![]() |
![]() |
|
Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 14.6.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pretrazio sam, ali nisam uspeo da nadjem to sto mi treba.
Dakle: Sad sam nesto pravio u Front Pageu, i to bi uploadovao na server. Znate postoji onaj glavni web folder, unutra nekoliko (images...), moje web stranice i home-index (da li ime index moze da se promeni?). 1. Na koji nacin se sve to uploaduje, (koji folderi i faljlovi), kakva je procedura, sta diram, sta ne diram ![]() 2. kako da uploadujem samo jednu stranu, koju sam izmenio, na vec postojeci moj sajt? 3. Kako odredjujem sta mi je home page (znam da je to ona sa nazivom index, ali da li moze da se promeni) 4. Kako da dodelim adresu sajtu? 5. Kako da podesim home page (ili to sve ide automatski) 6. Kako da dodelim adresu podstranicama (primer: www.sk.co.yu/forum/ ) Ako bi moglo objasnjenje (ne toliko detaljno koliko razumljivo). Ako su pitanja komfuzna odgovorite mi kako vi mislite na pitanje: Kako da uploadujem sajt na server? Poslednja ispravka: Optique (3.11.2006 u 23:09) |
![]() |
![]() |
#2 |
Mythbuster
|
![]()
Uh, polako
![]() 1.) Najlakše je preko FTP (uz pomoć recimo Windows Commander-a), samo selektuješ odabrane fajlove i fićneš ih u root direktorijum koji dobiješ kada uzmeš hosting, mada, retko koji besplatni servis to podržava. A možeš i preko ugrađenog web fajl menadžera koji takođe dobijaš uz svaki hosting. 2.) Samo iskopiraš tu stranu na server gde ti se nalazi sajt i replejsuješ već postojeću 3.) Ne može, glavna strana je uvek index ili home. Doduše, možeš da napraviš skriptu koja će po učitavanju glavne strane da prebaci korisnika na neku drugu, ali čemu to kada je jednostavnije tu neku drugu stranicu postaviti za glavnu ![]() 4.) Moraš da registruješ domen (mnogi hosting provajderi pružaju usluge registracije domena, a kod nekih dobijaš i domen na poklon u trajanju od godinu dana) ili da koristiš usluge redirekcije URL-a. Među poznatijim besplatnim servisima tog tipa su www.cjb.net pa možeš da napraviš adresu tipa www.tvojsajt.cjb.net ili www.co.sr , gde dobijaš adresu tipa wwww.tvojsajt.co.sr. Naravno, ako hoćeš adresu tipa www.tvojsajt.com, moraćeš da registruješ taj domen. 5.) Samo ga nazoveš index.htm ili index.html i postaviš u root folder i to je to. 6.) U root folderu napraviš željeni subfolder. U principu, najbitnije je da pogledaš sajtove više različitih provajdera, pogledaš šta nude i za koliko para, pa se odlučiš šta najbolje leži tvojim potrebama. |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
RAM - vishi klokovi ili nize latencije? | mad_skillz | Overklok | 114 | 23.11.2006 13:24 |
Asus K8N-E Deluxe firmware na netu? | holodoc | Osnovne komponente | 4 | 5.9.2006 1:11 |
Kako da prikacim svoj sajt na int. | alien | Internet tehnologije | 12 | 8.6.2006 19:41 |
Halo 2 na PC-u i Win Vista | Meho Krljic | O igrama uopšte | 4 | 18.4.2006 20:00 |
Slika sa kompa na TV Svideo | komunista | Grafika | 5 | 16.1.2006 23:51 |