![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.386
Zahvaljeno 3.334 puta na 2.307 poruka
|
![]()
Evo, moj slučaj:
Roditelji nisu baš od imućnije klase, džeparac je sve tanji, a moje "potrebe" sve veće. Znanje o računarima imam kakvo imam (prilično dobro, možda sam među najstručnijima u Vr po tom pitanju bez obzira na godine), posao sa servisiranjem u koji su pojedini članovi upućeni je "propao" jer živim gde živim (Vranje), i sada sam u potrazi za načinom da zaradim, a da pritom škola ne mora da "pati" zbog toga. Da li neko ima neki ozbiljan, ali zaista ozbiljan predlog šta činiti? Da napomenem da ne tražim "zaradu na netu" već neki, eto, poslić, ili nešto slično... Ne mora da bude vezano za računare, samo da bude neki posao koji mogu da obavljam u slobodno vreme. Svaki predlog je dobrodošao, jer ne znam odakle da počnem. Poslednja ispravka: doctor (4.4.2011 u 0:06) |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Amazonov Turk možda ili eventuano neki sitni outsoucrcing. Od PTC nema neke vajde, pa ga možeš odmah zaboraviti.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Ex Parrot
|
![]()
O kom poslu sa servisiranjem se radi i zašto si odustao od njega?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Tu je uvek preprodaja polovnih komponenti, ali treba biti ekstremno oprezan, a i potreban je "početni" kapital...
|
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]()
Dođi na primorje da radimo na ljeto zajedno.
![]() Nemoj mi reći samo da je ekskurzija maturska u pitanju? Može i berba voća, skupljanje pečuraka, istovaranje paketa (recimo rad u diskontu pića). |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka
|
![]()
I kod mene je 100% ista situacija. Znaci kao iz prve poruke
![]() ![]() ![]() e sad I meni treba savet sta da radim |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Možda vam pomogne omladinska zadruga? Sada preko leta ima dosta berbi, pa se na vreme raspitajte, što ne bi brali voće ili povrće? U Crnoj Gori ima dosta više posla nego ovde, ali to neka vam objasni neko ko je odande. Sada razmišljam, nije loše ni otvoriti igraonicu ali jbg za to je potreban neki početni kapital, tako da ta varijanta na neki način otpada.
Da, možeš i u politiku da se ubaciš, pa eto za početak možeš lepiti plakate, kasnije će te verovatno pozvati nešto drugo da radiš, što je plaćeno, a možda ti i nađu posao. Deluje suludo, ali imam par drugova koji su se baš na taj način i zaposlili. Ništa više mi ne pada na pamet... |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Da,oko omladinske moram da se raspitam,samo ne znam kako ona funkcionise
|
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Omladinska zadruga jeste najlakshi nachin da se nadje posao, ali se prilichno malo placa. Ja sam radio mesechak dana kad mi je bilo petnaJestak godina i nisam se bash odvalio od para od toga (chitao strujomere u sred juna na 40 stepeni). Ironichno je bilo to shto sam od dva tiketa na kladionici zaradio vishe para.
Ja bih takodje pucao na preprodaju polovnih komponenti, to je jako unosan i profitabilan posao, uz to i relativno lak, jedino cimanje je slanje i primanje poshiljke, kao i neophodna visoka doza opreza. Shto se servisiranja tiche, od standalone posla tu nema 'leba, osim ako znash nekoga ko mozhe da te zaposli u nekoj firmi koja se usput bavi i maloprodajom. Pod tim naravno ne podrazumevam zaposhljavanje komshija, kumova i slichne rodbine preko veze, vec zaposhljavanje od strane nekoga ko zna da si struchan i ima poverenja u tebe. Tu su i razni sitniji poslovi, evo moj drug je recimo proshao obuku za fudbalskog sudiju, a nikada nije trenirao fudbal i sada sudi "petlicima" po zlatiborskom okrugu, 2500 dinara po utakmici. Lepo zaradjuje, zanimljivo je (osim ako dodjesh u Kremna da sudish seljacima ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Možeš i da šalješ CV koje kakvim belosvetskim firmama koja imaju predstavništva u našoj zemlji. Možda baš naletiš na neku koja je i u tvom gradu a da ne znaš ni da postoji.
A praktičan rad... berba, berba i samo berba. Ide sezona kako sad izgleda biće berićetna. I još nešto važi za sve mlade ine koji razmišljaju o poslu. Nemojte da se stidite bilo kog posla ako ga se dohvatite. To će vam biti veliko iskustvo kad dođete na daleko bolje mesto, onda bilo kakav posao da dobijete neće vam pasti teško. |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 348 puta na 247 poruka
|
![]()
Konobarisanje i fizikalija..najplaceniji..ali se i radi najvise...Dobra setvar je,sto zaradis ne mozes odmah potrositi,jer s` posla pravo u krevet ides!
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starośeđelac
|
![]()
Na poslovima berbe grožđa na plantažama u Crnoj Gori svakog ljeta radi na desetine radnika iz Srbije, BiH i Makedonije (uglavnom zato što zatucani narod ovdašnji smatra berbu poslom ispod časti). Slobodnih mjesta ima dovoljno, dnevnica je solidna + 13. jul (naziv kompanije) obezbjeđuje smještaj za vrijeme rada.
Sad, posao nije lak, treba stajati na podgoričkih 43 stepena vascijeli dan, pažljivo brati i sortirati grožđe i poštovati zadatu proceduru istovaranja i prikupljanja, ali, barem koliko sam ja čuo, do sada nije bilo problema sa organizacijom. Tu uglavnom dolaze mlađi i ljudi srednjih godina spremni da rade i poštuju red. A ukoliko se radi mjesec ili dva, zarada na kraju izađe sasvim pristojna. |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]()
Iskreno te berbe može da podnese samo onaj ko je željan ljeba!
![]() Istovaranje gajbi je možda najpodesnije. Uz to nabiješ biceps, triceps i grudi. |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.386
Zahvaljeno 3.334 puta na 2.307 poruka
|
![]()
Čega, grožđa?
![]() Šalu na stranu, imate interesantne ideje, s tim što preko leta ne mogu u CG a ni bilo gde van grada, pa gledam da zaradim "lokalno". Da nosim gajbice ne mogu, niti da radim po kafićima jer preko leta takve poslove rade uglavnom oni koji poznaju gazdu/nekog radnika koji ih ubaci u posao (je*iga, malo mesto). A kako, na primer, da započnem taj posao sa polovnim komponentama...? ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
online igrice? http://www.anno1777.com/
|
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
|
![]()
Strogo definišeš pravila na limundu koja ispišeš na svakoj aukciji (kako ti se ne bi pojavljivali pametnjakovići da kupe nešto od tebe, pa ga posle s*ebu), nalaziš ljude od kojih otkupljuješ komponente po nižim cenama i jednostavno ih preprodaješ, dakle uzimaš procenat... Ja sam trenutno u procesu ubacivanja u takav posao, i u principu ono što ti je potrebno je:
- početni novac - volja da se cimaš sa kurirskim službama i idiotima na limundu - i neki "osećaj" da li nešto možeš posle da prodaš po višoj ceni, ili makar istoj Jedino što si ti iz Vranja, tako da ti je cimanje sa kuririma neizbežno... Bilo bi ti verovatno lakše kada bi se u posao ubacio sa nekim ortakom, pa da delite zaradu, ali delite i posao... ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Starosedelac
|
![]()
Ma brisemo sofersajbne na pumpi ili semaforu,da danas od deset budza izvuces po 100 din lepo bi se nakupilo
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kako sam ja zaključio Ti i nisi neki radnik jer da jesi posla ima ali ti biraš. Ne vidim razlog zašto ne bi nosio gajbice?! A želiš da dođeš do novaca, a opet ne želiš posao koji ima veze sa netom. Prvo reci za kakve bi direktno poslove bio spreman?! Vidim da žele ljudi da ti pomognu, ali da li ti istinski želiš to?
Problem kod većine je da nisu spremni da mole za posao ili da rade bezuslovno. Ti si mlad poznaješ zlatnu materiju kao što su kompjuteri. Kad prihvatiš neki posao moraš da budeš spreman i za kompjutere i za lopatu i za gajbicu i prekovremeni rad, plus iživljavanje od strane gazdine žene pa sve do čekanja da se gazda seti i isplati zaradu... |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Svest korisnika kao najbolja zaštita | doctor | Zaštita | 5 | 8.3.2011 2:19 |
Треба ли Србији ћирилични интернет домен | VojaM | Javne rasprave | 1267 | 5.1.2011 14:18 |
Kao SATA II hoće da radi ali... | ivanza | Nosači podataka | 1 | 25.1.2008 21:32 |