![]() |
![]() |
|
Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#81 |
Basterd...
|
![]()
Ja, iako nemam pojma, vodjen (kolko-tolko) zdravim razumom, glasam za sesticu. Kontam da ce vise ljudi probati igru ako im ne budu trebali dodatni dl-ovi...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
Geomaster (11.6.2009) |
![]() |
#82 |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]()
tesko je reci... pogledaj koliko ti je komplikovano da svaki put radis u sestici kad htjednes release. ako ti ne treba puno, uporedi i performanse.
s druge strane, znam nekoliiko ljudi koji "automatski" odbijaju da koriste nesto sto zahtjeva framework. opet, vista ima 3.0 u sebi... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sasha vukelic na korisnoj poruci: | ||
Geomaster (19.5.2009) |
![]() |
#83 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Da, ali koliko ljudi ima Vistu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Kekule Mekule
|
![]()
Da ti kazem odmah .NET 2.0 Redist ima 22.4 MB (dvadeset dva koma cetiri slovima da ne bude zabune, podesis u project opcijama .NET 2.0 umesto 3.5), s'obzirom da su ti to drugovi, das im instalaciju na fleski ili disku uostalom. Sve manje ljudi danas ima dial-up, tako da ne vidim neki problem (sem onih sashinih sto mrze framework
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Andross na korisnoj poruci: | ||
Geomaster (19.5.2009) |
![]() |
#85 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Iz nekog razloga, pamtim kako sam na informatici čekao nekih dobrih petnaestak minuta da se instalira nekih 200 i kusur megabajta na onoj krntiji od kompa. A jel neko može da mi kaže ovo oko razlike u brzini/kompatibilnosti?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() sto se tice frameworka, uvijek je bio ove velicine, a instalirao sam ga vise puta: http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en a framework "trica" ti je 200 (i kusur) megabajta. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sasha vukelic na korisnoj poruci: | ||
Geomaster (19.5.2009) |
![]() |
#87 |
Član
Član od: 15.11.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
I kako napreduje lwz? kad ce ta alpha
![]() btw bravo za prvo mesto na takmicenju |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Jura_NJ na korisnoj poruci: | ||
Geomaster (19.5.2009) |
![]() |
#88 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Juro, čoveče, kao da mi čitaš misli! Baš sam hteo da postujem poruku ovde da najavim alphu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav svima koji veruju u projekat, Pozdrav svima koji misle da neću ništa da uradim, Pozdrav svima bre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Kekule Mekule
|
![]()
Na Invasion zaboravi to jer to ja vec koristim u TD1
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Muhahahahah! Sad ću to da upotrebim
![]() ![]() ![]() Btw, šta je TD1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Kekule Mekule
|
![]()
Tech Demo 1 Hell Throne Lepterije
![]() Stvarno nemoj Invasion bilo bi trulo kad bi imali ista dva tracka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Ma opušteno. A šta je Tech Demo?
![]() šta mislite, koliko će mi trebati da ga totalno smorim?xD Poslednja ispravka: Geomaster (19.5.2009 u 20:26) |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Oj!
Malo novosti: Ja sam konačno, posle tri dana patnje sa Cloth, Hair i Character pluginovima u Cinemi 4D ponovo renderovao Enlema (glavni lik, ko nije pratio), ali sada manje sramotno. Priča je mnogo promenjena u odnosu na onu smešnu početnu verziju ![]() PS Muhaha, jedva čekam da pređem na Forest of Darkness... Tada dolazi ponovo onaj mLogo interesantan deo, a to je da implementiram svetlo u engine ![]() PS na PS Evo malo detalja iz nove priče: legendu Enlemo ne saznaje odmah, nego tek pošto dođe na Zetu. Kada je našao dedin dnevnik, nije imao pojma gde portal vodi. Legendu mu objašnjava neka cura (bar je tako zamišljeno) i kaže mu da je selo trenutno u nevolji: skoro svi su otišli u lov u obližnju šumu, ali ona je otkrila da oni neće moći da se vrate zato što oko sela postoji nešto što sprečava bilo kakvo napuštanje/ulaženje u oblast... ona predaje Enlemu Sword of Light i kaže mu da će on biti u stanju da ovlada moći mača... *blah* *blah*... postoje neki koji bi rado izašli iz sela da se bore protiv Starforce-a, ali čim bi neko pokušao da izađe, niko ga ne bi našao, a ako je taj neko poneo Sword of Light, mač bi se odmah pojavio na nekom kamenu/u podzemnom svetilištu/negde u selu/dopiši a od tog lika koji je izašao ne bi bilo ni traga... *blah* *blah* Ima još dosta dodatih delova u priči... A ja se brinem oko specijalnih efekata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Basterd...
|
![]()
E, samo bi mogao da smislis ozbiljna imena za mac i sumu (i ostale objekte/mesta). Mislim, to sword of light zvuci toliko isfurano da je to strasno.
![]() P.S.: Mala ispravka: P.S. znaci post scriptum ("posle napisanog", "kasnije napisano"), pa se onda drugi P.S. pise P.P.S (post post scriptum). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
V.I.P. Programiranje
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Video sam negde to P.P.S. Gde, nem' pojma. Svejedno, I'll keep that in mind. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
V.I.P. Programiranje
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Jel ima neko neki predlog za ime glavnog junaka? Definintivno, Enlemo ne može da ostane
![]() News: Završio sam klasu koja prati pokrete glavnog lika. Odradio sam celu mapu, radi collision detection ali mu treba malo peglanja (može malo više da uđe u objekat nego što treba). Poboljšao performanse collision detection sistema i malo sredio haotične memleakove u igri. Ali i dalje jede više nego što treba. U principu to je to, samo da dodam unutrašnjost objekata i podzemnu dvoranu i to bi bilo to. EDIT: Simon Dantes it is... ![]() Poslednja ispravka: Geomaster (1.6.2009 u 23:24) |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Ovo nije Alpha: http://www.sendspace.com/file/v7fw69
Samo proverite jel radi i ako collision zabaguje, dajte koordinate (ovo mainchar u gornjem levom uglu) i smer u kom ste krenuli. A sada imam šablon, brzo ću da uradim ove ostale delove (unutrašnjost) ![]() Gritingz! EDIT: Ajoj, zaboravio sam, kada se igrica otvori i imate samo pointer, pritisnete F11 da se učita mapa... Poslednja ispravka: Geomaster (10.6.2009 u 22:41) Razlog: EDIT |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Novi član
Član od: 21.5.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na jednoj poruci
|
![]()
Kad ce ta Alplha
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
I dobro, kad će ta Alpha?
Pa, lepo, vidim da vi forumaši ne možete da se odlučite. Stižu mi po dve-tri lične poruke dnevno - sa manje-više sličnom sadržinom: "Portuj skriptu na dopiši browser", "A da dodaš dopiši feature u onu tvoju skriptu?", "'Ajde napravi mi jedan skin, onako, crn, al' da bude moćno..." I onda dođe neko i pita: "Kad će ta Alpha?" Ma dajte ljudi, Greasemonkey i C++ nisu dve stvari koje mogu da se rade uzajamno. Ja radim, a ne mogu sve sam - nabavljam muziku, programiram, modelujem, animiram, renderujem, obrađujem u PS-u, oko priče je tu Eris ![]() Ljudi, imajte duše... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
game development, lost world zeta, lwz |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
WH40K Dawn of War: Dark Crusade | voodoo_ | Strateške igre | 439 | 5.3.2009 12:45 |
Savet za jednu RPG igru | Geomaster | Pravljenje igara | 24 | 1.12.2007 16:36 |