![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 15.12.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 33 puta na 23 poruka
|
![]()
Imam problem sa Wireless protokom koji jednostavno stane ( ne moze ni GOOGLE da se otvori) ali nakon diskonektovanja pa rekonektovanja sve je ok
Zna li neko da li mogu da podesim nekim programom ili u Winu da se sam Diskonektuje pa rekonektuje kada otkrije los protok a moze i neka komanda iz komand prompta da napravim BAT file za rekonekciju pozdrav Svima pozdrav za qzmu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 15.10.2006.
Zahvalnice: 125
Zahvaljeno 77 puta na 69 poruka
|
![]()
Ajde da ne otvaram novu temu nego ovdje da pitam kad se vec pominje wireless protok,dakle kolicinu wireless protoka tj. koliko sam download-ovao nemam iskazanu u bps nego u Packets.
Evo sad sam npr. gledao par kratkih clipova i malo surfovao i imam - Packets: sent 37300 II Received 36 311,koliko mu to dodje Kbps koji je odnos Packets/bps? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
CSC
|
![]() Citat:
DNS serveri su računari koje tvoja "masina" pita gde se nalazi ta i ta strana e pa ti od DNS-a dobijaš odgovor i tebi se prikazuje odredjeni sadrzaj za koji si poslao upit......to je najbanalnije objašnjenje čemu služe DNS-ovi.... e pa ova komanda služi da ih "razglupavi" kad počnu da se brljave.....ja sumnjam da imaš problem sa dns serverima zato sam ti i preporučio da probaš ovu komandu.... Nadam se da te nisam zbunio ...... ![]() Poslednja ispravka: Freško (29.1.2007 u 18:56) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
Pre će biti da isprazni sadržaj keša na tvom kompjuteru, a ne na serveru.
![]() ![]() Ne verujem da imaš problem sa DNS-om, wireless zna da se zaglupi iz puno razloga. Inače komanda da se diskonektuje pa konektuje bi bila ipconfig /release pa posle nje ipconfig /renew @Marko 0401 Nisam još čuo da se paketi mogu pretvarati u bajtove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Sa komandom ipconfig /release, ipconfig /renew se samo rucno obnavlja ip adresa koju ti je dodelio dhcp, i za to vreme obnavljanja on nije diskonektovan.
Program koji ja koristim za pregled saobracaja je Ethereal,Du meter nisam probao pa ne mogu reci koji je bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bez obzira, trebalo bi da postigne efekat koji mu je potreban. Inače da bi se stvarno diskonektovao, morao bi da resetuje kompjuter ili svoj AP (ako ga ima).
DUmeter je mnogo jednostavniji, budući da isključivo služi da pokaže koliki je protok i ništa više. Ethereal ima puno više funkcija i namena. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Naravno, može i tako, zaboravio sam da dodam. Mada ako ćemo terati mak na konac, ako se povezuje preko AP-klijenta, onda će AP klijent i pored disable-ovanja i dalje ostati asociran sa AP-om provajdera, a da bi se otkačio morao bi da restartuje uređaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Tako je.Ali najverovatnije problem je do cache-a na njegovoj masini (malo moguce),i/ili do cache-a na samom serveru provajdera (najverovatnije);sto opet dovodi do do Freskovog odgovora ipconfig /flushdns bar sto se tice njega jer serveru sigurno nece prici.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nek' proba da pinguje po ip adresi, a ne po nazivu (u trenucima kad mu se "zaglavi"), pa će odmah znati da li je do dns-a ili ne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
CSC
|
![]()
Može takođe da proba tracert lii pathping da vidi "našta liče" putanjama do odredjenog sajta.........
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
probacu sve ovo navedeno
Ali Mozda nisam bio bas jasan u pitanju Protok stane nema igranja WoWa, nema google.com (homepage) i ostali siteovi, Uradim diskonnect ( desni klik na taskbar ikonu ) pa dvoklik na konekciju ( ILLUSION ) pa dial Ima protoka Ima WoWa Ima Steama Meni treba neki nacin da ja nemoram da izlazim iz igre ( WoW,CS...) da bih ovo uradio vec ako ima neki program koji detektuje slab protok i lansira rekonekciju ili komanda (cmd prompt; bat file) koji ovo radi POZDRAV SVIMA KOJI UCESTVUJU DA BI MI POMOGLI HVALA POZDRAV ZA QZMU |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
A da umalo da zaboravim
na strani providera http://www.illusion.co.yu/index.php?...d=25&Itemid=27 ima program "RASPPPOE" Da li neko ima iskustva u vezi sa ovim i kako da ga namestim ako uopste radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imaš ovde objašnjeno. http://www.metrohive.net/uputstvo.htm
Nije isti provajder naravno, ali je identičan postupak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
|
![]() Citat:
Instalirao sam probacu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
ipconfig /flushdns
je prava komanda samo ako bih mogao nekako da namestim da se pokrece na recimo 30 min ili 1 sat ima neka komanda za komand prompt da odlozi pokretanje nove komande ipconfig /flushdns delay 5 sec ipconfig /flushdns ili tako nesto |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
CSC
|
![]() Citat:
![]() Da si probao odmah ono što sam ti ja napisao još u postu #2 možda nebismo razudili ovu temu ovoliko al' ajd sad šta je tu je.... ![]() To što ti hoćeš bi se moglo napraviti preko nekog .BAT fajla ako se ja ne varam ![]() Poz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
To mu je bar lako da uradi i sam.U Notepadu otkucas ipconfig /flushdns sacuvas ga kao bat file,povremeno taj file pokrenes pokrenes
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Visual Basic - Potrebna pomoc | bofi | Programiranje | 23 | 2.9.2011 9:55 |
Unifiation Wars | atrajk | Mrežne igre | 0 | 11.1.2007 11:05 |
pomoc oko wireless opreme | miske_car | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 3.10.2006 22:02 |