Meni licno je tezina prvog DS-a bila primarni razlog zbog kog sam je 3x zapocinjao pri cemu prva dva puta apsolutno nisam znao sta se desava.Bukvalno sam mislio da je DS neki realni simulator dark fantasy vitestva.Jednostavno je taj koncept bio primaran za mene koji sam 2011. nakon 20+ godina gaming iskustva usao u neistrazene vode i najradje plivam u njima i dan danas.Da bih istinski iskusio sve ono sto jesam sa njima morao sam prvo da se git gudujem.Nikakvog tu elitizma nema.Izgubio sve sam bitke, al jos vodim rat!Jednostavno nije postojalo nista sto je u meni budilo toliki inat. U gamingu mislim.

Da su te igre imale easy mod, ne verujem da bi danas uopste imali soulslike igre.Mislim kakvu bi tezinu imao famozni Prepare to Die podnaslov da je igra imala easy mod?
NinjaGaiden, recimo, nisam nikad igrao ali sam siguran da koliko god tezak bio on meni ne moze da pruzi za uzvrat ono sto moze FS ili neka soulslike igra i nemam zelju da se u tom smislu mucim sa njom, kao ni da kukam za easy modom samo da bih je presao.Jednostavno to nije za mene i imam totalni respect za igraca koji ju je presao tako teskog kakav jeste, ako jeste.
Nioh-a sam oba presao, kao sto cu verovatno i treci i on ima itekako svoju draz, kao sto ima i svoje fore koje ga cine laksim od jednog DS-Sekiro iskustva.
Valkire i Berserci u GoW-u isto nisu vrane i sigurno se ne bih patio sa njima kao sto jesam da me FS nije naucio da nema predaje.
Ponavljam, ja sam prosto zaboravio da Pinokio ima nivo tezine, pravim se kao da to nisam video i ne smeta mi toliko, ali sa druge strane ko god da se uhvati u kostac sa ovakvim jednim ostvarenjem u startu zna da je naje'o i sta ga ceka.Ako ti je potrebno da takvo iskustvo razvodnjavas to iskustvo jednostavno nije za tebe.Vidim ovo iskljucivo kao gimick da bi se mozda i jedina prava soulslike igra priblizila jos vecem broju igraca i time uzelo jos vise para i u tom smislu i ne mogu bas da pozdravim takvu odluku.