Troje nas (logisticar i dva programera) vec neko vreme radimo na jednoj logickoj igri. Posle raznoraznih peripetija o kojima ne bih sada, potrebna nam je pomoc sto se tice tehnicke strane igre, naravno najvise za sam izgled. Igra je u zavrsnoj fazi izrade, testiranje je vec u toku i do kraja meseca bi sve trebalo da se spoji u jednu celinu, da bi se tokom iduceg meseca eventualno sredili neki neocekivani problemi. Dakle, moze se reci da nam se zuri.
Igra je logicka i recimo da preovladjuju snezni motivi. Sumnjam da cemo ostvariti sve sto smo zamislili za pratecu pricu (koja je ovde sminka), ali dovoljno je da vam kazem da zamislite neka daleka hladna ostrva ciji su zitelji mali sneskici i da bi sve trebalo da bude u nekom fazonu crtanog filma ili stripa, nesto zabavno i veselo, kapirate vec...
Najpotrebniji nam je pixel art tj. izrada skinova i 2-3 menija. U pitanju su male kocke od snega, leda, kamena ili cega vec (zavisno od skina). Okacicu mali sample cisto da pogledate. Osim tih skinova, trebalo bi raditi na pojedinim menijima. Sa druge strane, pozadine u tim skinovima i u vecini menija iziskuje crtanje malo krupnije od pixel arta. Otprilike bi trebalo crtati neke pejzaze. Mislim da ne mora nuzno na racunaru, ako vas ima koji bi radije na papiru, mislim da bi nam i to koristilo.
Takodje, radilo se i na ilustracijama likova (tj sneskica), sto bi moglo da se nastavi ukoliko neko vise voli to crtanje rukom.
Kao sto primecujete, razni profili umetnika nam mogu izaci u susret
Sta nudimo? Pa ljubav iznad svega

Volecemo vas sta god da nacrtate. Salu na stranu, igra ce verovatno biti freeware. Male su sanse da se predomislimo, to bi moglo da se desi ukoliko budemo odusevljeni nacinom na koji igra pleni i ako toga ima zaista mnogo. U bilo kojoj iole losijoj varijanti smatramo da je pametnije objaviti igru kao freeware i prikupiti sto vise interesovanja. Dakle ne ocekujte novac u neko skorije vreme. Posto ce se igra portovati na mobline uredjaje (sto se sigurno nece plasirati kao freeware) zarada je moguca, ali to nece tako brzo i nije zagarantovano. Ne mozemo vas placati unapred, vec cete dobiti procenat od zarade.
Naravno, imacete vas potpis i zasluge za ono sto uradite.
Svi koji su zainteresovani neka se jave sto pre. Pozeljno je ostaviti neki link ka ranijim radovima naravno.