![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Rešio da odradim upgrade matorog kompa (retko se koristi al imam jedan proc. koji skuplja prašinu)...
Elem, radi se o matičnoj Chaintech 7AJA2E (VIA KT133 čipset, podržava fsb od 133mhz). E sad, tu je bio Athlon (thunderbird, 950mhz, 9.5x100) i tako je radio dobrih 7 godina (i dalje je ispravan). Onda sam sad ubo Athlona XP (palomino, 1667mhz, 12.5x133) ali se on diže na 12.5x100. Onda preko prekidača na ploči podesim magistralu na 133mhz i matična bukvalno vrišti i neće da prođe POST. Par elektrolita su nabubreli mada nisu ispustili "sokić"... Jel ovo uopšte može u teoriji da radi? (tj. da li da menjam kondenzatore ili da ga ostavim na 1250mhz mada bi tom kompu značio svaki mhz s obzirom da se samo za net koristi) Neće mi biti prvi put da menjam kondenzatore, nego da ih ne menjam džabe ako je ovo u teoriji nemoguće. (mada ne vidim što ne bi bilo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 10.2.2007.
Zahvalnice: 232
Zahvaljeno 251 puta na 170 poruka
|
![]()
Ochigledno da ne moze
![]() Shalu na stranu, probaj da podesish memoriju na "labavije" vrednosti. Ukoliko ni tako ne bude hteo da proradi, znachi: Ne moze! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
kakve crne labavije vrednosti, ova ploča nema podešavanja za memoriju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Zameni kondeze, i ako je ostatak ploče ispravan, ne vidim razlog što nebi radilo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Matična ploča tj. čipset bruji? | Upitnik | Osnovne komponente | 14 | 16.1.2010 12:32 |
Memorija, matična, napajanje... | Aca87 | ŠDK - Osnovne komponente | 11 | 9.11.2009 23:01 |
Matična pišti posle čačkanja u BIOS-u? | Extreme Player | Osnovne komponente | 10 | 12.4.2009 9:24 |
Matična ploča | Mr.Deeds | ŠDK - Osnovne komponente | 22 | 16.2.2009 19:31 |
Matična ploca ? | Peny | Osnovne komponente | 5 | 11.1.2009 20:14 |