![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
Član od: 28.11.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 973 puta na 387 poruka
|
![]()
Mislim da je Robert Džordan prevazišao Tolkina u detaljnosti, i u "Točku vremena" ponudio obilje novih tema za razrađivanje, samo što bi mu za taj posao trebalo još najmanje dva života.
Ljubiteljima starog Rima preporučujem trilogiju "Prvi čovek Rima", Kolin Mekalou (izdaje Laguna). Knjiga mahom govori o političkom i društvenom usponu jednog vojskovođe, mada se obraća pažnja i na još nekoliko likova, jer se trilogija nastavlja još jednom trilogijom ("Venac od trave"). Takođe je veoma precizno prikazano rimsko društvo iz doba Republike, političke prilike, ratni pohodi, itd. Knjiga je dopunjena mapama samog grada Rima, trasama pohoda kroz Afriku i zapadnu Evropu; tu su takođe i opisi organizacije vojske, sistema odlikovanja i pregršt drugih istorijski potvrđenih činjenica. Od horor romana znam jedino za "Leto noći", mislim da je Den Simons (nije sigurno), grupa klinaca koja rešava misteriju kamiona bez vozača, školskog zvona i prokletstva Bordžija. (kasnije me je film Jeepers Creepers podsetio na taj roman) Veoma mi se svidela trilogija "Njegova mračna tkanja" i teme koje su vešto ukomponovane, tako da definitivno nije roman za decu. Jedino mi je smetalo što su deca malo previše inteligentna, ali je priča za pohvalu. |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
knjige, literatura |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pa nije Tolkin sam! Fantastika - Preporuke | barjaktar | Opšta kultura | 189 | 14.12.2007 11:59 |
Kako download-ovati knjige? | Beowulf | Internet tehnologije | 6 | 10.6.2007 11:59 |
Knjige, tutorijali za rad sa Vegasom, Premierom, Avid Xpressom i After effectsom | Se7en_ | Video/TV softver | 2 | 20.4.2007 14:42 |
Knjige za početnike | zukov | Programiranje | 6 | 17.5.2006 19:10 |
Besplatne web knjige | Carl Jonson CJ | Zanimljive Web lokacije | 7 | 7.1.2006 1:14 |