![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 27.3.2010.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Dobio sam zadatak da uradim neku aplikaciju (GUI) i shvatio sam da je najlakše da to uradim pomoću wxWidgetsa (pošto ne bih baš da koristim .NET). Uradim sve (skini wxWidgets, builduj ga, podesi IDE) i krenem da radim u CodeBlocksu. Napravim novi wxWidgets projekat i napravim jedan prozor, pa lepo kompajliram da vidim kako će to sve da izgleda. Kada pokrenem aplikaciju, dobijem poruku od windowsa da je "Dbase.exe stopped working".
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
ZAboravio sam log, evo ga ovde.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kekule Mekule
|
![]()
A da pokrenes debug i vidis gde tacno aplikacija puca? Mozda fali neka biblioteka, mozda je nesto null, vidi preko debagera...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Andross na korisnoj poruci: | ||
ilija_iksi (20.10.2012) |
![]() |
#4 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
U pitanju je SIGSEGV, segmentation failure.
Ovo sam kopirao iz callstack-a. Broj 4 je bio obojen crveno. #0 67B7E9B7 wxEvtHandler::wxEvtHandler() () (C:\SourceCode\Libraries\wxWidgets2.8\lib\gcc_dll\ wxmsw28u_gcc.dll:??) #1 67B0164A wxAppConsole::wxAppConsole() () (C:\SourceCode\Libraries\wxWidgets2.8\lib\gcc_dll\ wxmsw28u_gcc.dll:??) #2 67C1B4CA wxAppBase::wxAppBase() () (C:\SourceCode\Libraries\wxWidgets2.8\lib\gcc_dll\ wxmsw28u_gcc.dll:??) #3 67B92272 wxApp::wxApp() () (C:\SourceCode\Libraries\wxWidgets2.8\lib\gcc_dll\ wxmsw28u_gcc.dll:??) #4 00402D91 MyApp::MyApp(this=0x798ce8) (C:\SourceCode\Projects\CB\Dbase\dbase_main.cpp:16 ) #5 004018DF wxCreateApp() (C:\SourceCode\Projects\CB\Dbase\dbase_main.cpp:22 ) #6 67B30BB3 wxEntryStart(int&, wchar_t**) () (C:\SourceCode\Libraries\wxWidgets2.8\lib\gcc_dll\ wxmsw28u_gcc.dll:??) #7 67B30D02 wxInitialize(int, wchar_t**) () (C:\SourceCode\Libraries\wxWidgets2.8\lib\gcc_dll\ wxmsw28u_gcc.dll:??) #8 67B30D54 wxEntryReal(int&, wchar_t**) () (C:\SourceCode\Libraries\wxWidgets2.8\lib\gcc_dll\ wxmsw28u_gcc.dll:??) #9 67B830C1 wxEntry(HINSTANCE__*, HINSTANCE__*, char*, int) () (C:\SourceCode\Libraries\wxWidgets2.8\lib\gcc_dll\ wxmsw28u_gcc.dll:??) #10 00401930 WinMain@16(hInstance=0x400000, hPrevInstance=0x0, lpCmdLine=0x694044 "", nCmdShow=10) (C:\SourceCode\Projects\CB\Dbase\dbase_main.cpp:22 ) #11 0040379B main () (??:??) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Aj okaci kod, meni lici da je pucanje zato sto u kodu nesto nisi konfigurisao kako treba....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
Kod:
/*************************************************************** * Name: wxtestApp.h * Purpose: Defines Application Class * Author: () * Created: 2012-10-19 * Copyright: () * License: **************************************************************/ #ifndef WXTESTAPP_H #define WXTESTAPP_H #include <wx/app.h> class wxtestApp : public wxApp { public: virtual bool OnInit(); }; #endif // WXTESTAPP_H |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kekule Mekule
|
![]()
Okaci wxTestApp.cpp i dbase_main.cpp u headeru je naizgled sve ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
wxTestApp.cpp:
Kod:
/*************************************************************** * Name: wxtestApp.cpp * Purpose: Code for Application Class * Author: () * Created: 2012-10-19 * Copyright: () * License: **************************************************************/ #ifdef WX_PRECOMP #include "wx_pch.h" #endif #ifdef __BORLANDC__ #pragma hdrstop #endif //__BORLANDC__ #include "wxtestApp.h" #include "wxtestMain.h" IMPLEMENT_APP(wxtestApp); bool wxtestApp::OnInit() { wxtestFrame* frame = new wxtestFrame(0L); frame->SetIcon(wxICON(aaaa)); // To Set App Icon frame->Show(); return true; } Kod:
#include <wx/wxprec.h> #ifdef __BORLANDC__ #pragma hdrstop #endif #ifndef WX_PRECOMP #include <wx/app.h> #endif //(*AppHeaders #include <wx/image.h> //*) class MyApp : public wxApp { public: virtual bool OnInit(); }; IMPLEMENT_APP(MyApp); bool MyApp::OnInit() { //(*AppInitialize bool wxsOK = true; wxInitAllImageHandlers(); //*) return wxsOK; } |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
Hm ne znam sta nije uredu savetujem ti da pogledas neki getting started, tu sigurno sve lepo pise sta i kako ako si bas zapeo sa wxWidgets-om
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Takvu preporuku sam dobio još na nekoliko mesta. Dakle, Java ili C#. Hvala svima koji su odgovorili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.182
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]()
Za aplikacije sa grafičkim interfejsom C# ti je pogodniji od Jave, pošto java ima nekoliko grafičkih frejmvorka i svi su užasni.
Za C# ti je dovoljan besplatni Visual Studio 2010 Express. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Malo pre sam tražio neke tutorijale za GUI programiranje u Javi, Swing jeste dobar, ali je estetski užasan. Nije nešto preterano bitno, ali opet... Još moram da se raspitam da li je portabilnost između OS-ova neophodna, to će uticati na konačan izbor. Ja sam wxWidgets izabrao upravo zbog te mogućnosti korišćenja na više platformi. Sada znam da postoji i Java, a i C# ima posebne biblioteke za druge operativne sisteme (Mono). Može još neko za/protiv za Javu I C#?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
|
![]()
java ti je u potpunosti portabilna sto se tice izgleda za swing imas nekoliko tema ukljucujuci i sistemski gui http://docs.oracle.com/javase/tutori...feel/plaf.html
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stevvan na korisnoj poruci: | ||
ilija_iksi (26.10.2012) |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 16.4.2010.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
|
![]() ![]() Ove kontrole me podsećaju na moj prvi pentium i win 95. Dal je moguće da je ovo best of Java, čisto sumnjam. Elem, u c# možeš da koristiš koje hoćeš kontrole pa i ove iz Jave ili wxWidgets-a, ali bih ti i pored toga preporučio WPF, jer su uglavnom svi današnji MS proizvodi baziraju na njemu, a i jednostavan je za rad. Pa ti sam odluči. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Todors na korisnoj poruci: | ||
ilija_iksi (26.10.2012) |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
Pa kazem ti sistemski look and feel izgleda, kao bilo koja druga gui sistemska aplikacija vezana za dati sistem... Ako ti ni to ne odgovara niko ti ne brani da pises svoj look and feel
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]()
Python i Qt, isprobaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
[Android] Preporuka aplikacija | LoneWolf | Programi za mobilne telefone | 582 | 14.2.2019 10:23 |
Pomoc! Java-Oracle-XML aplikacija i izrada JSF-DB-XML aplikacija | MilanSrbija | Programiranje | 0 | 28.9.2012 12:25 |
Nokia konferencija za programere aplikacija (18. maj, hotel Balkan, Beograd) | Milossh | Dešavanja i događaji | 0 | 4.5.2010 10:13 |
Stalno konektovan na Internet | Pistone | Kvarovi | 8 | 21.12.2009 23:12 |
Generator Java poslovnih aplikacija | savic.prvoslav | Programiranje | 10 | 11.6.2008 15:57 |