Prikaz jedne poruke
Stara 1.6.2009, 11:32   #48
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.386
Zahvaljeno 3.334 puta na 2.307 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Citat:
dax94 kaže: Pregled poruke
Voleo bih da ucim programske jezike . . . Jel mozete da mi kazete od kojeg da pocnem
pogledaj ispod... jedno 5-6 postova ispod napisao sam a ti procitaj :P

dalje, NE slazem se da je basic beskoristan, stavise to je fantastican programski jezik za developing aplikacija i programa, ali ne i za pisanje enginea, ili tome sl. U te svrhe se koristi C, C#, C++. Dakle, ko zeli da nauci topla preporuka mu je da pocne od QBasica pa dalje, jer ce u qbasicu nauciti osove programiranja UOPSTE! to je sustina a ne to da li je to mocan programski jezik ili ne. On se koristi da bi se nesto naucilo a ne da bi se pisao program. Samo vi krenite od QBasica.. kad osetite da mozete predjite na Visual Basic 6 da se preorijentisete na GUI programske jezike i objektno programiranje u pravom smislu te reci. Videcete kako je BASIC lak a mocan, suprotno onome sto mnogi govore. Eh kad budete mogli pocnite da ucite C, pa onda neki njegov derivat kao sto je C# ili C++. Ja sam naucio VB i Delphi (sto je takodje dobra alternativa ako ne planirate da idete na C) a sada ucim C. Pozdrav, kome treba pomoc oko VB-a slobodno neka mi se obrati na pp ili googletu

Poslednja ispravka: doctor (1.6.2009 u 11:33) Razlog: Gramaticke greske xD
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke