Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 23.4.2009, 11:03   #1181
cope05
Član

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 273
Zahvaljeno 127 puta na 58 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku cope05
Određen forumom Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Citat:
vukoja kaže: Pregled poruke
Evo i ja da se prikljucim vama koji igraju HOI 2. Da li treba da instaliram neki patch uz igru i ako moze link?

E sad glavno pitanje.
Ako moze neko da mi da par upustava kako bi bilo najbolje da krenem sa Jugoslavijom.Jer koliko sam video igra je veoma kompilikovana (sto mi se svidja). Jedino sto sam do sad igrao a da ima mikormenadzment su TW igre (ako uopste mogu da kazem da igre iz TW serijala imaju mikromenadzment jer su prema ovome kao maciji kasalj)
Ne bi se ja sa Jugoslavijom *****avao,mnogo je to tesko...kao sto ti je lepo covek rekao,uzmi SSSR ili Nemacku,pa kad se malo vise uhodas,kreni da igras sa malim zemljama...
cope05 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2009, 11:27   #1182
vukoja
Član

Član od: 21.12.2008.
Zahvalnice: 56
Zahvaljeno 72 puta na 32 poruka

Poslusao sam vas i krenuo sa SSSR-om. Rasporedio sam vojsku na granici sa Poljskom i Finskom ali ne mogu da ih napadnem zato sto sam kao potpisao sa njima non-agression pakt a i u diplomatiji nemam opciju declare war pa kako da ih napadnem.
Edit-Provalio sam da mi trebaju pare da bi prekinuo non-agression pakt
Koga bi bilo bolje da napadnem Finsku ili Poljsku

Poslednja ispravka: vukoja (23.4.2009 u 12:16)
vukoja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2009, 12:19   #1183
4th Dimension
Starosedelac

Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka

Jel ti to namjeravaš '36-te da napadneš? Pa sem ako ne želiš da se uvališ u mnogo nevolje to ti nije pametno. Sa USSR-om treba pšrvo da se razgrađuješ ko lud, jer ti tek dostižeš neku efektivnu snagu negdje 40tih.
4th Dimension je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2009, 12:34   #1184
vukoja
Član

Da to sam video kad sam napao Finsku. Bukvalno su me razvalili pa sam odlucio da krenem ispocetka i sad sa malo pametnijom strategijom .
1. Da se razgradim i napravim jos 1 mehanizovanu jedinicu
2. Da sa Finskom i Poljskom ostanem u dobrim odnosima
3. Prvo cu napasti Estoniju da imam pristup Poljacima sa severa
Stara 23.4.2009, 14:36   #1185
4th Dimension
Starosedelac

HOI je dosta kompleksniji, pa moraćeš amo da se suzdržiš sa Sovjetskim savezom. Veoma bi lako bilo moguće da poslije 1-3 takve agresije da ti Saveznici i švabe objave rat.

Strategija za SSSR je da raspustiš mornaricu, i negradiš ništa sem fabrika do 40 pa čak i 41. Za to vrijeme razvijaj najviše Pešadiju, tenkove, Samohodnu artiljeriju, Kopnenu Doktrinu, i možda avione (Tactical, CAS, i Intercpt) i njihovu doktrinu. Naravno toktom toga treba težiti da pomjeriš slajdere prema Centralizovanoj industriji, Profesionalnoj vojsci i Havk.
40 ili 41 kada istražiš pješadiju 41 i T-34 prestani sa fabrikama i počni sa masovnom gradnjom pješadije i nešto tenkova (nemoj ih previše, oni su samo za specijalne operacije). Avijacija bi dobro došla. Do jula 41 trebalo bi da imaš respektabilnu vojsku. Onda dolazi okršaj sa Vermahtom.

Zime 39-40 će ti okinuti događaj koji će te dovesti u rat sa Finckom uz blagoslov Njemaca (do tada oni brane teritorijalni integritet Finaca i mogu ti objaviti rat ako ih napadneš), tako da bi trebao da postaviš vojsku na njihovu granicu. Mobilne elemente stavi na sjeveru sa nešto pješadije, a gro na jugu. Cilj an jugu je da vežeš Fince tamo, nećeš moći da probiješ Manerhajmovu liniju u svakom slučaju lako. Treba mobilnim snagama sa sjevera presjeći kroz Finku do Baltika pa onda niz njega prema jugu napredujući zauzet Helsinki. Brze snage su tu jer bi one trebale ovo dosta brzo da odrade prije nego što se Finci dosjete i pojačaju sjever ili nido Bog da ti odsjeku snage. Takođe ovako ćeš moći da zarobiš i uništiš obično jedan korpus snaga (1-3 div) koje obično brane Petsamo. Poslije što zauzmeš Helsinki trebqlo bi da okine događaj koji ti daje da biraš da li da pretvoriš Finsku u maironetu ili da ih anektiraš.
Poslije potpisivanja Ribetnop Molotov pakta moći ćeš da slobodno raduješ sa one tri pribaltičke državice.
Takođe poslije pada Poljske dobićeš jedan pojas nje, doduše beskoristan ali će ti dati dodatnu dubinu tokom Barbarose.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku 4th Dimension na korisnoj poruci:
vukoja (23.4.2009)
Stara 23.4.2009, 15:00   #1186
vukoja
Član

Samo jos nesto na kojim teritorijama bi trebao da gradim fabrike ili to nema veze(mislim da li mogu da ih stavim bilo gde).
Stara 23.4.2009, 17:13   #1187
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Efekat je isti gde god ih sagradis. Gradi ih u Sibiru, cisto ako budes pritisnut a i onda su van dometa vecine strateskih bombardera ako kasnije zaratis sa saveznicima...
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sarmatian na korisnoj poruci:
vukoja (23.4.2009)
Stara 23.4.2009, 20:57   #1188
4th Dimension
Starosedelac

Zavisi jedino od verzije. U Doomsday-u nema ograničenja, ali u Armagedonu što je manja infrastruktura to se fabrike sporije grade. Nebih znao za HOI2 originalni. KOju ti verziju igraš?
Stara 23.4.2009, 21:32   #1189
vukoja
Član

Imam Doomsday.
Koliko sam skapirao ja pomocu mojih spijuna mogu ukrasti neprijateljske blueprints. Ali verovatno isto tako oni mogu i meni da ukradu. Kada odem na intelligence pise mi da imam 57 neprijateljskih spijuna. Pokusao sam sa counter espionage ali sam samo jednog uspeo da ubijem. Da li postoji neki brzi nacin ili mi oni ne predstavljaju veliki problem.
I koliko treba da imam dobre odnose sa nekom drzavom da bi mi postao ally jer su mi sad jedino Mongolia i Taun Ta(tako nesto nisam siguran kako se pise) saveznici a od njih i nemam bas neke koristi
Stara 23.4.2009, 22:09   #1190
4th Dimension
Starosedelac

Da bi izveo neku akciju u bilo kojoj zemlji pa i tvojoj moraš je prvo nafilovati špijunima.
Što više špijuna, efektivnija je akcija. Doduše AI ne umije kako treba da koristi špijuniranje.

Teško da ćeš da se sa nekim pobratimiti pošto si komunista. Komuniste mrze kao otrov.
Mogući saveznici su ti Republikanska Španija, i Brazil ako pođe Let Wing Radical putem, ali i sa poklapajućim ideologijama put do savezništva je krševit. Moraćeš grdilo para da potrošiš na influencing.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku 4th Dimension na korisnoj poruci:
vukoja (23.4.2009)
Stara 23.4.2009, 22:15   #1191
elcobra
Član

Član od: 13.8.2007.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 93 puta na 29 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku elcobra
Post Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Samo pici spijune, i kada u nekoj zemlji budes imao 10 istih, pokusas coup nation, meni je to uspelo u Francuskoj i kod Zabara kada sam bio Rus...
elcobra je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku elcobra na korisnoj poruci:
vukoja (23.4.2009)
Stara 23.4.2009, 22:28   #1192
vukoja
Član

Hvala svima na pomoci. igra je veoma zarazna i iz sata u sat sve mi je bolja. Imam osecaj da cu veceras pre nego sto zaspem razmisaljati gde da postavim vojsku.
Nego sta znaci coup nation
Stara 23.4.2009, 22:33   #1193
mrki023
Član

Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka

To ti je kao ako se nevaram da postavis vladu koja tebi odgovara u toj drzavi...znaci bices u dobrim odnosima sa tom zemljom...e sad nzm da li ces moci da utices u unutrasnje stvari te drzave...
mrki023 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mrki023 na korisnoj poruci:
vukoja (23.4.2009)
Stara 24.4.2009, 0:28   #1194
zone2403
Veteran

Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka

Posto igras kao Rus, pokusaj da odvuces Rumuniju na svoju stranu pomocu coup-a, kako bi izbegao da te napadnu sa juga dok ratujes sa Nemackom.
zone2403 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.4.2009, 10:12   #1195
elcobra
Član

Smile Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Nemoj mnogo da se opterecujes coup-om, prosto trosi pare ili stedi jos bolje u stvari..

A savznike ces lako naci posle napada Svaba, radi influence nation, to je isplativije, ako te usere, kao mene npr, sa Sovjetima, usli su Ameri sa mnom u savez, nisu hteli sa Tomijima, samo sam radio influence..

Pripremaj vojsku na Fince, iznenadices se kako se protivnici zestoko bore tamo...
Stara 24.4.2009, 10:56   #1196
4th Dimension
Starosedelac

neznam kako si dobio Amere? Da nisu možda tamo komunisti kako došli na vlast?
Ja većinom špijune koristim za krađu bluprintova.
Stara 24.4.2009, 11:17   #1197
vukoja
Član

Za sad samo saljem spijune u druge zemlje pa cu posle poceti krasti blueprint-ove. Nasao sam nacin da brzo zaradjujem pare. Odem na negotiations i tamo ponudim nekoj drzavi energiju ili metalza pare, tako sam Amerima uzeo 180 funds za 1000 energije.
Posto sam krenuo sa dosta vojske i nijedna armija mi nema strenght 100 sve su oko 70 kako to da popunim na 100. Da li se to mi reinforcement-om ili upgrade-om(shavtio sam da upgrade "modernizuje" vojsku, ali me interesjue da li joj i povecava strenght ili to samo sa reinforcement-om)
Da li se menpower moze nekako povecati proizvodnja(ne znam kako drugacije da kazem) jer mi trenutno ide +1.31 a ja koristim 2
Stara 24.4.2009, 11:21   #1198
elcobra
Član

Post Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Citat:
4th Dimension kaže: Pregled poruke
neznam kako si dobio Amere? Da nisu možda tamo komunisti kako došli na vlast?
Ja većinom špijune koristim za krađu bluprintova.

Radio sam influence samo... nisu usli u savez sa Britima, neki event se nije desio i kada su me Svabe napale, Ameri mi ponudili savez, tj da mi pridju u alijansu, kada se rat zavrsio izasli su iz saveza i uskoro smo zaratili...

To mi se desilo taj put i sa Gvatemalom i Meksikom...
Stara 24.4.2009, 17:36   #1199
zone2403
Veteran

Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka

Reinforcement je za popunjavanje gubitaka, a manpower ce povecano rasti kad izucis tehnologije povezane sa tim, nalaze se na Industry grani.
zone2403 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zone2403 na korisnoj poruci:
vukoja (24.4.2009)
Stara 30.4.2009, 22:32   #1200
vukoja
Član

Ja ne znam od cega su oni Finci napravljeni. Napadnem njihovih 5 divizija sa 3 strane sa moje 22 divizije i ne mogu da ih pobedim moji uvek izgube. Imam 3 divizije T7M tenkova 2 divizije motorizovane pesadije i ostalo je obicna pesadija sve `39. 2 armije pesadije su support attack a sa ovim tenkovima i motorizovanom pesadijom ih napadam. I da napomenem da sam ih prethodno bombardovao meces dana. I ne napadam juzne provincije nego severnu (ne znam tacno kako se zove ja mislim da je Kajin )
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
arsenal of democracy, hearts of iron, hearts of iron 2, iron cross, rat, strategija, wwii

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:59.