Prikaz jedne poruke
Stara 15.8.2007, 14:40   #133
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.788
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
Određen forumom Re: Civilization IV

Citat:
Alek92 kaže: Pregled poruke
ja sam igrao na huge sa 1.5ghz, 512MB ram-a i GF2. Ali kada se ostale civilizacije razviju, mnogo sam cekao na svoj red.
Sa takvom masinom, sve preko Standard (pa i to malo) pocinje da secka u kasnijoj fazi. I grafika tu i nije najuza stvar (ako drzis detalje na minimum, naravno). Ram i procesor ubiju igru. Ogromne mape (large+) uzmu preko 700MB sistemske memorije, sto itekako osakati racunare sa 512MB RAMa.

Inace, ima jedan trik u igri, koji moze malo da smanji memorijsku zahtevnost.

Nadji Civ4Config.ini fajl (negde u MyDocuments), naravno za verziju koji igras (ako je warlords, iz warlords foldera i slicno).

Nadji opciju

MemSaver = 0

I promeni je u:

MemSaver = 1

Nuzprodurkt je da neces moci vise da ALT-TABujes iz igre (u stvari mozes ali ne mozes da se vratis), ali ce zato zauzece memorije biti nesto malo manje, pa povecati igrivost u kasnoj faci.

Naravno za ovo da bi radilo treba da je Civ4 bar delimicno patchovan (opcija nije bila u igri pre negog patcha), ili da imas bar neku od ekspanzija.

Takodje, nepotvrdjeno, najnovija Beyond the Sword ekspanzija ima mozda neke optimizacije, sto se tice zahtevnosti, tako da je mozda malo igrivija nego osnovni Civ4.
player1 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke