![]() |
![]() |
|
Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
V.I.P. Programiranje
|
![]() ![]() Irrlicht i nije sjajan izbor, ali nama ipak grafika nije na prvom mestu. Ipak neka radnja & gameplay mogu biti važniji od grafikr (kao što reče EclipsE gameplay->grafika->priča ). Sada imam i mnogo više vremena pa se nadam da će nešto biti od svega toga. Najveći problem su nam modeli jer ne možemo naći nijedan dobar model ni za glavnog junaka, a ni za okolinu prvog levela. Odlučili smo da tek za Alphu 2 uradimo Main Menu, a da u prvoj alphi bude odmah prvi level. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Zdravo svima, evo nas opet!
Pošto sada imam sve ocene mogu da "bidnem" mnogo mirniji i da se ozbiljno bacim na igru. Naravno, nisam hteo da gubim ni malo vremena pa sam završio započetu Third Person Camera koju sam pomalo radio sve vreme ![]() Postaviću third person cameru (koju sam mnogo dugo radio i debagovao) da biste mogli da mi reportujete bagove ako ih nađete. Uključio sam i VC++ 2008 Runtime dok ćete za .NET Framework 3.5 morati sami da se snađete ![]() Znači okrećite koliko možete, gledajte ugao, MX, MY, camera Y itd. u naslovu prozorčeta ![]() Link: http://www.sendspace.com/file/ic35bd Očekujem bagove i komentare! Uskoro (iiskreno se nadam) nalazimo i modelera, napravio sam implementaciju za mape (čak štaviše ova TPC je u stvari mapa Gamestart ![]() Pozdrav svima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Kekule Mekule
|
![]()
Hm ne radi. Kaze application configuration is incorrect.
Imam instaliram redist + VC# 2008 pa sa time i DF 3.5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Ne znam zašto ne radi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Jedini DLL koji je potreban (tj. koji se nalazi u direktorijumu sa .exe fajlom na mom kompjuteru) je Irrlicht.dll koji je u .rar fajlu. Probaću da kompajlujem Release verziju
![]() EDIT: Izgleda da jeste Release, zbog toga što je u VC++-u menjanje između Debug i Release baš označeno sa Configuration ![]() ![]() EDIT #2: Link za release download (ovde nema VC redist): http://geosoft.corp.googlepages.com/LWZCamera.rar Link ispravljen... Bio je neki zaostali #define koji je postavljao current directory na moj development dir.... Poslednja ispravka: Geomaster (25.10.2008 u 10:13) Razlog: EDIT |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
I? Je li neko skinuo možda?
Btw, znate li gde ima da se skine .NET Framework 3.5 Redistributable Package, našao sam za 3.0, 2.0 ali nigde za 3.5 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Veteran
|
![]()
Ja sam probao,nece da startuje.
Izbacuje sledeci error: 'The application has failed to start because the application configuration is incorrect.Reinstalling the application may fix this problem.' |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
OMG! Nemam pojma zašto neće da startuje
![]() Sve je OK, configuration je Win32 Release... Stvarno nemam pojma... Sigurno je neko od naših forumskih programera pravio VC++ 2008 aplikacije i da su mu radile na drugim kompjuterima... Please Please help! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Veteran
|
![]()
Bolje da jos neko preuzme za svaki slucaj,da budemo sigurni.
Btw,Svaka cast mnogo se trudite oko ove igre,nadam se da ce vam se to i isplatiti. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nikola95 na korisnoj poruci: | ||
Geomaster (25.10.2008) |
![]() |
#51 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Hvala
![]() BTW, važna vest: Našli smo modelere! uros@3d i DarkNemos će biti modeleri, oko organskog ću se ja malo organizovati (ako ima neki 3D modeler da zna organsko modelovanje dobro, dobrodošao je) pa ćemo videti. Bitno je da kod napreduje. Još 3 screenshot-a: Particle system (nešto kao vatra) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inače ovaj glavni lik je katastrofa ![]() ![]() Pozz, očekujem da mi neko da savet ![]() ![]() Edit: I još jedan screen: ![]() Poslednja ispravka: Geomaster (25.10.2008 u 21:27) |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Veteran
|
![]()
Ne radi ni meni, dobijam isti error kao Nikola95. Ja sam izguglao ovo mozda ti moze pomoci, ja nisam preterano zagledao ali cini mi se da je u pitanju isti problem http://social.msdn.microsoft.com/For...-1843c86332c1/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Da, čitao sam to, u svakom slučaju hvala na linku
![]() Inače, kako http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms235265.aspx kaže, otišao sam u depends.exe i pokrenuo LWZ iz njega. Guess what? Nije mogao da nađe MSVCR90.DLL i MSVCP90.DLL! Pisao je znak pitanja, a razlog zašto je kod mene radilo je bio što ja imam VC++, pa samim tim mi ne trebaju ti DLL-ovi. Našao sam ih negde u kompu, u WinSxS i kopirao u direktorijum sa igrom, pokrenuo depends opet i kaže da je sve na svom mestu. Evo samo da uploadujem na sendspace, pa šaljem verziju sa .DLL-ovima, VCRedistom, svim fajlovima, Irrlicht.dll-om i irrKlang.dll-om (za svaki slučaj ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
V.I.P. Programiranje
|
![]() ![]() http://geosoft.corp.googlepages.com/...est_AllDep.rar A evo ga i depends.exe: http://www.sendspace.com/file/2fp1xj POZ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Veteran
|
![]()
Uspeo sam da pokrenem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
To su Irrlichtovi particli
![]() ![]() ![]() Kada malo izeksperimentišem krećemo sa pravljenjem prave mape (tj. Village of Kindness). Još smišljamo, a uz to će nam trebati novi terrain texture jer kako priča kaže, trava nije 100% zelena već malo vuče na narandžasto-žutu boju ![]() Teren za prvu mapu će biti manje brdovit (oblik kotline) i videćemo. Trebam sve ovo da prebacim iz mape GameStart (koja je namenjena za MainMenu) u VillageOfKindness. Pozdrav, prijavite bagove (pošto ih ima puno) sa kamerom ili sa kolizijom (jer Irrlichtova kolizija voli da zeza kada su elipsoidi u pitanju) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Kekule Mekule
|
![]()
Partikle su, paaa... Mnogo neoptimizovane.
Imam GF 7600GS i kada se priblizim onoj "vatri" krene da koci, a to ne valja sa obzirom na poligonalne i sejderske adute ove mape... |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Ne znam konkretno, kako mogu da se optimizuju? Irrlicht je (barem bi trebao) jedan od najbržih engine-a koji se mogu naći za free pa me zato totalno zbunjuje zašto partikle toliko koče... Što se tiče igre, sad baš sklanjam ovaj demo nivo i pravim heightmapu za prvu mapu (tj. Village of Kidness) pa ću postaviti sledeći demo čim odradim okruženje (trebamo da dodamo neke kamene puteve u tom seocetu, i kapiju a posle toga pravimo kuće (više kao neke kolibice), postavljamo collision a uskoro bi trebalo da počnemo da radimo HUD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Kekule Mekule
|
![]()
Realno Irrlicht je najbrzi sa obzirom koju grafiku i sejdere tera (mislim ono Q2/Q3 cudo od demoa na starom radeonu je cak i seckalo). Ko zna kako je sve to uradjeno mada reko bi da je u scaleu problem (velike partikle guse).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Pošto je ovo demo, particle neće mnogo biti korišćen u pravim mapama osim za neke specijalne efekta ali o tome ćemo kasnije da brinemo...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
game development, lost world zeta, lwz |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
WH40K Dawn of War: Dark Crusade | voodoo_ | Strateške igre | 439 | 5.3.2009 12:45 |
Savet za jednu RPG igru | Geomaster | Pravljenje igara | 24 | 1.12.2007 16:36 |