Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > O igrama uopšte
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.)

Pregled rezultata glasanja: koliko provodite vremena igrajuci video igre
do 3 sata dnevno 91 46,43%
od 3 do 6 sati dnevno 73 37,24%
preko 6h dnevno 32 16,33%
Glasova: 196. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.8.2011, 22:02   #41
Porsche
Starosedelac

Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 695 puta na 528 poruka
Određen forumom Re: Video igre - zavisnost bolest ili trece

A zavidan?
Porsche je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Porsche na korisnoj poruci:
Lich_king2 (5.8.2011)
Stara 5.8.2011, 22:14   #42
Lich_king2
Veteran

Član od: 29.6.2008.
Zahvalnice: 773
Zahvaljeno 223 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Lich_king2
Određen forumom Re: Igrice - zavisnost bolest ili trece

Odoh slucajno na trecu opciju misleci na ukupno vreme za racunarom po danu
Lich_king2 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lich_king2 na korisnoj poruci:
NIx Car (6.8.2011)
Stara 6.8.2011, 10:04   #43
orome
Veteran

Član od: 2.6.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka

Citat:
Equilibrium kaže: Pregled poruke
Kao prvo ljudi pise se zavisan, zavistan je nesto kao ljubomoran i potpuno je drugacije

Covek je umro, mozda je bio bolestan i mozda bi umro sta god da je radio u tom trenutku, come on ljudi pricamo o 12 sati, ne o 72, igrao sam i po daleko vise od 12 sati iz cuga pa mi nije bilo nista.

I ko je pravio ovo glasanje, kako ja mogu da odredim prosecno vreme igranja igara, jbt nije mi to posao, nekad igram 10 sati, nekad ne igram po mesec dana, zavisi kako sam raspolozen i kako stojim s vremenom.
ne znam ko je napisao zavistan ali u temi je zavisnost. kad zanemarujes fizioloske potrebe desavaju se problemi u organizmu. to je cinjenica. to se desava u toku igranja. tako da po poslednji put, naravno da covek nije umro zbog igranja ali ga je igranje podstaklo da zanemari svoje potrebe, i da telo dovede u nezavidnu situaciju. holesterol, nekretanje, zgrcenost zglobova, napregnutost mozga i druge stvari koje se desavaju prilikom igranja opisi bilo kom lekaru i on ce ti reci da to ne valja. da ne govorim o iskrivljenosti kicme zbog sedenja, msm ja sedim na poslu 8h ali klinci sede po 16h igrajuci a ja sam na poslu mnogo aktivniji, mrdam ruke i ustanem da protegnem noge a kad se zadubis u igru nisi u stanju da mislis o tim stvarima.
orome je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.8.2011, 11:27   #44
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka

Citat:
ANGELDEAD kaže: Pregled poruke
Doticni no lifer zbog kojeg je otvorena tema, je umro od zgrusavanja krvi u telu, a nije ni cudo zato sto su ga nasli sa Dzojstikom u rukama. Kad imas testaturu i mis, barem vise zglobova radi, a sa dzojstikom, samo malo prstima mrdas, tako da nije ni cudo sto je umro.
Pazi sad ovo nikad nemojte da igrate na dzojstiku od toga moz se umre
Zato tastaturu i misa u ruke
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.8.2011, 16:11   #45
Zuti Bar
Starosedelac

Član od: 9.12.2010.
Zahvalnice: 241
Zahvaljeno 349 puta na 217 poruka

Sto se ankete tice. Od 3 do 6 sati igram i jos toliko visim na netu. Jesam li poremecen, lud, bolestan?
Zuti Bar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.8.2011, 21:39   #46
Porsche
Starosedelac

Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 695 puta na 528 poruka

Znate onaj osećaj, igrate nešto nekoliko sati i sve je ok. Čim ste završili igru odmah vam ide u wc, gladni ste, žedni ste... A to u toku igre niste ni osetili.
Porsche je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Porsche na korisnoj poruci:
ANGELDEAD (9.8.2011)
Stara 8.8.2011, 9:41   #47
orome
Veteran

Citat:
Zuti Bar kaže: Pregled poruke
Sto se ankete tice. Od 3 do 6 sati igram i jos toliko visim na netu. Jesam li poremecen, lud, bolestan?
naravno da nisi, procitaj malo pazljivije postove pa ces da uvidis sta je sustina teme.
Stara 9.8.2011, 20:43   #48
Reborn
Član

Član od: 21.5.2006.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 78 puta na 42 poruka

Jedno je biti zavisan prema nekoj odredjenoj igri a drugo zavisan prema igrama generalno, odnosno tacnije receno prema igricama. Ja imam 20 godina igrackog staza i desavalo mi se da mesecima ne provedem bukvalno ni munut igrajuci igrice ali zato dva, redje tri puta godisnje kada se pojavi remek delo od igre, mukom se odvajam od kompjutera. Poslednji takav primer je Portal 2, drustvene aktivnosti u ta 2-3 dana svedene na minimum, ceka se svitanje u 5 ujutru sa obecanjem samo jos ova soba i kraj.

Za mene su te vrhunske igre umetnost, i kao takve uopste ih ne odvajam od knjiga, filmova, muzike. I kao kada naidjem na vrhunsku knjigu koju procitam bukvalno u jednom dahu, tako se ponasam i prema tim igrama, posvetim im svu svoju paznju. I kao sto dobru pesmu preslusavam 20 puta dnevno, dobar film prepricavam gde stignem, o dobroj knjizi razmisljam danima, tako me i dobra igra osvoji.

E sad takvih igara koje me vezu za komp i nema bas puno, sad jedna-dve godisnje, a kako ne igram multiplayer online, najduze vreme koje sam proveo uz jednu igru je GTA 4, negde oko 40 sati valjda, bilo je to dugih 5-6 dana sa po 7-8 sati igranja dnevno.
Reborn je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Reborn na korisnoj poruci:
allokin (10.8.2011), Asmodeus (2.11.2011), RuF_TD (2.11.2011)
Stara 10.8.2011, 4:03   #49
allokin
Veteran

Član od: 17.1.2008.
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka

Ја игру који сам најдуже играо и прешао је био Dragon Age: Origins. Једном за 70 сати, а други пут за 80, за не више од две недеље. Све што сам радио цео дан је било играње те игре. Нисам знао ни за шта друго. Устанем, седнем за рачунар, и играм док се не онесвестим. Прича игре ме је једноставно усисала, као што већ рече Reborn изнад.
Могу искрено да кажем да се кајем што сам је играо и одмах после тога сам избрисао игру и све податке без трунке жаљења. Мада, немају све игре на мене такав утицај. То је једна у много њих, и обично оставе леп утисак на мене. Ова ипак не.
У последње време играм игре из надања да ћу уз неку имати осећај као уз оне "старе", из свог млађег детињства. Схватио сам ја одавно да варам самог себе, али потребно је да то из подсвесне теорије пређе у сурову чињеницу која почиње да ме гања кроз моје блудничке сате, где упражњавам куррварство својим умом.
Игру коју сам најдуже играо и после свршетка исте, стварно не могу да одредим. Мора да је то била нека на Сонију (Tomba 2, Crash (1, 2, 3, CTR, Bash), Spyro (1, 2, 3), Resident Evil 3, итд.) или можда GTA:SA, Freelancer, Fallout (1, 2), није више ни важно..
Као што неко рече, једном када претераш, нема више умерености, иде се на све или ништа, и боље је тако.
allokin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.8.2011, 9:37   #50
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee

Citat:
allokin kaže: Pregled poruke
Све што сам радио цео дан је било играње те игре. Нисам знао ни за шта друго. Устанем, седнем за рачунар, и играм док се не онесвестим.
Kod mene je ovako čim izađe kvalitetan RPG naslov.
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.8.2011, 9:41   #51
bundalov
Novi član

Član od: 9.6.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Nekad sam i ja igrao po 12 sati dnevno. I onda sam se zaposlio... I upisao fax... I počeo da živim sa djevojkom... I sad ne igram uopšte... Mada čekam da izađe Diablo
bundalov je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.8.2011, 10:32   #52
orome
Veteran

Citat:
bundalov kaže: Pregled poruke
Nekad sam i ja igrao po 12 sati dnevno. I onda sam se zaposlio... I upisao fax... I počeo da živim sa djevojkom... I sad ne igram uopšte... Mada čekam da izađe Diablo
ONA je kriva za sve. Bethesda bi ti platila da se rastanes s njom garant ti nece dati ni Diablo da igras. pozz.
Stara 10.8.2011, 13:19   #53
SaT|WarLord
Član

Član od: 18.4.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 13 puta na 10 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku SaT|WarLord

Citat:
_grotesque_ kaže: Pregled poruke
i nisi zavistan?

Znas, prvi simptom je poricanje tako da.. Razmisli jos jednom.

i da, "igrice"..
Хм,не поричем ништа. Од малих ногу ништа ме није занимало. Ни спорт,ни школа,ни девојке,нисам чак ни желео да будем астронаут. Када сам добио рачунар,најзад сам пронашао нешто занимљиво и животна жеља ми је била да будем програмер. Пошто од тога нема ништа,јер нисам довољно интелигентан,слободно време проводим уз рачунар јер просто немам ништа паметније да радим,јер ме никад ништа друго није привлачило (то није последица рачунара кад што рекох). Иначе извињавам се на речи зависТан,граматика ми никада није била јача страна.
SaT|WarLord je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SaT|WarLord na korisnoj poruci:
sale94 (16.2.2013)
Stara 11.8.2011, 9:40   #54
bundalov
Novi član

Član od: 9.6.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Citat:
orome kaže: Pregled poruke
ONA je kriva za sve. Bethesda bi ti platila da se rastanes s njom garant ti nece dati ni Diablo da igras. pozz.
Misliš?
bundalov je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2011, 16:14   #55
Bathoryy
Član

Član od: 13.10.2010.
Zahvalnice: 306
Zahvaljeno 218 puta na 126 poruka

Kad mi se neka igra svidi strašno, ali baš mi se dopadne igram je dok mi ne prokvare oči, a ni tada ne prestajem! Dobro, počela sam u poslednje vreme da se kontrolišem. Igram uglavnom do tri sata. Ali nisam zavisna od kompa, ma ne uopštee...
Bathoryy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2011, 9:04   #56
orome
Veteran

inace ja sam vise puta brisao suze koje se stvore u krvavim ocima prilikom visesatnog igranja, ili odem umijem se i nastavim, a oci rade 200 na sat.
Stara 3.10.2011, 3:57   #57
Morca
Starosedelac

Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka

Morca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2011, 6:27   #58
singularity
Veteran

Član od: 20.6.2011.
Zahvalnice: 78
Zahvaljeno 104 puta na 90 poruka

Kao mladji, mnogo sam igrao igre. Vise vremenski. Sednem i igram igru i za dan dva predjem. Medjutim sad vise ne mogu. Osecam da me smara igranje preko 3-4h. Pozelim da odmorim. Godine su u pitanju.
Igram uvek nesto. To mi je u krvi. Meni svi kuci igraju igrice. Otac koji ima 65 godina isto cepa igrice po ceo dan. Bio na operaciji, u penziji je kuci je, pa sam mu kupio playstation i samo igra igre po ceo dan.
Klinac od sestre koji ima 2 godine, vec ga ucim igrama. Vidi se da voli. Valjda nam je u genima.
Igranje nije zavist. Ja mogu da ne igram. Nego necu. Nemam potrebe a ni zelje da se odricem necega sto volim. A najmanje je stetno. Od svih poroka, igranje igara je najmanje stetno.
Jedino sto sam smanjio. Igram manje vremenski. Cak mi se desava da vise puta igram igru sa pauzama. Nemogu vise po 10h da sedim za kompom uz istu igru.
Mozda neko ima slican problem.
singularity je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2011, 10:28   #59
Leon da Vinci
Član

Član od: 12.1.2006.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 66 puta na 34 poruka

Citat:
singularity kaže: Pregled poruke
Kao mladji, mnogo sam igrao igre. Vise vremenski. Sednem i igram igru i za dan dva predjem. Medjutim sad vise ne mogu. Osecam da me smara igranje preko 3-4h. Pozelim da odmorim. Godine su u pitanju.
Igram uvek nesto. To mi je u krvi. Meni svi kuci igraju igrice. Otac koji ima 65 godina isto cepa igrice po ceo dan. Bio na operaciji, u penziji je kuci je, pa sam mu kupio playstation i samo igra igre po ceo dan.
Klinac od sestre koji ima 2 godine, vec ga ucim igrama. Vidi se da voli. Valjda nam je u genima.
Igranje nije zavist. Ja mogu da ne igram. Nego necu. Nemam potrebe a ni zelje da se odricem necega sto volim. A najmanje je stetno. Od svih poroka, igranje igara je najmanje stetno.
Jedino sto sam smanjio. Igram manje vremenski. Cak mi se desava da vise puta igram igru sa pauzama. Nemogu vise po 10h da sedim za kompom uz istu igru.
Mozda neko ima slican problem.
Imao sam sličan problem a onda sam uveo flat internet i presao na online igrice
Leon da Vinci je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2011, 11:59   #60
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka

Ono gore su gluposti ko uopste i kako dolazi do takvih podataka ?
Mislim mogu i ja da uzmem nesto sto mi se svidja i kazem ovoliko procenta da je OK .... Naucna istrazivanja su potvrdila ...
Naravno ne govorim protiv igara stalno igram ali mrzim one glupe statistike ...
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li su stare igre bile zabavnije? Sasa92 Stare igre 671 11.10.2023 0:34
Video igre - uticaj na mlade i još ponešto Nenad Stevanović O igrama uopšte 116 10.3.2009 0:04
Video igre: sklonište od stvarnosti - RTS1 ponedeljak 12 februar oluja O igrama uopšte 321 19.10.2008 14:43
video igre i vashe vrijeme bobo cc 2001 O igrama uopšte 54 26.3.2008 12:15
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? Ilic Marko Programi za mobilne telefone 1 9.2.2006 14:09

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:11.