![]() |
![]() |
|
|||||||
| Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
|
|
#1 |
|
Novi član
Član od: 19.7.2014.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Nakon nekog vremena internet mi se sam od sebe poceo iskljucivati, posle nekih 10 min rada racnara.U donjem desnom uglu pise da internet nije povezan .Koristim windows 7 i povezan sam preko lan-a.Unaprijed hvala.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Starosedelac
|
Moras to malo detaljnije, ko je provajder, kakva je infrastuktura iza kabla (ako znas ) da li postoji ruter, i slicno. Na bum mogu da ti kazem da racunar iz nekog razloga pogubi parametre koje dobije od DHCP ili se pojavi neki drugi problem u komunikaciji. Ali opet ponavljam jako malo mogu da ti kazem bez detaljnijeg opisa opreme.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6040D using Tapatalk 2 |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nutsbre@ker na korisnoj poruci: | ||
Ivan997 (12.12.2014) | ||
|
|
#3 |
|
Novi član
Član od: 19.7.2014.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Ispostavilo se da je problem do provajdera,ali ipak hvala na odgovoru.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Član
Član od: 20.4.2009.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 6 puta na 4 poruka
|
Da ne otvaram novu temu.
Imam u kuci SBBov internet koji se distribuira preko njihovog Cisco rutera. Ja ga hvatam preko Asus USB N14 adaptera koji ima skoro pun signal. Pre nje sam koristio TPLink W781 karticu pa sam je zamenio jer sam mislio da je ona problem. Dakle sta je u pitanju: Net bi trebalo da radi na 40 ili 50Mbps, ali naravno to u zivotu nisam dobio. Generalno net radi jako lose, i vec sam se zalio SBBu, i vec je dolazio momak i menjao splitere(koji su meni sasvim ok izgledali ali dobro) i net jos uvek lose radi medjutim sta mene muci: i pored loseg neta meni net na pc losije radi nego na mobilnom. Sta pod time mislim - na mobilnom preko aplikacije speedtest mi uvek izmeri bar 2mbps dok na pc ne moze cak ni da otvori stranicu u takvim trenucima. Ono sto mene zanima da li postoji mogucnos da mi nesto gusi net direktno iz operativnog sistema ili nekog programa? Uradio sam sva skeniranja preko avasta, ccleanera, malwearebyta i nisam nista nasao. Firewall nemam a sistemski nije aktivan. Ocajna brzina protoka se slaze sa onim sto mi ocitava task menager. Operativni sistem je Win 8.1 Pro narodna verzija, procesor FX8320, maticna Gigabyte 790A-DS3P, 16Gb RAM i vec spomenuti Asus N14 adapter. Net ne radi uvek uzasno, zeznu se ponekad pa puste neku normalnu brzinu, ali i kad lose radi pc ocitava daleko losiju brzinu od mobilnog, a pritom trenutno nema drugih korisnika na mrezi a ni mobilni ne skida neki update ili sl pa da zauzme protok. Dakle kako da saznam da li mi nesto blokira protok? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Deo inventara foruma
|
Za pocetak napisi parametre veze koje imas u Cisco-u za kvalitet signala.
2Mbit-a je smejurija u svakom slucaju u poredjenju sa onim sto bi trebao da imas, tako da cisto sumljam da je do tebe problem, ali pokreni neki live Linux sa CD-a/USB-a i pogledaj kako se tamo ponasa net kako bi eleminisao operativni sistem/viruse kao problem. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Starosedelac
|
A kakavo je stanje kada se povezes kablom na ciska?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Član
Član od: 20.4.2009.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 6 puta na 4 poruka
|
Citat:
Ruter koji sam imao pre ovog(TPLink) sam podesavao sam, ali ovaj kad sam dobio od SBBa nisam dobio uputstvo a receno mi je da nista ne cackam i da se on sam automatski podesava. Zadnji put kad sam ih zvao iz centrale su mogli da vide koliko je uredjaja konektovano i na koji nacin(1 na kablu ostali WiFi), a mogli su cak i da vide i da je ruter radio gomilu nekih podesavanja vece pre sto navodno nije dobro. Ako mi kazes kako da udjem i sta da pogledam rado cu to uraditi. Sutra cu na poslu skinuti neku live distribuciju ili cu skoknuti do majke posto su mi tamo ostali diskovi sa par linux distribucija, pa javljam rezultate. @Nutsbre@ker Trenutno mi nije izvodljivo da se povezem kablom posto je ruter sprat ispod. Imamo samo jedan racunar na kablu i on je 3 sprata ispod mene pa mogu eventualno sutra da pogledam kako se on ponasa kad zeza net(posto sad pristojno radi). Inace tek sam sa tim racunarom koji je povezan preko kabla sam par puta imao problem. Ruter nije hteo da mu dodeli validnu IP adresu. Sta god da sam probao, da mu ja odredim adresu slicnu postojecim, da izvucem kabal pa vrati, disable-ujem mrezu, resetujem komp, i nista ne pomaze dok se ne resetujem Cisco, dok je npr kod starog TPLinka kabal uvek besprekorno radio dok je WiFi ponekad hteo da zeza sto se resavalo resetovanjem rutera. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Problem sa internetom... | dr. teglica | Kvarovi | 7 | 19.1.2013 13:03 |
| Dva problema sa internetom | simke85 | Internet usluge | 0 | 4.6.2012 16:48 |
| Problemi sa rootkit-ovima | nexexcalibur | Zaštita | 9 | 2.3.2012 20:29 |
| Mega problemi sa umrezavanjem izmedju 2 racunara, pomoć! | Shadow Stalker | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 5 | 22.10.2007 16:20 |