|
2D radovi Radovi korisnika iz oblasti 2D rasterske i vektorske grafike, kao i video radovi... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
10.3.2008, 21:52 | #41 | ||
Starosedelac
|
Re: Terragen 'fotke'
Citat:
Sto se tice eksportovanja, u TG moguce je sacuvati terene (u par formata heightfield mapa + LWO), dok u TG2 trenutno nista (makar u verziji koju ja posedujem). Citat:
Poslednja ispravka: MG-RAY (10.3.2008 u 22:01) |
||
10.3.2008, 23:42 | #43 |
Starosedelac
|
Hoce to kad ne spavas par dana ... Anwy, neko od moderatora je to prevideo kada su se teme razmestale...
|
10.3.2008, 23:57 | #44 |
Veteran
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
Anwy , koliko bi dugo trajo render kad bi ispred kamere stajala kugla (ogledalo) a scena bila podesena kao da je u pitanju pravljenje hdri slike.
KOliko sa zemljom i nebom a koliko bez zemlje. Sad razmisljam ovaj program bi mogao da nadje svoju primenu u archi Viz-u kao generator HDRI i enviermont slika , i teren za exterijer.. |
11.3.2008, 0:09 | #45 |
Starosedelac
|
A... pa sve zavisi od kvaliteta, ali pod uskovom da imas cistu ravnu praznu scenu ne vise od 2-3h. Naravno, ako dodas volumetricne oblake, vodu, vegetaciju... ili sta vec... zna da potraje.
Ne postoji HDRI podesavanje, moraces da koristis PS3 . - Opet, zavisi od kvaliteta... npr. imao sam scenu sa prognoziranim vremenom rendera od 40h, tako da sam je prekinuo, iako su na njoj bili samo oblaci. Ako ti ne treba neki extra kvalitet probaj sa TG1 (ovo malopre je bilo za TG2 ) I javi kako napredujes sa reflektivnom kuglom . |
11.3.2008, 0:33 | #46 |
Veteran
|
cek cek , jel ti mozes da napravis sferu sa matrerijalom ogledala i da ga stavis ispred kamere?
|
11.3.2008, 0:54 | #47 |
Starosedelac
|
Hm... u TG-u ne postoji ono sto ti definises kao materijal, vec samo shaderi. Ali da, moze.
|
11.3.2008, 1:15 | #48 |
Veteran
|
hmm zanimljivo , ali ako je tako ondak veoma neinteraktivno .
Hoces da kazes da postoje specijalno shaderi samo za vodu , neki teren drvo i slicno. Ili ipak ima lambert , blin , phong ... Jer koliko sam upucen kad se misli na shader onda se recimo misli na blin ili phong. Pa kad ja kazem napravio sam materijal za plocice u kupatilu onda mislim da sam koristio recimo shader blin sa tim i tim opcijama. A kad bi rekao napravio sam shader za keramicke plocice. To bi ondak znacilo uzeo sam c++ u ruke , i silovao tastaturu par dana da bi napravio totalno novi shader sa specializovanim atributim za kreiranje samo keramickih plocica... |
11.3.2008, 11:42 | #49 |
Starosedelac
|
OK... materijali postoje i vezani su sa objekte, ali ne onakvi kakvi su npr u 3dsMax. Slicno, ali nije to to. Sto se shadera tice, u Terragenu se misli na nesto potpuno drugacije od klasicne definicije. U osnovi, shader je neki opsti termin za objekte, tj. node-ove koji u TG2 manipulisu podacima kao sto su boje, elevacija, rasprostiranje. Npr. mozes da koristis isti shader za pravljenje teksture trave i kontrolisanje populacije, jer je sve proceduralno.
Evo ti primer (na minimalnom kvalitetu doduse...). Poslednja ispravka: MG-RAY (11.3.2008 u 12:14) |
Bookmarks sajtovi |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
sos - Zna li neko kako da povratim preview fotke? | Kolossos | Foto i audio/video | 0 | 14.3.2006 18:59 |
Terragen | M@rsh@LL | Grafički softver i radovi | 11 | 8.12.2005 18:35 |