![]() |
![]() |
|
ŠDK - Foto i audio/video Saveti u vezi sa kupovinom fotoaparata, Televizora, MP3 i DVD/DivX plejera... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 725
Zahvaljeno 1.286 puta na 985 poruka
|
![]()
O Boze...sto volim ovakva lupetanja i licne diskvalifikacije. O sirotinji svakako znas vise od mene, i samo to znas vise
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
Johnny-24 (26.5.2023) |
![]() |
#22 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.316
Zahvaljeno 1.339 puta na 1.193 poruka
|
![]()
Blamiras se, pokusavas da ubedis ljude da je Fox ili Vox bolji izbor nego Samsung, Sony.. Prvi takav slucaj u nasem okruzenju, a mozda i sire. Da si rekao Hisense, pa i da razumem, imaju kinezi robu za svakoga, od africkog trzista do americkog, kvalitet i cena se lako usklade.. Sa druge strane, gomila ljudi se licno uverila u to da video secka na tim jeftinim Fox/Vox televizorima, ali svi oni izmisljaju i lupetaju, samo ti znas najbolje. Da je tako kao sto ti mlatusas, niko ne bi kupovao televizore od 1000+ evra, kupis fox za 150e i on bolji nego Sony Bravia, da li si realan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Napisao sam Hisense i Sharp gore, verovatno i ne citas. Fox, Vox, Tesla je definitivno bolja kupovina od LG, Samsunga do 40k, stojim iza toga. Kostaju skoro duplo manje, kvalitet je sasvim korektan za taj novac. Odnos cena/kvalitet LG-ja i Samsunga u tom cenovnom rangu je katastrofa. Narocito LG-ja.
Daj se smiri malo, i ne flejmuj. Ovo je tema o televizorima do 40k dinara. Blamira se i mlatusa pisuci kojestarije samo jedna osoba ovde, a to nisam ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Tvoja logika je sledeca... Seasonic nudi napajanja od recimo 40e do 400e, po tvom misljenju taj low-end Seasonic od 40e ne moze da bude bolji od najboljeg MSIndustrial napajanja koje kosta 40e (imaju napajanja i za 10e), a ne da gresis, nego je najgori Seasonic od 40e pet puta kvalitetniji nego najskuplji MSindustrial. Ozbiljne firme u low-end segmentu cesto nude kvalitetniju robu od konkurencije jer im je tesko parirati po znanju, resursima.. Zapamti, i najgori Sony/Samsung su kvalitetniji nego Fox/Vox/Tesla, ali to ne znaci da ne moze da se desi da neki od njih odapne pre jeftinije konkurencije. I ti krsevi imaju svoje kupce, neko retko kad pali TV, ne koristi Netflix, ne gleda YouTube, nije mu bitan kvalitet zvuka.. Tu je opravdana kupovina jaftinijeg TV-a, ali to ne znaci da je Fox bolji od Samsunga. ![]() Zestoko se blamiras tvrdnjama da su te krs marke kvalitetnije od najjacih igraca, nisu cak ni jednake, losije su i u tom rangu oko 40k, dosta losije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ale ili ne, nebitno je. Bitan je odnos cena/kvalitet. A taj odnos je za Samsung los a za LG katastrofalan u zadnjih 5-6 god u cenovnom rangu do tih 40k din. Bukvalno svaki Fox, Vox, Tesla tv ima bolji odnos cene i kvaliteta. Ti televizori su znacajno jeftiniji. Ko hoce neka kupi LG ili Samsung, razlozno je i argumentovano upozoren.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
djosha (31.5.2023) |
![]() |
#26 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
|
![]()
Mojim se matorcima Fox kvario dva puta u garanciji i treći put odmah nakon isteka. Mudro su zaključili da se ne isplati popravljati o svom trošku TV koji se pokvario treći put za 2 god i 2 meseca. Da ne pominjem to što mu je daljinac bukvalno Samsung replika sa Alija koju sam jednom kupio za svoj TV i pokajao se... baš tako i radi,očajno, svaki treći pritisak registruje. Tesla iste cene im u drugoj sobi traje već 2.5 god, ima bolju sliku, daljinac joj radi uredno i kompletno je bolji TV. Sad, da li ova dva TVa predstavljaju neko pravilo, sumnjam, ali ni o kakvom pouzdanom kvalitetu kod ovih brendova koji ustvari i nisu brendovi već lepljači nalepnica na tuđe proizvode nema reči. Ova Tesla je dobra, ali druga uopšte ne mora biti od istog kineskog proizvođača jer tesla nije marka, tesla je nalepnica na random tuđe proizvode. Baš kao što su telefone nabavljali Blackview, Doogee i sl. I ne pričam ovo napamet, ja sam im lično napisao par uputstava koje sam prevodio sa lošeg kinesko-engleskog.
Hisense i TCL su već pravi brendovi sa svojom proizvodnjom i R&D odsekom. Prave firme. Tu možemo da pričamo o kvalitetu i iskustvu koje se prenosi sa modela na model. Oni su OK sasvim, dobar value ali čak ni za fin novac kao što je recimo oko 600€ nisu preležali sve boljke koje Sony, Samsung, Panasonic i LG odavno jesu. Stvar je decenija iskustva koje imaju iza sebe. Meni se dva Samsunga (H6400 i Q60T) nikad nisu zamrzla u svom rođenom OS-u kao što mi Hisense evo radi.. i meni i nekim poznanicima. Nijedan Samsung i LG mi takođe nije zamazao film grain iz filma i imao jak sharpness koji je preteran čak i kada ga spustiš na nulu. A to radi sasvim fin TCL srednje klase (ne pamtim model tačno) i takođe ne može da proizvede potpuno gladak pokret jer njegov motion interpolation pojede poneki frejm i štucne svako malo. Na papiru i po funkcijama oni svakako nude više. U realnosti je to često neispeglano i postoji opipljiv razlog zašto im cene moraju biti malo niže. Uglavnom, ko nije zahtevan korisnik i ne primećuje te sitnice oko kvaliteta same slike, generalno su to dobri TVi sa puno funkcija za pristojne cene... Ali postoji iskustvo koje npr. Sony, Samsung, LG i Panasonic imaju i primenjuju na obradu slike čak i u svojim midrange modelima a koje ove marke tek treba da sustignu. A kad se to desi, verovatno će i cene podići na sličan nivo jer tako to ide. Ja bih pokretaču teme lično preporučio Samsung sa njegovog prvog linka. Nisam Samsung fanboy, trenutno imam LG i Hisense... Ali u toj ceni bih i sam uzeo Samsung opet jer LG-u ne verujem sa jeftinijim modelima, Sony i Panasonic su skupi, a ostali su bolji samo na papiru. Svi samsunzi serija 5,6,7 koje sam imao ili video su bili vrlo korektni TVi prilično ispeglane slike i softvera na kom većina stvari prosto radi kako je zamišljeno... I daljinac reaguje svaki put. A kad nešto i bode oči kao što je auto dimming, to se da srediti uz malo čačkanja. Samo mojih 5 din. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Fox kod sestre, Vox kod brata: daljinac je odlican i apsolutno nikakvih problema nema. Slika na Foxu je vec sedmu ili osmu godinu sasvim dobra, na Voxu (koji je i novji i vece dijagonale) sjajna.
LG nije u stanju TV sa krstenim pozadinskim osvetljenjem da napravi. Dva potvrdjena slucaja na dva modela i potvrdjeno evo ovde na temi jos. Autodimming kod Samsunga se ne moze srediti a da slika bude perfektna, to prosto nije moguce. Moze da bude korektna ali nesto super mega lepa nije. Meni je samo autodimming dovoljan razlog da Samsung ne kupim nikada. Do 40k dinara dati svih 40k ili blizu te sume je bacen novac - kao kroz prozor. Tu nema kvaliteta. A posto ga nema, pazariti duplo jeftiniji TV. Kad se pokvari u kantu. Ko hoce zaista trajan i kvalitetan TV mora da zavuce ruku u dzep mnogo dublje od tih 40k dinara. A i tada je pitanje sta ce mu zapasti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sto se tice slike i stucanja/seckanja, oni nisu ni videli bolje, verovatno misle da to tako treba da radi, i nema sile da ih ubedis u suprotno. Matorci mog ortaka zadovoljni Vox-om, a ortak i ja se samo pogledamo i nasmejemo, "ako ste vi zadovoljni, necemo da vam kvarimo ugodjaj", uzivajte. Kad je neka filmska akcija, brzi pokreti, sportska utakmica... To se iz aviona vidi da na svakih par sekundi stucne, ta mikro seckanja su neizbezna kada se pusti video visokog kvaliteta, ali nemaju svi valjda tako osetljivo oko ili ne obracaju paznju na to, ne znaju za bolje.. Zvuk takodje ocajan, kad pojacas preko pola jeftina plastika zuji, kao strsljena da imas u televizoru, bass ne postoji, ma plac majke bozije, ali matori su zadovoljni i to je najvaznije. Naravno, uopste nije lose sto postoje takvi modeli, zasto trositi novac i kupovati bolje nekome ko ne primecuje razliku, ili mu ne smetaju neki nedostaci. I onda neko spominje auto-dimming kao ogromnu manu (to se lako nasteluje da bude ok), kao da je to veci problem nego seckanje/stucanje, zamrzavanje prilikom pretrage, los zvuk... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Скоро сам испратио неке коментаре у вези Хисенсе телевизора, ти на снижењу. Цркавају људима а сервиса нигде, и све то у гаранцији. Ти људи не гледају слику на начин како се то ради овде на форуму, префињено детаљно. Веч траже да им једноставно телевизори раде. Ја имам два ТВ-а. Бравиа из 2005. 26". Немам појма колико је до сад сати радила, некаква гаранција је да може издржати 30000 сати. То је давно пребачено, једноставно не знам кад ће да одапне, није до сада имао икакве кварове. Други је ТЦЛ 50", 725П, неколико месеци. Ово што један од оператера пушта је криминално и мислим да није толико до телевизора колико до сигнала. На Ју тјубу доста гледам 4К и све изгледа перфектно, бар за мој укус. Нема сецкања и застајкивања. Вероватно би ви нашли неку ману, ја је не видим. А што се теме тиче, стварно нема шта да се нађе за 40К у дијагонали 43"+. Треба више гледати гаранцију која је обично две године а уз регистрацију иде обично укупно пет година. Наравно и сервисна мрежа да буде фер и коректна.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Veteran
Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 142 puta na 129 poruka
|
![]()
Ne znam, ja sam prosle godine uzeo Fox tv 43 inca 4k i sve mi radi super.
Jedino sto je zvuk preko 3.5mm ulaza blago receno uzas pa sam stavio onaj Fiio taishan na kome je ekstra zvuk.TV pusta sve sta mu stavim,ne koci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.884
Zahvaljeno 1.004 puta na 623 poruka
|
![]()
Sve zavisi od toga za sta ti TV treba.
Skoro svaki TV je savrseno dovoljan da se posteno pogledaju neka utakmica, vesti, drama i slicno. Ali ako hoces da se na pravi nacin utopis u neku vrhunsku fantastiku ili horor, odigras neku igru koja je graficki spektakl... Onda vredi platiti vise. Onda jedna ista stvar moze biti potpuno drugacije iskustvo na dva razlicita ekrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Veteran
|
![]()
Bravo,da kupim tv da bi igrao igrice.To je za neke konzolaske tipove koji su navikli na dzojstik.Naravno sve moze,moze i u Golfa da se stavi motor od 500ks.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Starosedelac
Član od: 20.4.2013.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 173 puta na 157 poruka
|
![]()
Бог зна какав квалитет слике пуштају ови провајдери, јер је мени слика иста и на телевизору од 150 хиљада, и на оном од 15. Разлика је тек кад се пусти неки видео у 4к или шта већ.
А што се квалитета тиче, имам Сони Бравиа телевизор стар 15 година и неки Самсунг, исто стар 15 година. Оба раде по 10 сати дневно годинама. Сони ради без грешке, Самсунг има неку сенку у ћошку, са том сенком ради ево 4-5 година. Ништа им не фали. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Veteran
Član od: 29.6.2016.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 205 puta na 175 poruka
|
![]()
VOX, 32 inča, FullHD, evo kod mene već punih 9 godina radi po čitav dan, čekam svaki dan da crkne da bih konačno kupio nešto bolje sa većom dijagonalom i 4K rezolucijom, ali džabe, i dalje radi, ne predaje se, nije mu ama baš ništa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 440
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
nije to ništa, ja imam tv s kraja 80, i dalje radi mada ne gledam tv, do skoro služio kao držač za ruter sad sam ga sklonio da ne skuplja prašinu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Starosedelac
Član od: 20.4.2013.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 173 puta na 157 poruka
|
![]()
Сећам се кад су се појавили *танки* телевизори како је кружила прича како не трају дуго и цркавају после пар година. То је можда било истина за прве Плазма телевизоре...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Veteran
Član od: 28.10.2010.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 92 puta na 62 poruka
|
![]()
Imam Hisense B7500 43 inča,mislim da sam ga kupio 2019-te i radi ko prvog dana..pu,pu da ga ne ureknem.Odličan TV za tadašnjih 40 hiljada din.Znam da za Samsung i LG sličnih specifikacija sam trebao da izdvojim 70+ hiljada.Tako da-ko ima kinte i ne žali uzeće Samsung ili LG ,kome se ne daju tolike pare radiće mu posao i Hisense jer za 40k kod ovih nema ama baš ništa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.884
Zahvaljeno 1.004 puta na 623 poruka
|
![]() Citat:
Pa neke igre su projektovane za gamepad (citaj: sve koje se primarno prave za konzole) i igrati ih na dzinovskom TV-u je posebno iskustvo. Ljudi i dalje zive sa ubedjenjem da monitori obavezno imaju ozbiljne gaming prednosti u odnosu na televizore. Pa nije to vise TV od pre 2 decenije, sada je input lag na televizorima po 3-4 milisekunde, odziv 1 ms, refresh rate 120 ili vise hz. Koliko sam se turnira naosvajao u Bloodline champions (igri u kojoj su nisanjenje i refleks kljucni) igrajuci na TV-u... Ali OK. Svakom svoje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
|
![]()
Kvalitet TV-a kao gejming ekrana mislim da nije upitan već neko vreme. Ne koristi Linus slučajno TV u desktop setapu iako realno nema limit u budžetu i testira napucane gejming monitore non stop. Pokreni Witcher 3, Spiderman, RDR2, TLoU... na kvalitetnom TV-u velike dijagonale i probaj da se ne iskeziš ko dete.
![]() Neko je pomenuo užas zvuk na 3.5mm. To je generalno tako i na skupljim TV-ima. Znaju da to ne koristi ni 1% korisnika pa se ne posvećuje nikakva pažnja/budžet tom izlazu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Veteran
|
![]()
...a taj Linus je reper za sta? Formiranje misljenja javnog mnjenja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dnevnik gledanja filmova II | Iris | Kompjuteri i film | 16592 | 16.6.2025 11:22 |
Звук на ТВ (звучници стуба на нови ТВ) | wu-gambino | Zvuk na računaru | 6 | 5.4.2020 16:24 |
Kolumnisti forumaši | oluja | „Ja, igrač!” | 393 | 30.7.2011 11:50 |
Конкурс за банер СК форума [гласање] | urke | 2D radovi | 209 | 17.2.2011 19:39 |
Druga licenca za fiksnu telefoniju? | gagi_ns | Internet usluge | 149 | 11.6.2010 7:35 |