![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Prema važećim zakonima i propisima, jedino Telekom ima pravo da se povezuje sa drugim zemljama putem zemaljskih veza i čvrstih medija (tj. kablova, metalnih ili optičkih).
Dakle, tu nije Ratel problem nego mora da se usvoji novi Zakon o telekomunikacijama. Dok se to ne izvede, može SBB da pravi infrastrukturu koliko hoće, nema pravo da je koristi. Naravno, ovo što i Telekom i SBB sada rade čista je propaganda. SBB namerno nešto pokuša, onda ih Telekom, naravno, odmah prijavi Ratelu, Ratel zabrani, a onda svi izdaju zvanično saopštenje novinama (a novinari uglavnom ne razumeju o čemu se radi). Tako Telekom priča kako SBB radi nelegalno, podržava pirateriju i slično, a SBB kuka kako bi se sve davno rešilo samo da ih Telekom ne opstruira. A Vlada i Skuština, naravno, uvek imaju važnija posla nego da se bave tamo nekim telekomunikacijama u koje se, takođe, malo ko od njih razume. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
Marko93 (12.1.2008) |
![]() |
#442 |
Novi član
Član od: 23.12.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 8 puta na 5 poruka
|
![]()
Kod mene se zadnjih desetak dana sbb popravio tj. radi kao u najboljim danima. Izgleda da im je telekom konacno prosirio link posto i dalje idu preko njega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Član
Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka
|
![]()
Kod mene poslednja dva dana katastrofa. Malo hoce, vise nece, svako malo nije u mogucnosti da ucita stranicu i tako to. Kada sam ih zvao, kazu da rade nesto na Banjici, i da imaju problema, tako da priznaju da je do njih. Ma uzas, u svakom slucaju. Idem na ADSL cim budem mogao da se nakacim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Član
Član od: 4.3.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
Sbb zavisi od kraja do kraja moze da radi "vrh" a moze da se raspada ako su delovi grada u ekspanziji uvodjenja interneta pa stalno kace nove korisnike a slabije prosiruju i odrzavaju linkove , cvorista i sl. Meni je u Beogradu pre 3 godine uvedena digitalna linija(skinut PCM) i od tada sam prijavljen za adsl kod beotela sezama euneta i od nedavno telekoma (naravno nema parica, neka izdvojena centrala ili nesto tako). A sbb koristim 2 godine i evo kako radi, 3 meseca zagusenja lag ogroman pa onda srede pa 3 meseca radi ok, pa onda opet raspad 3 meseca kada dodaju jos korisnika i tako u krug. Download i Up su uvek bili korektni, sa cenom nema problema jedino svaka 3 meseca odmaram od internet gaminga po 3 meseca ![]() Poslednja ispravka: Iris (25.1.2008 u 15:10) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Starosedelac
Član od: 30.1.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 281 puta na 187 poruka
|
![]()
E veceras i juce je lose i ping i upload e kad bi ovo bilo sto pre
![]() http://www.elitesecurity.org/t308573...legalno-ili-ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Deo inventara foruma
Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka
|
![]()
Zamolio bih vas sad da se ne smejete mom pitanju jer se zaista ne razumem najbolje oko ovoga...Problem (i kratka prica)glasi:
I tako sam ja 2,3 meseca cekao kablovski internet da mi ugrade (prvo zbog uslova,pa zbog majstora koji nikad da dodju) kad juce prepodne oni dodju i sve montiraju.Mojoj sreci nigde kraja.Instaliram ja lepo Battlefield 2142 , odigram koju partiju i sav srecan jer nema uopste laga.Kada ono kao grom iz vedrog neba meni se komp isljuci bez ikakvog razloga i nece da se upali(crko).Odneo sam ga na servis i tamo ce ostati nekoliko dana.Ja vam ovo pisem sa laptopa (koji je na budjavi bezicni internet) pa da vas pitam:Kako da ukljucim ovaj sbb internet na moj laptop?!Ovaj majstor mi je rekao da trebam da iskljucim neka podesavanja u network connections i da ce mi se net ( ako je prikljucen)automatski ukljuciti.E sad ja ne znam sta treba da tu da podesavam pa vas pitam...Znam da nisam bas najbolje opisao problem no verujem da neko ima leka. Ko je preziveo ovo da procita cestitam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
pa ako ga ukljucujes peko mrenog kabla samo uradi slecede:
1. ukljuci mreznu karticu na laptopu 2. povezi pomocu mreznog kabla(koji si dobio u kutiji sa modemom) laptop i modem. 3. kad se upale ona dva ekrancica u donjem desnom uglu idi na status/properties i tu stavi da on sam trazi adresu(obtain adress) , tako je vec nadef-u. 4. Ukljuci i iskljuci modem(iz zida) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nikola87 na korisnoj poruci: | ||
Leonida (27.2.2008) |
![]() |
#449 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hvala Nikola!Sad jos samo da nadjem mesto gde treba da se prijavim da vidim osnovne informacije (potrosnju,brzinu neta itd.)!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#451 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nisam mislio na to,no nema veze.Saznacu uvece kad se vratim iz skole,ako mi dotle poprave komp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Deo inventara foruma
|
![]()
pa ako nije ovaj onda ne znam na sta mislis http://home.sbb.co.yu/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E to je
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Banned
|
![]()
Koliko sam cuo SBB otisao na 8 mb/s. To je citav megamajt u sekundi. Domaci zadatak za Telekom. Pravac SBB, cene dole to svi vole.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Meni evo net radi perfektno 2 nedelje ( 512/256 Kbs,flat home).Skida konstanto preko 63Kbs,a ping u battlefield 2142 ne prelazi preko 35-40.Prezadovoljan sam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 945 puta na 701 poruka
|
![]()
U pitanju je 5Mb prepaid paket i to maximalna brzina, ali mislim, pričamo o 5Mb sa limitom od 900MB...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo vec 24 sata kod kuce nemam internet.Posle petljancije SBB-a sa paketima cable lampica prestala da sija i posle provere ovog i onog ispostavi se da je signal u redu ali se odjednom kod SBB-a MAC adresa mog modema ne slaze sa onim sto na njemu pise.Znaci na modemu je seldeca nalepnica:
http://img131.imageshack.us/img131/3...nicauj0.th.jpg Takodje control panel modema prijavljuje tu istu MAC adresu: http://img129.imageshack.us/my.php?image=modemvt5.jpg Ali je zakljucan: http://img129.imageshack.us/my.php?image=modem2lk4.jpg jer kod SBB-a pise potpuno druga MAC adresa(gde se vidi da su jedan paket zamrznuli,onda se pojavio novi i od tada net ne funkcionise): http://img86.imageshack.us/my.php?image=homeeh4.jpg I oni ne mogu u svom sistemu da rese ovaj problem vec ceo jedan dan.Zvao sam ih sinoc poceo neki covek iz call centra da mi prica nebuloze da je modem neispravan i da ce mi se ovih dana javiti akviziter da ga zameni.Posto imam mobilni od akvizitera koji je zaduzen za moj kraj okrenem coveka on kaze da to nije dobio nikakav nalog,a i opet je potupuno nebulozno.Sta on ce sad da ode u njihov magacin i da kopa dok ne nadje modem koji ima MAC adresu koja je prijavljena u njihovom sistemu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Banned
|
![]()
Ma to su sve amateri u SBB-u. Ulozili su novac, ali su zagrizli vise nego sto mogu da sazvacu
![]() Ali sto se tice net-a to je katastrofa. Prijavljivao sam se vise puta u prethodnih par meseci (od avgusta do oktobra prosle godine) i nista. Kao, preslab je link, pa bi moje prikljucivanje opteretilo mrezu. I njiima nije dovoljno skoro pola godine da instaliraju pojacavace, ili sta vec god ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
eat, sleep & blink
|
![]()
Zanimljivo, i meni se MAC adresa modema razlikuje od one koju prijavljuje na adresi modema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo danas je resen problem.Ustvari sta se desavalo...
Pre dve nedelje sam se zalio na packet loss koji je bio oko 15% na njihovom forumu.Oni su resili da zamene modem da eliminisu njega kao problem ali me o tome nisu obavestili.Zatim su unapred promenili parametre u paketu sa podacima novog modema iako njihov akviziter njega jos uvek nije ugradio ali danas je bio covek zamenio modem tako da sam opet online ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Slike sa digitalnih fotoaparata - razno | Iluminator | Fotografija | 1074 | 11.10.2007 1:14 |
Intel dizajnira čipove sa osamdeset jezgara | Maverick78 | Overklok | 10 | 6.3.2007 14:14 |
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |
sporo startanje windowsa sa wirelessom | Paladin | Internet usluge | 9 | 19.7.2006 20:40 |