![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
|
![]()
Ne znam da li je ovo bug ili malware, pa neka bude bug za sada dok se ne dokaze suprotno. Ukratko problem je sledeci i po svemu sudeci softverske je prirode.
Do juce je sve bilo ok, ikonice su stojale na svom mestu (sredjeni haos, znao sam gde je sta) i od jutros imam problem koji se ogleda u tome da se ikonice auto arrange-ovale same od sebe i sve se vratile levo kao da je auto arrange ukljucen a nije. Ikonicu mogu da vratim nazad i tako stoji na svom mestu sve dok ne odradim refresh ili restartujem laptop, uz to i nakon restarta ikonice pored auto arrange-a postaju mnogo vece nego sto su bile pa jos uz to moram i da ih smanjujem. Kako ovo da resim, negde sam video da su resili ljudi sa Rogue Killer-om ovaj problem, jer je navodno malware u pitanju na sta i ja sumnjam ali mi to nije pomoglo, izvrteo sam od tad i GMER (koji je uzrokovao crash), MBAM, i AdwCleaner, TDSS Killer a trenutno skenira i Sophos Anti Rootkit. Doduse Rogue Killer ukazuje na potencijalnu pretnju koja se nalazi u System32 folderu, ukazuje na "windows.storage.dll" fajl ali mu ne mogu nista jer je u upotrebi od strane "TrustedInstaller" programa, sto je jos sumnjivije mada ne znam jos sta sve Windows 10 ima od funkcija pa je mozda to legit. Pregledao sam instalirane stvarcice i sve je ok, znam sta sam instalirao i nema promena. Pretpostavljam da sam zapatio nesto preko fleske, ali mi nije jasno kako je proslo kroz ESET Smart Security i Panda USB Vaccine, fleske otvaram preko Explore uvek za svaki slucaj, znam za jadac... Sta ovo moze da bude? EDIT: OS je Windows 10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 4.4.2012.
Zahvalnice: 1.413
Zahvaljeno 341 puta na 185 poruka
|
![]()
Isti problem od danas. Posle refresha kao da je ukljucena auto arrange opcija.
Koliko sam primetio 10-ka izgleda instalira zakrpe sredom tako da ja pretpostavljam da nije malware nego su nesto za**bali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Malo sam listao i izgleda da je ipak do Windowsa, tu i tamo se javi neko ko kaze da je problem resio brisanjem ili azuriranjem antivirusa (konkretno bas ESET) i da se vratilo sve u normalu od tad, ali vecini nije nista resilo to.
System Restore isto pomaze, ali kod mene nije upaljen (a znam da je bio jer ga ja nisam gasio nikad) i nemam restore point, ali kapiram da ce problem da se vrati opet cim krene azuriranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 2.6.2008.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 311 puta na 294 poruka
|
![]()
Kod mene ikonice stoje tamo gde ih metnem bez obzira na refreš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]() Poslednja ispravka: Lanikor (28.9.2015 u 17:32) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Win 7 x64 enterprise problem sa ikonicama | sidewinder989 | Kvarovi | 4 | 10.6.2012 16:00 |
Mali problem sa igrama posle upgrade-a | Vule 159 | Kvarovi | 18 | 9.12.2010 7:59 |
HP DeskJet f4180 - problem sa instalacijom | vanila | Ostale komponente | 3 | 12.3.2009 19:22 |
Problem sa nVidijinim drajverom posle apdejta kernela | Stevvan | Slobodni softver | 4 | 22.10.2008 20:55 |
Mali, glup, iritirajuci problem sa ikonicama | Damiao | Slobodni softver | 2 | 28.8.2006 11:26 |