![]() |
![]() |
|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Ovako imam Ovu miniliniju
![]() Ima 2 Zvucnika od po 100W kako pise na njima....Sada svaki zvucnik se povezuje sa 4 zice u miniliniju.. 2 od malog zvucnika i 2 od ovog velikog... ![]() Sada smem li ja tu zicu da presecem negde i da povezem zicu sa PCa na taj zvucnik...Znaci da idu zice iz MiniLinije i PC i da se spoje onda u jednu koja ide u zvucnik....Smem li ja to uraditi?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Za pocetak napisi sta zelis da postignes? Zelis da zvuk sa PC-a slusas preko mini linije? Koji je konkretno model u pitanju? Da li ima Line In, Phono, Aux, Video ili neki ulaz sa slicnim natpisom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 695 puta na 528 poruka
|
![]()
Ako želiš da čuješ zvuk sa kompa na miniliniji traba da kupiš kabal koji ide iz mlinije u komp koji ne košta nešto mnogo.
Na mliniji bi trebalo da imaju 2 izlaza VIDEO\AUX da bi moglo ovo sa ovim kablom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Ne..Zelim samo 1 od ova dva zvucnika da prespojim na PC..Znaci Da kabal prespojim da ide iz pc-a u zvucnik ali i iz minilinije u zvucnik....
Evo ovo hocu da postingem (Znaci ove linije su zice)...Znaci Da ih jednostavno prespojim... Da PC povezem direktno na zvucnik... ![]() Ja sam pre drzao zvucnik povezan za PC ali ne i na MiniLiniji...pa sad vas pitam smem li da drzim povezan zvucnik na oba u isto vreme...?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zvucna kartica na racunaru nema pojacalo dovoljne snage za taj zvucnik, tako da je odgovor ne, zvucnik nece reprodukovati zvuk sa racunara ako ga tako povezes.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Nemoj da se igraš time što pokušavaš da uradiš jer ćeš na taj način spaliti računar. Problem je u tome što pokušavaš da mešaš pojačan signal, koji ide sa mini linije na zvučnike sa čistim nepojačanim signalom koji ide sa PC izlaza i to na istoj liniji (žici). Na taj način ćeš dovesti pojačan signal na ulaz koji jeste da ima veliku izlaznu impedansu ali sigurno neće izdržati pojačanje iz mini-linije pa ćeš sigurno nešto spaliti.
Te mini linije obično imaju na sebi jedan Audio In ulaz koji zahteva ili klasičnu mušku bananu od 3.5mm (http://en.wikipedia.org/wiki/TRS_connector) ili činč (http://en.wikipedia.org/wiki/RCA_connector) koji možeš da iskoristiš da proslediš signal sa računara na mini-liniju koja će ga pojačati i proslediti na zvučnike. Na mini-linijama se taj izvor zvuka obično u menijima identifikuje kao AUX. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 19.1.2010.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 23 puta na 18 poruka
|
![]()
koliko sam ja uspeo da ukapiram, ti hoces iste zvucnike da koristis za pc i za liniju? e to ti nebih preporucio. ako hoces to da koristis trebace ti stereo pojacalo. ja sam tako sesti uradio i sasvim lepo radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 26.12.2007.
Zahvalnice: 354
Zahvaljeno 247 puta na 122 poruka
|
![]()
holodoc je to lepo objasnio.
zvučni signal iz računara dovedi kablom na AUX svoje mini linije, pa izborom na liniji biraš šta će se čuti iz zvučnika (radio, CD ili AUX tj računar) nemoj pokušavati ništa drugo, rizikuješ oštećenje zvučne karte računara ili još nešto gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Evo pogledao sam iza linije i imaju 2 AUX konektora (1 za levi i 1 za desni zvucnik)...Sada Kako ja to da spojim sa PCom??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Ima kabal za to ja koristim isto taj kabal na liniji ima ulaz za komp i na drugom kraju 2 činča za liniju. Ne mogu da se setim kako se zove.
Odeš u neku radnju koja se bavi prodajom tih stvari objasniš im šta želiš i oniće ti dati taj kabal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Ovo ti treba.
Možeš da tražiš kabal Banana\Činč. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Gde Mogu naci Ovaj kabal ...U WinWin-u jel ima????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
odeš na pijacu i kupiš...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 21.12.2005.
Zahvalnice: 187
Zahvaljeno 110 puta na 90 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Ja koristim kumov od 3m, a ja sam njemu dao moj od 5m jer je menjao raspored pa mu njegov od 3m bio kratak.
Ima različitih dužina mislim da ima ćak i od 10m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 19.1.2010.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 23 puta na 18 poruka
|
![]()
ma ako ti zafali duzine
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Standardne dužine kablova su 1m, 2m, 5m i 10m. Sve preko toga ozbiljno degradira kvalitet signala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Član
|
![]() Citat:
Usput radi se o SC-AK300 sto je uistinu stariji model ali ipak ima prilicno jake zvucnike.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: SAJEVAC (2.5.2010 u 22:23) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li smem da na napajanje dodam kabl za napajanje procesora? | dukyns | Ostale komponente | 7 | 24.4.2010 0:17 |
Da li smem da se upustim u overclock? | brankoo | Overklok | 20 | 18.8.2008 17:55 |
Preporuka za zvučnike | Skinless | Foto i audio/video | 4 | 20.9.2007 13:53 |
Jel' smem uzeti vase smajlije za drugi sajt? | Arakis | Forum o forumu | 2 | 1.2.2007 18:07 |