![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
information junkie
|
![]()
Ma to stoji, ali to ti je sadašnja 3d omladina, vide neku za'ebanu sliku gde piše da je renderovano u Vray-u i odmah ga nabave jer misle da je posle lako...
![]() ![]() @balu: Ako si skoro počeo da radiš 3d, koncentriši se na modeliranje. Kasnije će doći na red materijali i rendering. ![]() P.S. DarkNemos je slušao ljude sa ovog i drugih foruma i vidi gde je dogurao... ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Highlander na korisnoj poruci: | ||
balu (16.9.2008) |
![]() |
#1302 | |||
Veteran
|
![]() Citat:
Isto tako ako imas dobru i cvrstu teoriju na dlanu radove u scanline-u pretvoris u nesto sto je fenomenalno. Ne spominjem scanline zato sto je los. Odlican je to render i jako dobar za dobijanje efekta na staromodan nacin iliti na osnovan nacin. Evo jedan primer prednosti na primer vray-a nad scanline-om ![]() Eto ova dva parametra u vray-u zamenjuju kompletno ovaj ceo light rig ![]() To su na primer jedna od prednosti vray-a nad scanline-om. Ima ih jos ali je nebitno za ovu diskusiju. E sada vrlo bitna i najbitnija stvar ovde. Ovaj light rig se podjednako dobija i u scanline-u i u vray-u. Efekat je isti samo sto se razlikuju tehnike. U scanline-u manualno postavljas dok u vray su to samo dva parametra. Opet kazem efekat je isti. Sad ako ti ne znas zasto se postavlja ovaj rig, ako ne znas cemu sluzi i sta se time dobija i koji je to efekat u realnom svetu dzaba tebi bilo koji render. Podjednako lose ili dobro ces ga uraditi u bilo kojem renderu. Citat:
![]() Jos jedna stvar koja je jako bitna kod ucenja je TEORIJA! Ne moze se bez nje. Ja sam mislio da moze i onda dodjes u situaciju da ti se sve pomesa, da pratis neke paterne, i da ne radis na kreativnosti i mimikovanju stvari jer jednostavno naucio si da se tako stavlja svetlo i to je to. Ali zasto se tako stavlja svetlo? Kako svetlo funkcionise? Kako se ponasa u prirodi i svuda oko nas? Zasto je nebo plavo? I takve stvari. Kad naucis teoriju znaces zasto je svetlo takvo kakvo je u prirodi i samim tim ces moci da ga mimikujes u 3D okruzenju. Citat:
![]() Nadam se da je pomoglo ovo sto sam napisao. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DarkNemos na korisnoj poruci: | ||
balu (16.9.2008) |
![]() |
#1303 | |
information junkie
|
![]() Citat:
Ma niko mu nije rekao da materijale i svetlo batali skroz. Samo, učenje 3D-a je kao lanac, prva karika je modeliranje, jer šta će u početnoj fazi da radi sa materijalima i svetlom, ako nema model? Kasnije dolaze druge karike, pa kad nauči barem jednu mnogo dobro, može da se desi da mu ostale i ne zatrebaju (recimo, zaposli se kao lighting artist u Pixaru ![]() ![]() Takođe je važna i podrška koju dobija od kolega iz branše. ![]() Još nešto sam hteo da napišem, ali sam zaboravio... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
information junkie
|
![]() Poslednja ispravka: Highlander (15.9.2008 u 18:21) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1305 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Ja sam vec izneo svoje misljenje o ovome ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Član
Član od: 13.9.2008.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 17 puta na 17 poruka
|
![]()
Sto se tice vray-a, interesovalo me je da vidim kako funkcionise, a + sa njim jedino znam da napravim dobar displacement.
![]() @Highlander Nije lose, mogao bi da mu malo popravis farove, nekako su cudni. http://img221.imageshack.us/my.php?image=monsterpc7.jpg- ovo je moj prvi organic model, nasao sam dobar tut (za mayu).Uradio sam ge pre jedno mesec dana. Sta mislite? |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku balu na korisnoj poruci: | ||
Highlander (15.9.2008) |
![]() |
#1307 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
@Highlander - svidja mi se "brljotina"
![]() ![]() ![]() @balu - na toj slici samo Riddick moze da vidi sta je ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku galebns na korisnoj poruci: | ||
balu (17.9.2008) |
![]() |
#1309 | ||
information junkie
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() Mudro zbori galeb, batali taj radiosity, postavi ručno svetla ili koristi mRay ili vRay... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1310 |
information junkie
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1313 | |
information junkie
|
![]()
Ma kakvi, ovo je mnogo veće od toga. Napraviću neki wall čim izmodelujem još nešto, pa ćete videti...
![]() Citat:
![]() ![]() P.S. Ona glava dobro izgleda... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Član
|
![]()
Jeste, namerno sam stavio crvena svetla, tako mi se cini da je bolje. A to za rasipanje svetla ne znam kako bih.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
Highlander (18.9.2008) |
![]() |
#1316 |
information junkie
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Član
|
![]()
Meni lici na deo ion canona.
![]() Muce me dva problema: kada exportujem nesto iz zbrusha u max taj objekat (naravno) ima ogroman broj poligona. Kad primenim multires on unisti quadove, ostavlja trouglove ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1318 |
Novi član
Član od: 18.9.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Dal neko zna kako da napravim kola za NFS Hot Pursuit 2?
Imam tu nekih programa ali ne znam da radim u njima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
Član
Član od: 20.11.2007.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 27 puta na 25 poruka
|
![]()
Pozdrav drustvo.
Dali mi neko moze pomoci? Stolar sam, imam sve vise problema kod musterija da zele da vide svoje stepenice, kuhinju, stol i dr. stvari prije nego li to bude gotovo(pogotovu zene one me izludjuju). Nikada im nisu dovoljne slike koje im pokazem vec od predhodnih proizvoda. Pa trebami neki program u kome bih to mogao da im vizuelno prikazem. Sta mi preporucujete? Nadam se da nisam bas zkroz promasijo temu. Ako jesam izvinjavam i molim moderatore za razumijevanje. Hvala svima. ![]() Nesto kao na slici Poslednja ispravka: DeXoN (19.9.2008 u 19:57) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
3d radovi, tutoriali |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
3D galerija (finalni radovi, komentari) | 3dM@niak | 3D radovi | 1523 | 24.7.2020 22:29 |
3DS Max tutorijali za početnike | PeTkO | 3D radovi | 107 | 30.7.2014 22:12 |