Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.8.2009, 3:14   #261
Andza
Novi član

Član od: 9.4.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 4 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Novi Wolfenstein (idTech 5)

Zavrsio sam ovu igru i mogu da pohvalim programere iz ID tech-a da su odradili prilicno dobar posao. Gledam gomilu ljudi koja pljuje po ovoj igri, a pri tome nije ni presla jednu misiju, vec u samom startu su videli da to nije bas onako kako je bilo u RTCW, i odmah poceli da govore kako to nije ono sto su ocekivali. Ne razumem osobe koje pricaju kako grafika nije nista posebno, to je vec vidjeno i da su razocarani grafikom, i kako im sve leti na max . Na to imam samo da kazem, da je po meni ovaj engine prilicno dobro ispeglan i odradjen, igra leti na prosecnim konfiguracijama sto je i programerskom timu bio cilj, da ponudi na trzitu proizvod koji ce vecina moci da igra. Video sam mnogo igara koje imaju mnogo vecu hardwersku zahtevnost, a dosta losiju grafiku, i smatram da je ovakav proizvod bolji od GTA4 ili gomile drugih koje satiru komponente racunara, a ne opravdavaju to. Ja se slazem da je RTCW bolji od ovog novog, da je bio pravi BOOM kada se pojavio na trzitu i ostao do danasnjeg dana! Jasno je i ljudima koji rade u ID tech-u, ali morali su da uvedu neke novine i da naprave igru koja ce biti pogodna za sve uzraste. Da smo dobili igru koja je ista kao RTCW nekolicina nas bi se obradovala, ali zato bi se gomila mladjih ljudi koji su relativno skoro poceli da igraju games razocarala i rekla da to nije nista posebno. U interesu gaming industrije nije da obraduje fanove, vec da se domogne sto vise novca. Danas je jako tesko napraviti igru koja ce biti revolucionarna kao sto je bio u svoje vreme RTCW, svi moguci FPS napravljeni na bazi nekih predhodnih i zato svi mi kazemo tipa "ovo nije nista posebno, prosecna igra". Svidelo mi se posebno sto je kombinacija Medal Of Honor i Doom-a, ili bolje da je nazovem Doom sa elementima WW-a. Prica mi se posebno svidela, igra jeste linearna, ali po obavljenoj misiji moze se kretati sirom grada, posecivati Black Market, Safe House.. Svidjaju mi se elementi igre i novine koje su uvedene, moci pomocu kristala, budzenje oruzja i pomenutih moci. Jedino kao manu mogu uputiti skupljane golda i ostalih stvari kako bi se otkljucavale dalje mogucnosti prilikom kupovine, to ume prilicno da oduzi igru. Ono sto cu reci na kraju je da se radi o prilicno dobrom fps-u i da oni kojima se svideo doom i moh sigurno ce mu pruziti dobru zabavu. Po meni ovo je kvalitetna igra i zasluzuje vecu ocenu. Necu da otkrivam sta se desilo na kraju, ali izgleda da cemo imati nastavak.
Andza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Andza na korisnoj poruci:
LoshMeeBre (24.8.2009), shrafko (24.8.2009)
Stara 24.8.2009, 4:04   #262
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

@Andza
Reci mi molimte, kako si uspeo da završiš igru?Ja ne mogu nikako.Odmah negde na početku sam pečovao sa tim 1.1 pečom.Došao sam valjda do zadnje misije, i to na početak treće runde sa oni odvratnim i iritirajućim blebetalom, što ko papagaj ponavlja u nedogled jednu stupitnu repliku sa odvratnim glasom ( eh, stari dobri Hajnrih).Taman kad dođem do pola onih, nazovi stepenica, da idem gore smradu da začepim gubicu za sva vremena (pošto ne sme da siđe dole),igra pukne na desktop.Ne ide pa ne ide, ponavljo sam taj save 20 puta.Vratim se na predhodni nivo i onda uspem da pređem još nekih 30 metara i opet pukne.Sad, ako treba da ponavljam predhodni nivo sve dok ne uspem, onda će pasti uninstal forever.Gde baš na kraju da me toliko zeza, baksuz.Nemogu da verujem da je u pitanju procesor, pošto je ospod crvene linije minimuma(imam Athlon64 +3200 a minimum je navodno +3400) ali kako to baš na kraju a dosad radilo kako treba.Nije valjda da na kraju ima nekih instrukcija koje ne može moj proc. da odradi?
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 4:23   #263
Andza
Novi član

Član od: 9.4.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 4 puta na 2 poruka

Meni je igra radila krajnje normalno, izbacila me 2 puta na desktop sa upozorenjem da je doslo do greske u toku igre, ali to je normalno i dogadjalo mi se na pocetku i sredini. Inace moze biti da je do instrukcija samog procesora, meni sa C2D radi sasvim normalno. Igru sam presao bez ikakvog patch-a ili dodataka, tako da ne mogu da znam do cega je to. Pokusaj sa restartovanjem racunara, promeni driver-e za graficku, mozda je do lekica ako igras sa njim . Mislim da nije do hardware-a, kada si vec veci deo presao i nije ti pravila probleme. Pogledaj i na stranim forumima da li neko ima slicne probleme i kako ih je resio. Javi sta si uradio!
Andza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 4:53   #264
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

@Andza
Restart kompa, pa restartovao sam ga 5 puta.Primetio sam nešto čudno što nije bilo prilikom prvog pokretanja.Naime ,na početku kad idu oni reklamni introi za ID, Raven i Activision nešto nije u redu sa zvukom.Nešto secka i trokira, a nije bilo tako u početku.Deinstaliro sam drivere za integrušu SundMax i prvo instalirao one osnovne sa DVD-a od matične , probam sa njima ista stvar, ponovo instaliram najnovije drivere i opet isto.Driveri za grafičku su najnoviji, a novijih neće ni biti za moju matoru X1650pro.Jedino da probam još sistem restore, da se nešto nije u windowsu pobrkalo ,pošto je nestalajo struje, al čisto sumnjam da je to u pitanju.
Na stranim forumima sam tražio ali ništa nisam našao, ili neznam da postavim pravo pitanje u google.

Edit
Ne pomaže ni Sistem Restore point.Nek ide dođavola.

Poslednja ispravka: purke62 (24.8.2009 u 5:09)
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 8:14   #265
markonirs
Član

Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka

Napokon jedan odlican fps ove godine. Ukusi su razliciti ali meni je wolf2 najbolja pucacina ove godine, bas sad sedim sa kolegom i komentarisemo koliko je malo dobrih igrica izaslo ove godine. Do sada sam presao nesto vise od 60% kampanje i odusevljen sam. Grafika je u zatvorenim prostorima odlicna a ista je i kada je u pitanju deo kampanje oko onih zamaka, Jedini deo za koji mogu reci da nije po mom ukusu je onaj otvoreni deo oko farmi iako je dobro sto kratko traje, brzo se igra vraca u podzemni deo. Igrivost je dobra a sto je bitno igrica pristojno radi i sa malo starijim masinama. Izbor oruzja je veoma dobar a i fora sa crnim trzistem je odlicna. Animacije su dobre, a uvodni filmic na pocetku igrice je toliko dobar da ce biti steta ako od njega ne nastane animirani dugometrazni film. Uzivao sam u prvom delu, jos vise uzivam u drugom. Mozemo nabrajati lose strane svakako, a koja igrica ih nema. Po mojoj oceni ovo je najbolji fps ove godine.

Posto je neko spomenuo probleme sa snimanjem da napomenem da sam na win7 odradio cistu instalaciju sa potrebnim dodatkom, bez instalacije patcha. Sve radi perfektno. Pozdrav...
markonirs je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 9:49   #266
Dekip
V.I.P. Recenzent

Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 779
Zahvaljeno 1.042 puta na 580 poruka

Kod drugara na 9600 gt sa 512 rama gura slabije nego kod mene na 9800 gt sa 1gb rama.Da li je do kolicine video memorije,sta li?Kod mene leti....
Za sad sam zadovoljan igrom,ni ne opterecujem se sa rtcw.Prevelika je vremenska distanca.To je kao da smo u vreme rtcw raspravljali kakav je bio wolf 3d.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 13:54   #267
Sir Spamalot
Član

Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 181 puta na 87 poruka

Iz vasih utisaka izgleda da je igra ok.
Nabavicu,nabavicu...
Sir Spamalot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 15:17   #268
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka

Prešao sam Hospital nivo, znači 36% igre. Ono što ja igri najviše zamjeram je to što je prelagana (bar do sada) ali prije svega to što nema atmosferu kao RTCW, tek je ovaj Hospital nivo imao ponešto te neke spooky atmosfere, gdje ne znaš šta te čeka iza ugla i kako ćeš se provesti. Sve prije toga je prelagano, nikakvog izazova, malo hodaš pa malo bez problema ubiješ 5-6 Švaba na koje naiđeš, i sve se svodi na to, bar se do sada svodilo na to.

Nadam se da će igra biti izazovnija i da će prije svega imati bolju atmosferu u nastavku.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 15:21   #269
Psycho13
Deo inventara foruma

Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka

Citat:
Paladin kaže: Pregled poruke

Nadam se da će igra biti izazovnija i da će prije svega imati bolju atmosferu u nastavku.
Pa ja sam stigao do cepelina i mogi ti reci da je posle hospitala dosta teze i atmosfera je nesto bolja,ali ipak nije takva kao u RTC...
Psycho13 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 15:26   #270
Uros12
Deo inventara foruma

Član od: 2.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 812 puta na 556 poruka

Uh ja se bas u Hospital zaglavio...kad dodju ona 2 assasina+2 monstera ili sta vec+onaj celavi tip sto prica neka sr*nja i baca Crnu Magiju na vas+tona nacista=cini mi se zesce zaheban nivo
Uros12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 15:29   #271
Psycho13
Deo inventara foruma

Citat:
Uros12 kaže: Pregled poruke
Uh ja se bas u Hospital zaglavio...kad dodju ona 2 assasina+2 monstera ili sta vec+onaj celavi tip sto prica neka sr*nja i baca Crnu Magiju na vas+tona nacista=cini mi se zesce zaheban nivo
Nije to nista,kada dodjes u airfield sa onom zenom,pa kad izlaze na oni magicni kosturski nemci...Pogledaj koji: http://softporal.ucoz.ru/Games1/Wolfenstein2009ENG.jpg
A njima treba 2 sanzera smajsera,a oni te naravno iz prve ubiju,ali tu je tesla uz nju je sve lakse...
Stara 24.8.2009, 15:52   #272
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.668 puta na 4.100 poruka

Ma meni je od oruzja bacac plamena zakon XD oni nevidljive ubice spali dok si rekao keks
dex3108 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 17:30   #273
Dekip
V.I.P. Recenzent

Prelagana?
Pa na kom stepenu tezine vi to igrate?
A i cemu uporedjivanja sa RTCW?Pa,ko se jos seca te igre u toj meri,pored toliko naslova u medjuvremenu?Jedino ako je neko skoro ponovo obrnuo....
Stara 24.8.2009, 17:38   #274
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka

Citat:
Dekip kaže: Pregled poruke
Prelagana?
Pa na kom stepenu tezine vi to igrate?
A i cemu uporedjivanja sa RTCW?Pa,ko se jos seca te igre u toj meri,pored toliko naslova u medjuvremenu?Jedino ako je neko skoro ponovo obrnuo....
Oni koji je se sećaju zbog onoga što jeste verovatno je svake godine od kako je izašla obrnu po jednom dvaput
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 18:20   #275
FlaSHBacK
Član

Član od: 24.9.2007.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku FlaSHBacK

Citat:
Psycho13 kaže: Pregled poruke
Nije to nista,kada dodjes u airfield sa onom zenom,pa kad izlaze na oni magicni kosturski nemci...Pogledaj koji: http://softporal.ucoz.ru/Games1/Wolfenstein2009ENG.jpg
A njima treba 2 sanzera smajsera,a oni te naravno iz prve ubiju,ali tu je tesla uz nju je sve lakse...
Upravu si...ja malopre pređoh onaj deo kad se ide u pokušaj oslobađanja one švabice iz pokreta otpora..okršaj na vrhu zamka protiv kraljice aliena je stvarno dobar i nije baš lagan..
FlaSHBacK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 18:28   #276
Psycho13
Deo inventara foruma

Citat:
FlaSHBacK kaže: Pregled poruke
Upravu si...ja malopre pređoh onaj deo kad se ide u pokušaj oslobađanja one švabice iz pokreta otpora..okršaj na vrhu zamka protiv kraljice aliena je stvarno dobar i nije baš lagan..
Pa pogledaj temu Sve sto niste znali o Chuck Norrisu...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Psycho13 na korisnoj poruci:
Red Wing (24.8.2009)
Stara 24.8.2009, 18:39   #277
Dekip
V.I.P. Recenzent

Neko je pomenuo ''bespotrebno'' skupljanje vreca sa novcem.Ne znam za ostale,ali meni je to prilicno ok.Medju prvim stvarima koje sam pazario je optika za pusku.Tako da mi sada prosto malo sramota sta im radim.
Elem,da se nadovezem na pricu o snajperu,tu dolazimo do jednog od problema u igri.Kada stisnete obarac(iliti levi klik misa)prvo se svaba zatetura,pa onda cujete pucanj.Jeste da je svetlost brza od zvuka,ali toliko ''realnosti'' u igri malo skodi.
Stara 24.8.2009, 18:42   #278
FlaSHBacK
Član

Član od: 24.9.2007.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku FlaSHBacK

Citat:
Psycho13 kaže: Pregled poruke
Pa pogledaj temu Sve sto niste znali o Chuck Norrisu...
upravo tako...
FlaSHBacK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2009, 18:48   #279
Psycho13
Deo inventara foruma

Citat:
Dekip kaže: Pregled poruke
Neko je pomenuo ''bespotrebno'' skupljanje vreca sa novcem.Ne znam za ostale,ali meni je to prilicno ok.Medju prvim stvarima koje sam pazario je optika za pusku.Tako da mi sada prosto malo sramota sta im radim.
Elem,da se nadovezem na pricu o snajperu,tu dolazimo do jednog od problema u igri.Kada stisnete obarac(iliti levi klik misa)prvo se svaba zatetura,pa onda cujete pucanj.Jeste da je svetlost brza od zvuka,ali toliko ''realnosti'' u igri malo skodi.
E a gde da nadjem snajper,celu igru se nerviram!Moram smajserom da ubijam nemce na krovu,zamislite koje je to mucenje...Ajde pomozite mi...
Stara 24.8.2009, 18:51   #280
Red Wing
Veteran

Član od: 5.1.2008.
Zahvalnice: 261
Zahvaljeno 363 puta na 219 poruka

Na postojecu pusku m48 ili kako je vec oznaka, nadogradis, tj. kupis, opticki nisan u black marketu... Njihove prodavce mozes naci na vise mesta u gradu...
Red Wing je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Red Wing na korisnoj poruci:
Psycho13 (24.8.2009), Stefan 5 (24.8.2009)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fps, wolfenstein

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Šta ima novo Shlaymara Avanturističke igre 1488 juče 3:01
Need for Speed: Shift 2 nexexcalibur Simulacije vožnje 621 17.1.2014 12:39
Driver: San Francisco Jovyland Akcione igre 234 11.1.2013 17:20
Grafika u 2009. godini, ATI izašao kao pobjednik pharaon.92.bc Vesti 11 2.1.2010 1:34
Take2-ov lineup za 2009. donator99 O igrama uopšte 1 18.12.2008 13:40

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:45.