Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Opisi, recenzije i testovi

Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa.

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.1.2008, 22:00   #1
Mr. Garrison
Deo inventara foruma

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
Post SanDisk Sansa Clip 2GB black

kupih pre neki dan ovaj plejer
ako nekoga interesuje, napisacu mini review o njemu...
dakle, plejer je jako mali i lagan i poseduje stipaljku kojom se kaci recimo za pojas. ima OLED ekran gde 1 red svetli zuto, a 3 svetlo plavo. takodje, plavo svetli i kontrolni krug po ivici.
osvetljenje je jako dobro i ekran je vidljiv u svim uslovima. postoji podesavanje za pojacavanje/smanjivanje svetline ekrana. plejer poseduje i radio sa 40 preseta kao i diktafon. slusalice koje se dobijaju uz njega su loseg kvaliteta, ali to je za ocekivati. zvuk nije los na plejeru, ali je potrebno podesiti ekvilajzere po svom ukusu. ali kao da mi je stari Cretive MuVo imao za nijansu bolji zvuk, a mozda se i tripujem. ono sto je super je to da plejer ima svoju punjivu bakteriju, koja se puni preko USB porta na sporetu (kabl prilozen). nazalost, prilozeni kabl je jako kratak i krut pa to moze da nervira, ali dobro.
cena je oko 50e, mada sam nasao i za 45e ali nije bilo crnog. inace, pravi se u 4 boje: crni, plavi, crveni i roze.
zvanicni sajt je ovde:
http://www.sandisk.com/sansa/clip.html

od mene svaka preporuka...
Mr. Garrison je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2008, 23:04   #2
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
Određen forumom Re: Sandisk Sansa Clip 2GB black

Jel ima slot za prosirivu memoriju?
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2008, 23:11   #3
miskoxp
Član

Član od: 12.3.2007.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 46 puta na 43 poruka

Nema. Mnogi tvrde da taj plejer ima veoma kvalitetan zvuk (uz dobre sluske, naravno).
miskoxp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku miskoxp na korisnoj poruci:
Nicolas (26.1.2008)
Stara 26.1.2008, 23:12   #4
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

Cekao sam znaci 3-4 min da mi ucita spec na oficijelnom sajtu sa 384 downa ovog meseca. I batalio na kraju.
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2008, 23:17   #5
Mr. Garrison
Deo inventara foruma

Citat:
misko81 kaže: Pregled poruke
Nema. Mnogi tvrde da taj plejer ima veoma kvalitetan zvuk (uz dobre sluske, naravno).
pa ne znam sta da ti kazem. ja imam sennheiser slusalice koje imaju solidan zvuk i samo sam ih premestio sa strog na novi plejer i cini mi se da matori Creative ima malo bolji zvuk, ali mozda se i 3pujem...
ali nije los zvuk, samo mislim da moze i malo bolje. mozda eventualno jos malo da podesavam klizace...
Stara 27.1.2008, 9:48   #6
miskoxp
Član

Član od: 12.3.2007.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 46 puta na 43 poruka

Hmmm.... A kakav je EQ? Da li, kada npr. podignes treble, oni budu zaista pojacani ili smanjuje ostali deo spektra (da bi onaj opseg koji si pojacao zvucao izrazenije)?
miskoxp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.1.2008, 15:18   #7
Mr. Garrison
Deo inventara foruma

ima 5 EQ-a. mislim da pojacava samo taj deo spektra, ali nisam bas 100% siguran. prckacu ovih dana jos malo pa cu videti...
sve u svemu, za 50e odlicna kupovina...
Stara 8.11.2008, 14:13   #8
mr.no.
Član

Član od: 10.8.2007.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka

Mozda pitanje nece biti nesto narcito pametno, ali jednostavno nikako da se snadjem. Stize mi za koji dan sansa clip od 1gb (meni sasvim dovoljno). Psto sam procitao u postovima da je neophodan WIN MP 10 ili 11 da se naprave play liste ja pocnem da se igram. Medjitim, ne mogu nikako da izbreisem napravljene liste ili pesme koje su u njima. Kako ovo da resim? Dilitujem ih ja iz liste, ali kad ponovo istu otvorim, i dalje pokazuje te pesme. Ni liste ne mogu da izbrisem. Kako da resim ovu glupost ili postoji drugo resenje umesto WIN media player-a?
mr.no. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.11.2008, 16:26   #9
Shadowfax
Veteran

Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka

Pa ne moras da ubacujes pesme preko WMP-a. U My Computeru ti se pojavi Sansa Clip, pa mozes tu.
Shadowfax je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2008, 0:02   #10
mr.no.
Član

Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka

Clip je stigao i da prenesem par ličnih utisaka u vezi njega. Prilično je kvalitetne izrade. I ako je malih dimenzija, u ruci, bolje rečeno prstima, sasvim lepo leži. Zbog dimenzija, ima se utisak da će ispasti u nekim situacijama, ali to je varka i ne dešava se. Napravljen je od kvalitetne plastike, ali vrlo lako ostaju tragovi perstiju na površini. Displej, iako mali, odličan je. Vrlo je čitljiv. Nije ni predviđen za slike, klipove i slično, što može da bude i prednost kome je muzika na prvom mestu (zbog toga je i malih dimenzija). Na njmu su podatci o izvođaču, trajanje i redni broj pesme i popunjenosti baterije. Posle izvesnog vremena neaktivnosti isključuje se radi štednje baterije (vremenski interval se podešava). Klizačem sa leve strane, clip se uključuje, zaključava ili u slučaju potrebe, dužim držanjem u položaju on/off resetuje se na inicijalna podešavanja. Malo je klimavo, ali verujem da je to slučajnost. Sa desne strane je dugme za podešavanje jačine zvuka. Možda je malo tvrđe ali ni u kom slučaju nije smetnja. A sad da pređem na ono glavno: zvuk. Šta reći, sem izuzetno dobar pogotovu kada se uzme u obzir cena samog clipa. Ako uporedim zvuk sa drugim uređajima koje sam probao to bi izgledalo ovako: slušao sam na mobilnom (motoroli, SE, i nekoj nokici), kao i na plejerima xwave i neo. Sad vidim i nije mi jasno čime sam ja uništavao uši. Clip je toliko bolji da o tome ne vredi ni trošiti reći. Ali zaista neuporedivo. Zvuk je vrlo čist i više zavisi od kvaliteta snimka sa kog je prebacivano u pm3 nego u koliko bps-a. Između 192, 265 ili 320 nema neke bitne razlike. I čini mi se, da najbolje zvuči kada je u pitanju neka akustika. Zvuk je dosta glasa, naročito ako se prebaci u high mod. Kvalitet slušalica ne mogu da procenim, ali mislim da bi sa nekim kvalitetnijim zvuk još više dobio na kvalitetu. FM prijemnik može da posluži, i ako nema naročito dobar prijem. Za bateriju je teško reći. Bilo je u nekim postovima reči o problemu sa baterijo, ali kod mene to nije bio slučaj. Po prvom uključivanju bila je nešto napunjena, pa pretpostavljam da je dobra i da se ne prazni sama po sebi kada je clip isključen. Ne traje baš 15 časova kako je to po specifikaciji ali do 10 bi trebalo kada je jačina umerena. Nadam se da nisam suvise gnjavio sa utiscima. U svakom slučaju, preporuka bez dileme za svakog ko merka nesto slično da kupi. Sigurno neće pogreciti ako se odluči za clip.
mr.no. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mr.no. na korisnoj poruci:
Marshall George (13.1.2010)
Stara 1.6.2012, 2:46   #11
Sun Tzu
Starosedelac

Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 1.007 puta na 569 poruka
Određen forumom Re: SanDisk Sansa Clip 2GB black

Thread Necromancy!

E, ali ozbiljno sad, imam problem.

Pre neki dan, samo mi se ugasio Clip u sred slušanja i neće da se upali.
Kad ga spojim na komp, upali se lepo, pojavi se na ekranu da je spojen na komp, puni bateriju (koja je inače već bila skoro puna kad mi se ugasio).
Kako izvučem kabl iz kompa, ekran crn, ne reaguje uopšte šta god pritiskao.
Imao sam instaliran Rockbox, pomislih da je do toga, obrisah, ali opet isto. Format, opet isto.

Ne znam šta je otišlo, neko ideju? Servis? Da batalim sve i kupim novi?
Sun Tzu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2012, 14:24   #12
pharaon.92.bc
Starosedelac

Član od: 9.1.2008.
Zahvalnice: 395
Zahvaljeno 646 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pharaon.92.bc

Citat:
Sun Tzu kaže: Pregled poruke
Thread Necromancy!

E, ali ozbiljno sad, imam problem.

Pre neki dan, samo mi se ugasio Clip u sred slušanja i neće da se upali.
Kad ga spojim na komp, upali se lepo, pojavi se na ekranu da je spojen na komp, puni bateriju (koja je inače već bila skoro puna kad mi se ugasio).
Kako izvučem kabl iz kompa, ekran crn, ne reaguje uopšte šta god pritiskao.
Imao sam instaliran Rockbox, pomislih da je do toga, obrisah, ali opet isto. Format, opet isto.

Ne znam šta je otišlo, neko ideju? Servis? Da batalim sve i kupim novi?
Koristim bas tu sansu vec preko 3 godine i imao sam problem kao ti. Koliko se secam drzao sam onaj "klizac" za paljenje u poziciji za paljenje malo duze vreme i sansa kao da se restartovala i player od tada radi bez porblema. Pokusaj to.
pharaon.92.bc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2012, 16:18   #13
Sun Tzu
Starosedelac

Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 1.007 puta na 569 poruka

Pokušavao sam to, držim ga ali ništa.
Mada tu ima drugi problem, pre jedno mesec dana je i klizač počeo da zeza mora malo jače da se gurne da bi upalio, ne odreaguje odma kako bi trebalo. Pa sad nisam siguran kad pokušavam da ga reset da li neće jer se sam plejer pokvario ili klizač ne hvata lepo.

edit: evo sad sam opet čačkao 10ak min gore - dole dugme i par puta se upalio ekran i opet ugasio posle pola sekunde, a jednom se upalio na 5s i dok sam ja pomislio "gle radi", on se opet ugasi.

Poslednja ispravka: Sun Tzu (3.6.2012 u 16:36)
Sun Tzu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.6.2012, 19:36   #14
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.657
Zahvaljeno 11.187 puta na 7.156 poruka

Meni se Transcend tako gasio, prvo čim ga upalim ugasi se sam posle 2-3 sekunde, a baterija puna. Posle nekoliko desetina pokušaja nije više ni hteo da se upali, a kad ga nakačim na komp sve je OK. Pomogao je format uz flešovanje BIOS-a na noviju verziju sa sajta proizvođača.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
clip, mp3, plejer, review, sansa, test, user

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
SanDisk Sansa Clip - kupovina Kurdt ŠDK - Foto i audio/video 13 21.10.2009 4:15
Slusalice za Sandisk Sansa clip (4GB) Macak Mackin ŠDK - Foto i audio/video 13 22.11.2008 14:01
Sandisk Sansa Clip 2gb VS Creative Muvo v100 2gb sunce86 ŠDK - Foto i audio/video 8 13.7.2008 10:50
Transcend T_Sonic 620, SanDisk Sansa c150, Sony NW-E407, sony NW-E003? starwriter ŠDK - Foto i audio/video 0 19.2.2007 8:48
mp3 sandisk sansa e140 ili yakumo hypersound xtra gadjan ŠDK - Foto i audio/video 0 1.5.2006 4:07

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:48.