sto je najgore) i nekoliko ljudi tagovano i dal je bio link ili tako nesto, znao sam da ne treba, al sam ipak kliknuo...nista se nije desilo, ali eto, mozda ima neke veze... Plus danas, nije hteo na forum da me pusti, jos spominje botnet, koriscenje mog kompa kao zombi army lol...jos mi celog februara ocajan internet, stalno dropuju paketi... I da, instalirao sam Trend Micro RUBotted koji skenira mrezu za botnet malwareima, za sada je ok, al videcemo kad zapne net... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Deo inventara foruma
|
Poslusaj Sass-a do kraja.... Tako ti je najbolje
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
V.I.P. Test Drive
Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka
|
Što se tiče same igre Alliance of Valiant, ona koristi Game Guard kao zaštitu (isto radi i milion drugih Free to Play MMO-a, naročito onih poreklom iz Koreje). Game Gaurd u suštini radi isto što i rootkit, instalira low level drajver, presreće Windows API, krije procese od igre, itd, ali poenta je takođe da se sam i ukloni sa igrom, tako da ti nije potrebna bilo kakva posebna deinstalacija i petljanje po kompjuteru.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Deo inventara foruma
|
^ Naravno da je potrebno, imas tut na netu, moras iz registra da brises neke stvari, kao i direktno iz foldera...
Sto se tice teme, mogla bi da se brise, jer sam izgleda laznu uzbunu digao.. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Problemi sa zvukom | Rocker | Kvarovi | 265 | 18.2.2022 15:46 |
| Mali problemi sa sharovanjem izmedju XP-a i sedmice | JBlitzkrieg | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 3 | 30.11.2009 0:57 |
| Problemi sa prikazom | Hold | Grafika | 2 | 23.11.2009 2:24 |
| Problemi sa prebacivanjem VHS u DVD | MEDMIL | Foto i audio/video | 4 | 27.5.2008 19:12 |
| Problemi sa bluetooth headsetom | Gowron | Prenosni računari | 0 | 16.10.2006 14:44 |