Prikaz jedne poruke
Stara 9.7.2009, 22:22   #17
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
Određen forumom Re: Ubuntu 9.04 64 bit

Citat:
stepanov kaže: Pregled poruke
da li ima nekih programa koji su samo za 64 bita? (mislim linux)
zanima me da li ce mi podici grub ako instaliram ubuntu opcijom custom partition (ili kako vec znate na shta mislim) na staru particiju od starog ubuntua ? to me zbunjuje jer tamo ona automatska opcija jedino kaze da cu moci d a biram izmedju dva os-a...?
Sve što iz repozitorijuma dolazi sa ekstenzijom _x64 je po automatizmu maksimalno prilagođeno "šesetčetvorobitnoj" arhitekturi tako da ne moraš da brineš da li radi maksimalno optimizovano za tvoj sistem

Što se tiče Adobe 64 bit Flash plugina on zaista odlično funkcioniše čak i u alpha fazi za većinu fajlova zbog čega sam ga na Fedori 10 dosta dugo koristio. Međutim, u poslednjih par meseci neki servisi su delimično promenili način na koji serviraju sadržaj (posebno streaming) pa se recimo dešava da plugin jednostavno pukne. Zbog toga sam dok ne izađe punokrvna 64-bitna verzija za Lindžu rešio da se vratim na stari nspluginwrapper u kombinaciji sa 32-bitnim flashom. Na Fedori 11 ne postoje problemi sa pulseaudiom kojije recimo u "desetki" ubijao zvuk u Flashu
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke