![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
Pregled rezultata glasanja: koliko provodite vremena igrajuci video igre | |||
do 3 sata dnevno |
![]() ![]() ![]() ![]() |
91 | 46,43% |
od 3 do 6 sati dnevno |
73 | 37,24% |
preko 6h dnevno |
32 | 16,33% |
Glasova: 196. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Starosedelac
Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 695 puta na 528 poruka
|
![]()
A zavidan?
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Porsche na korisnoj poruci: | ||
Lich_king2 (5.8.2011) |
![]() |
#43 | |
Veteran
Član od: 2.6.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]() Citat:
![]() Zato tastaturu i misa u ruke ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Starosedelac
Član od: 9.12.2010.
Zahvalnice: 241
Zahvaljeno 349 puta na 217 poruka
|
![]()
Sto se ankete tice. Od 3 do 6 sati igram i jos toliko visim na netu. Jesam li poremecen, lud, bolestan?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Starosedelac
Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 695 puta na 528 poruka
|
![]()
Znate onaj osećaj, igrate nešto nekoliko sati i sve je ok. Čim ste završili igru odmah vam ide u wc, gladni ste, žedni ste... A to u toku igre niste ni osetili.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Porsche na korisnoj poruci: | ||
ANGELDEAD (9.8.2011) |
![]() |
#47 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Član
Član od: 21.5.2006.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 78 puta na 42 poruka
|
![]()
Jedno je biti zavisan prema nekoj odredjenoj igri a drugo zavisan prema igrama generalno, odnosno tacnije receno prema igricama. Ja imam 20 godina igrackog staza i desavalo mi se da mesecima ne provedem bukvalno ni munut igrajuci igrice ali zato dva, redje tri puta godisnje kada se pojavi remek delo od igre, mukom se odvajam od kompjutera. Poslednji takav primer je Portal 2, drustvene aktivnosti u ta 2-3 dana svedene na minimum, ceka se svitanje u 5 ujutru sa obecanjem samo jos ova soba i kraj.
Za mene su te vrhunske igre umetnost, i kao takve uopste ih ne odvajam od knjiga, filmova, muzike. I kao kada naidjem na vrhunsku knjigu koju procitam bukvalno u jednom dahu, tako se ponasam i prema tim igrama, posvetim im svu svoju paznju. I kao sto dobru pesmu preslusavam 20 puta dnevno, dobar film prepricavam gde stignem, o dobroj knjizi razmisljam danima, tako me i dobra igra osvoji. E sad takvih igara koje me vezu za komp i nema bas puno, sad jedna-dve godisnje, a kako ne igram multiplayer online, najduze vreme koje sam proveo uz jednu igru je GTA 4, negde oko 40 sati valjda, bilo je to dugih 5-6 dana sa po 7-8 sati igranja dnevno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Veteran
Član od: 17.1.2008.
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka
|
![]()
Ја игру који сам најдуже играо и прешао је био Dragon Age: Origins. Једном за 70 сати, а други пут за 80, за не више од две недеље. Све што сам радио цео дан је било играње те игре. Нисам знао ни за шта друго. Устанем, седнем за рачунар, и играм док се не онесвестим. Прича игре ме је једноставно усисала, као што већ рече Reborn изнад.
Могу искрено да кажем да се кајем што сам је играо и одмах после тога сам избрисао игру и све податке без трунке жаљења. Мада, немају све игре на мене такав утицај. То је једна у много њих, и обично оставе леп утисак на мене. Ова ипак не. У последње време играм игре из надања да ћу уз неку имати осећај као уз оне "старе", из свог млађег детињства. Схватио сам ја одавно да варам самог себе, али потребно је да то из подсвесне теорије пређе у сурову чињеницу која почиње да ме гања кроз моје блудничке сате, где упражњавам куррварство својим умом. Игру коју сам најдуже играо и после свршетка исте, стварно не могу да одредим. Мора да је то била нека на Сонију (Tomba 2, Crash (1, 2, 3, CTR, Bash), Spyro (1, 2, 3), Resident Evil 3, итд.) или можда GTA:SA, Freelancer, Fallout (1, 2), није више ни важно.. Као што неко рече, једном када претераш, нема више умерености, иде се на све или ништа, и боље је тако. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Novi član
Član od: 9.6.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Nekad sam i ja igrao po 12 sati dnevno. I onda sam se zaposlio... I upisao fax... I počeo da živim sa djevojkom... I sad ne igram uopšte... Mada čekam da izađe Diablo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Član
|
![]()
Хм,не поричем ништа. Од малих ногу ништа ме није занимало. Ни спорт,ни школа,ни девојке,нисам чак ни желео да будем астронаут. Када сам добио рачунар,најзад сам пронашао нешто занимљиво и животна жеља ми је била да будем програмер. Пошто од тога нема ништа,јер нисам довољно интелигентан,слободно време проводим уз рачунар јер просто немам ништа паметније да радим,јер ме никад ништа друго није привлачило (то није последица рачунара кад што рекох). Иначе извињавам се на речи зависТан,граматика ми никада није била јача страна.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SaT|WarLord na korisnoj poruci: | ||
sale94 (16.2.2013) |
![]() |
#54 |
Novi član
Član od: 9.6.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Član
Član od: 13.10.2010.
Zahvalnice: 306
Zahvaljeno 218 puta na 126 poruka
|
![]()
Kad mi se neka igra svidi strašno, ali baš mi se dopadne igram je dok mi ne prokvare oči, a ni tada ne prestajem! Dobro, počela sam u poslednje vreme da se kontrolišem. Igram uglavnom do tri sata. Ali nisam zavisna od kompa, ma ne uopštee...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Veteran
|
![]()
inace ja sam vise puta brisao suze koje se stvore u krvavim ocima
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Starosedelac
Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Veteran
Član od: 20.6.2011.
Zahvalnice: 78
Zahvaljeno 104 puta na 90 poruka
|
![]()
Kao mladji, mnogo sam igrao igre. Vise vremenski. Sednem i igram igru i za dan dva predjem. Medjutim sad vise ne mogu. Osecam da me smara igranje preko 3-4h. Pozelim da odmorim. Godine su u pitanju.
Igram uvek nesto. To mi je u krvi. Meni svi kuci igraju igrice. Otac koji ima 65 godina isto cepa igrice po ceo dan. Bio na operaciji, u penziji je kuci je, pa sam mu kupio playstation i samo igra igre po ceo dan. Klinac od sestre koji ima 2 godine, vec ga ucim igrama. Vidi se da voli. Valjda nam je u genima. Igranje nije zavist. Ja mogu da ne igram. Nego necu. Nemam potrebe a ni zelje da se odricem necega sto volim. A najmanje je stetno. Od svih poroka, igranje igara je najmanje stetno. Jedino sto sam smanjio. Igram manje vremenski. Cak mi se desava da vise puta igram igru sa pauzama. Nemogu vise po 10h da sedim za kompom uz istu igru. Mozda neko ima slican problem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Član
Član od: 12.1.2006.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 66 puta na 34 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]()
Ono gore su gluposti ko uopste i kako dolazi do takvih podataka ?
Mislim mogu i ja da uzmem nesto sto mi se svidja i kazem ovoliko procenta da je OK .... Naucna istrazivanja su potvrdila ... Naravno ne govorim protiv igara stalno igram ali mrzim one glupe statistike ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li su stare igre bile zabavnije? | Sasa92 | Stare igre | 671 | 11.10.2023 0:34 |
Video igre - uticaj na mlade i još ponešto | Nenad Stevanović | O igrama uopšte | 116 | 10.3.2009 0:04 |
Video igre: sklonište od stvarnosti - RTS1 ponedeljak 12 februar | oluja | O igrama uopšte | 321 | 19.10.2008 14:43 |
video igre i vashe vrijeme | bobo cc 2001 | O igrama uopšte | 54 | 26.3.2008 12:15 |
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? | Ilic Marko | Programi za mobilne telefone | 1 | 9.2.2006 14:09 |