Citat:
Pipboy kaže:
THE SURFER
https://www.imdb.com/title/tt27813235/
Odlična uradak sa više nego raspoloženim (i perfektno odabranim) Nikolasom Kejdžom u jednom od svojih kvalitetnijih izdanja, sa radnjom koja je delovala da će biti standardan revenge-triler, ali koja vrlo brzo odlazi u različite društveno-psihološke pravce koji se ne bi očekivali od jednostavne, početne premise.
Dodatni plus je kvalitetna režija i montaža (pre svega zbog odabira gomile efektnih kadrova), kao i neuobičajena muzika koja dobro paše uz sve ono što se dešava na ekranu, tako da sve odiše određenim vajbom koji podseća na kraj 70-ih ili početak 80-ih godina prošlog veka (uz utisak da bi film još bolje funkcionisao da je zaista i smešten u dotični period).
|
Kakav užas od filmskog ostvarenja! Kanski festival! Mislim, jel ovo umetnički film? Ako sebe tretira kao, ne znam, neka kreacija sa nedelje visoke mode, gde se autor jednostavno iživljava na komadu odeće koji niko nikad neće obući ni dotaći osim tu, onda valjda mogu i da razumem postojanje ovako nečega.Na pola filma sam bukvalno hteo sebi da prosviram mozak ali sam ipak odustao od gledanja.Žena je nastavila, pa sam video i kraj i sačuvaj bože kulminacije idiotskog razvoja događaja.Svaka čast Nicku, svaka čast šmeku koji film ima i pojedinim kadrovima koji kao da su iz nekog šgageti vesterna, ali tema kao tema budalaština teška.