Prikaz jedne poruke
Stara 6.2.2008, 12:35   #11
marko river
Veteran

Član od: 13.8.2006.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 119 puta na 90 poruka
Određen forumom Re: objasnjenja pocetniku

Aaaaa pa, nisam ja ni mislio na full featured FPS sa najnovijim ultra-mega-giga efektima bas sam na casual igre i mislio. A i sto se tice pojedinih delova te industrije (novac renome i sl) casual je em aktivan em popularan nacin igranja i (pretpostavljam) sve ce vise ljudi koristiti desktop racunare i mobilne uredjaje za sitne igrice sa neta, a najverovatnije konzole za igre koje su tehnicka cudovista.

A ovo sto si rekao za drugi programski jezik jesi u pravu, tj obojica smo u pravu, samo je stvar ukusa/odluke/misljenja. Moje misljenje je (sto se jelte da primetiti) da opet ne treba brzati (slicno kao sa knjigama na engleskom). Kratkorocno ima mnogo laksih resenja od C++-a. A posto ja uvek volim tezi put, a i dugorocniji, onda mi se cini da treba krenuti sa C++ cim budete spremni.
Zasto? Pa tacno je da ce u pocetku biti teze. Medjutim, svaka klasa koju pisete vam ostaje. Teoretksi, posle par igara cete imati nekoliko biblioteka koje ste sami napisali, koje poznajete i pomocu kojih ce svaki naredni "projekat" ici mnogo lakse. To sto mozda nisu savrseno optimizovane zaista nije bitno. Cak iako nikada necete krenuti u trku za Valve-om vec zelite da pravite zezalice, C++ vam ostavlja potpunu slobodu a necete bas uvek sve kretati ispocetka. To je uostalom i poenta programiranja - pisanje koda koji se lako azurira, razvija i lako koristi za druge stvari tj projekte.
U praksi ce biti malo teze doci do ovoga jer nije sve ni u tome da napravite par stvari vec i da ovladate tehnikom pisanja koda. Recimo da cete vremenom naci neki svoj stil i konceptiranje koda. Nepotrebno je da dalje nastavljam o ovome kada se ipak svodi na licno opredeljenje. Verujem da ce biti ljudi koji se nece okrenuti C++ u samom startu, neki pak hoce, a nijedni ni drugi nisu nesto specijalno ni pogresili ni napravili savrsen izbor....

Ono sto jeste bitno za one koji jos nisu poceli da programiraju nego samo citaju ovakve teme je: prestanite samo da citate ove teme i pocnite da ucite i da vezbate Ono bez cege nikako necete uspeti da napravite svoju igru je rad. Dakle, radite i budite srecni
marko river je offline   Odgovor sa citatom ove poruke