Re: Lies Of P
^Nemam negativan stav ni prema tebi ni onome što pišeš, niti pamtim da si me ikada uvrijedio, sve rasprave su bile u granicama normale i ne možeš reći da nemam validan argument. Nakon 10 mojih postova u kojima ti maltene taksativno navodim razloge zašto je to što ti predlažeš pogrešno (a nisam čak ni jedini, nekoliko forumaša misli isto kao i ja) ti sugerišeš da ulazim u raspravu samo zato što imam nešto protiv tebe na ličnom nivou. I poslije tvrdiš da nisi maliciozan.
Nisam napisao da magija potiče od težine nego da je težina centralna gameplay mehanika. Nije souls dobar samo zato što je težak, tojest zato što te maltretira (kao što neki souls klonovi to rade, potpuno promašajući poentu), nego zbog reward sistema koji bi bio potkopan postojanjem lakših težinskih modova (po hiljaditi put, shadeovi su svojevrsni easy mod i to je jedina olakšica koja ne ide nauštrb kvaliteta igre, sva druga olakšanja bi razvodnila koncept). Rekao sam da gomila igrača, uključujući i mene, nikad prije Dark Soulsa nije igrala 'teške' igre jer su mislili da nisu za njih i ne bi ni znali da su te igre za njih jer ne bi ničim bili motivisani da ih probaju. Dark Souls je donio jedan novi mentalni model za koji mnogi nisu ni znali da postoji i ne bi bili ni upoznati sa njim da je od početka postojao izbor težine, ovako kako ti to predlažeš. Ako to do sad nisi shvatio, nećeš nikad.
Nema ništa nelogično u ponavljanju boss fajtova, jer ih ne ponavljaš eto onako, zato što neko želi da te frustrira, nego zato što je svaki taj boss fajt jedan obrazac i ne možeš proći dalje dok ga ne savladaš. Kada ga usvojiš, prolaziš dalje. Ostale igre imaju drugačije sisteme progresije i u tome nema ništa nelogično.
Pričaš o elitizmu fanova kao da je u pitanju zatvorena zajednica od nekoliko hiljada igrača. Souls igre su odavno mainstream, prodaju se u desetinama miliona primjeraka, dakle, ko god je htio da nauči da ih igra, naučio ih je. Sad treba razbiti taj koncept koji je godinama funkcionisao da bi se dodvorili čak i onim igračima kojima se te igre ne dopadaju, ne žele da ulože vrijeme i trud u njih već samo da prođu kroz priču i upoznaju likove (u igri u kojoj maltene i nema priče i bitnih likova)? To možeš da prihvatiš kao logičan argument?
Poslednja ispravka: Dantheus (12.6.2025 u 13:48)
|