![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#261 |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]()
Ja sam čak uspela da je pročitam celu... Majko božija. Najtužnije mi je što je to ipak izdala Narodna knjiga, pa zar oni toliko da se srozaju.
![]() Da ne offtopičim dalje, primera ima na sve strane... Poslednja ispravka: Ulmawen (31.5.2008 u 19:19) Razlog: ne videh da je nesrećni Kuhalin pristigao u editu ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Starosedelac
|
![]()
Srećom... Tolkin nije umro.
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Pa pre par meseci bih se bas obradovao ovoj vesti, ali posle Dece Hurinove dosta sam skeptican. Tolkin nazalost jeste umro i mozda je bolje da pociva u miru, nego da mu cine medvedje usluge stampanjem bilo cega sto ima ikakve veze sa njim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Banned
Član od: 26.8.2008.
Zahvalnice: 402
Zahvaljeno 838 puta na 361 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Član
|
![]()
To znaci da su Deca Hurinova bezveze?? Planiram da ih nabavim..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Nisu bas bezveze ali mislim da je knjiga mogla da bude dosta bolja, nekako sam ja bas mnogo ocekivao od nje, s obzirom na temu koju obradjuje, pa sam se mozda i zato malo razocarao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Veteran
|
![]()
o 'deci hurinovoj'...
po meni je knjiga lepa,ali ne i savrshena-kao neke druge [LotR,silmarilion etc.]... dobra je sa stanishta da je toliko crna drama-da je to neshto nevidjeno,pa ko voli drame...! ali imam nekako utisak da nije zavrshena... zapravo mi nikako nije da bude posebna knjiga-nego da joj je mesto u nekoj drugoj knjizi! takodje,stvar koja nije dobra u 'deci hurinovoj' je utisak nechega shto je vidjeno,jer se mnoge stvari iz iste spominju u ranije izbachenim tolkinovim delima... ++izdanje koje sam kupio je ochaj zhivi-reprodukcije slika su crno-bele [a izgledaju kao da su radjene matrichnim shtampachem],druga stvar-kako se blizhite kraju knjige su gramatichke greshke sve uchestalije... [reko bi vam ko je izdavach,ali mi knjiga nije tu] |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Veteran
|
![]()
The Hunt for Gollum
izbačen je još jedan komad video materijala koji treba da popuni prazninu o Golumu-o pokušaju da se dodje do Goluma pre n'o što padne u ruke neprijatelja... nisam gledao,ali planiram pa potom iznosim utiske...! http://www.imdb.com/title/tt1323925/ http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hunt_for_Gollum |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Član
Član od: 3.4.2009.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 92 puta na 45 poruka
|
![]()
http://thehuntforgollum.s3.amazonaws.com/trailers.htm
eво пар трејлера, то је ваљда од фанова фановима |
![]() |
![]() |
![]() |
#271 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Tako je, The Hunt for Gollum je LOTR fan film, i ako je sudeći po prvim komentarima, sjajan je...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Veteran
|
![]()
film je vrh s'obrzirom da se radi o ne profitabilnom projektu [koliko sam skontao]...
preporučujem ga svakome ko je ljubitelj tolkinovog sveta! takodje-mislim da je verodostojnost filma 100% [za razliku od triologije koja jako voli da odstupa]... jedina strana koja mi se nije dopala-previše je kratak [oko 40min.]... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Član
Član od: 3.4.2009.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 92 puta na 45 poruka
|
![]() ![]() колико ми се чини по трејлерима добро је урађен, и вероваћу на речима других... Можда неко од профитера види да има ту доста неиспричане приче па можда покрену нешто(наравно због ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Novi član
Član od: 14.9.2006.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 13 puta na 9 poruka
|
![]()
http://www.divx-titlovi.com/en-us/di...lum/79215.aspx
srpski subovi, svaka cast leconty-ju odlicno ih je odradio, a film je keva! Eto nam za nauk - umesto sto snimamo Zone Mrtvovsko mogli smo da napravimo tribute za npr Gondolin ili neku pricu o Gil-Galadu ![]() Poslednja ispravka: Ilmarinen (12.5.2009 u 15:27) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ilmarinen na korisnoj poruci: | ||
FlaSHBacK (14.5.2009) |
![]() |
#275 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Tolkien is simply the BEST. Silmarilion mi je bolji i zanimljiviji od Gospodara , možda zato što nudi više informacija.Sve sam pročitao uključujući Hobita i Nezavršene priče dok Atlas Srednje Zemlje nisam imao priliku.
@Ulmawen - U jednom postu , tamo gdje si se zeznula govoreći o Barlozima ,napravila si još jednu grešku . Gandalf nije ponovo poslat iz Valinora nakon borbe sa Balrogom.S obzirom da je on majar kome su,kao i ostalim Istarima,dali ljudsku dušu on je umro kao i smrtni ljudi . Međutim , njega je sam Iluvatar vratio i na taj način odlučio sudbinu svoje mlađe djece. Nightfall in Middle-Earth je odlična muzička podloga za SIlmarilion , a preporučujem vam epic power/death metal bend Battlelore čije su sve pjesme motivisane Tolkinovim univerzumom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Veteran
Član od: 2.6.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka
|
![]()
nazalost, Gandalf nije Majar. tema je obrađena na 100 foruma. Majar je Sauron i videli ste kakvu je moc imao, da je Gandalf Majar ne bi bilo knjige, nego bi to bio 1:1 fajt njih dvojice. nemoj me pogresno shvatiti ali izgleda da nisi procitao Silmarilion jer da jesi imao bi bolju predstavu. Ja sam procitao Silm 2x i Gospodara 1, imam i Nezavrsene price kao i Hobita.
Gandalf je magicno bice koje je poslato (tu si u pravu, iz Valinora) da organizuje snage dobra u borbi protiv Sauronovih hordi. Nije Majar jer su oni imali mnogo vecu snagu od one koju on ima to se vidi iz Sauronovog slucaja. U Silmarilionu se nabrajaju vecina imena Majara i nema Gandalfa ni pod jednim imenom koje je koristio a Sauron ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 | ||||||
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Dvije kule, IV 5:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nezavršene priče, str 495.: Citat:
![]() EDIT: Ja više vjerujem onome što je Tolkin napisao nego raspravama o njegovim djelima na forumima. EDIT2: Nezavršene Priče, str 498: Citat:
Poslednja ispravka: Sass Drake (1.12.2010 u 17:10) |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka
|
![]()
Jes' Gandalf Majar, ako se dobro secam. Prosti razlog zasto nije bilo 1:1 sa Sauronom je njegova nemogucnost da se direktno mesa u sukobe ljudi sa Sauronom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Spoiler za Unfinished Tales: