Citat:
Marko_L kaže:
Izvoli prekopaj, pa ako ti nešto bude jasno, onda bi mogao i nama da objasniš. Pročitao sam kompletan zakon o oporezivanju fizičkih lica i nigde ne nađoh stavku koja se odnosi na poslovanje fizičkih lica sa inostranstvom. Dakle, možeš da smatraš legalnim ili nelegalnim, ali u zakonu ne piše ništa o tome. A pošto ne piše ništa o tome, to može da tumači kako ko hoće, tako da ako i završiš pred sudijom, možeš da budeš 100% legalan po tvom tumačenju (plaćao si uredno porez), ali zato 100% nelegalan po njegovom tumačenju, jer si poslovao elektronski kao fizičko lice, plus izvozio si robu preko, a izbegao si carinu...
Pa ti sad lupaj glavu 
|

, lepo receno. A kad smo vec kod toga onda je najlakse ono sto sam ja pomenuo par postova unazad - otvoris racun u inostranstvu (BIH ili Crna Gora) i cutis, radis i skoknes po nekad po kintu kad zafali

Sto se tice poente da li je ovo legalno ili ne.. ako nije onda je to notorna glupost a i ako jeste - sta ce da se desi, hoce li neki baja iz nase poreske ili neke druge uprave da mozda proverava zasvakog pojedinca, za svaku zemlju postojanje recuna u bankama? Yeah right
Ako nekome ova drzava zabranjuje da otvori racun u banci u inostranstvu onda je po mom tumacenju taj neko ostecen i uskracen za svoja prava i ako je ovo tacno onda mi necemo skoro u EU. Neka drzava izvoli i propise uslove pod kojima to moze da se uradi ali da udari zabranu - to ne bi smelo da se desava... mada ustvari pa sta ja pricam ... na trenutak sam zaboravio u kojoj zemlji zivim