Novi član
Član od: 13.12.2020.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
Re: Valjani tableti sa velikim ekranima (preko 12 inča), preporuke, antipreporuke i sve os
Što se mene tiče, istovremena jako oprezna preporuka i solidna antipreporuka za Latittude 7400 2 in 1. Uzet polovan ne ebayu za 450e. 14 inča tač, 16GB Ram, i ja mislim core i7-8665U, znam da je osma generacija. Elem, kao naivne žene iz romantičnih filmova, zaslepjen činjenicom da je osma genericija intela krš, pao sam na lepe oči. Što se tiče samog laptopa i funkcionisanja, dok je radio je bio san snova. 14 inča u tom njegovom klasik laptop formatu, msm da je 4:3, ispravite me ako grešim , nije baš bilo kao iPad, ali je bilo savim zadovoljavajuće i skoro isto . Na sve to sam imao windows, koji koliko god šugav, i dalje nije restriktivan poput Meka . Kad zatreba, stavim ga na pult klavira i imam celu biblioteku na dodir od sebe. Kad ne treba, bio je pravi laptop koji je vršio prosvetarsku birokratiju odlično kad god bih bio na dužem putovanju pa sebi štedim vreme. Slika i ekran su odlični bili, kao da nije klasičan windows laptop koji uglavnom imaju krš ekrane. Iako je ekran bio samo 1080p. Elem, romansa je bila kratka, ali slatka. Matična se spržila , vrv je sirota podlegla pregravanju intelovog krša koji je potpomognut lošim hlađenjem od koga svi 2 u 1 hibridi pate. Nadam se da će noviji ARM/Snapdragon procesori uspeti da nadomeste to jer deluju mnogo hladnije od dosadašnjih opcija. Naravano , trenutno su preskupi, ali ću ja kao veran lešinar i građanin zemlje trećeg sveta vrebati za 5 godina polovne ili dočekati da to pojeftini kad prođe early adopting faza. Elem, Dell je trajao 2 godine ili godinu i po, nmg se setim tačno. Nova (polovna) matična sa 16GB RAM-a i ovoga puta malo skromnijim intel core i5 8XXX koji ima svega 900Mhz niži clock od ovog mog bojlera je 14k, sa carinama i sve zamenom koja bi bila 30e bi to bilo 200e, a za 350 mogu ovaj TCL izboksovati. Elem, oprezna preporuka jer možda taj siroti i5 zaista bude manje pržio sve oko sebe, i ako izađe za ispod 400e jer ipak ne ide da se plati isto kao i pre godinu i po do dve. Antipreporuka ako vam iskoči taj jači i7 valjda, odmah da znate da trotluje ko prosvetar nakon poskupljenja goriva. Naranvo, možda to ima veze sa tim da sam koristio punjač koji nije original Dell, nego neki koji mi je taj Švaba koji ga je prodavao dao uz taj Dell. Treba da nosim taj Dell na dijagnostiku pa ću pitati momke šta se zeznulo kod matične. Ako se ispostavi da je krenulo od porta za punjene, možda ipak da zagrizete metak i sa tim i7 jer onda ispada je matična bila sposobna za njega sve vreme nego ga je zeznuo punjač. Ali za sada je stanje takvo kakvo je. I ta matična je polovna i postoji mali procenat šanse da neće raditi, tako da mi se ne kocka sa 200e sada. Svakako, javljam šta je bilo Dell-u, ali zaista nisam verovao da ću onako zadovoljan biti sa njim, da imam neograničen priliv novca i da znam da novi neće riknuti brzo, uzeo bih opet neku novu seriju. A vrv jesu bolji jer je intel popravio u zadnje vreme sa laptop procesorima. Lenovo Yoga nikako jer su se svi i njihove tetke žalili da su im šarke krš i da masovno pucaju i onda su i tu popravke skupe ko vatra. I to je solidno popljuvan Lenovo za to, tako da otuda oni nisu bili opcija. HP isto gledam da im ne ostavim love jer vidim kako se iživaljvaju sa štampačima i tretiraj potrošače skoro kao Apple, a ASUS je preskup sa tom 2 u 1 serijom.
Eto, to su neke moje kraće pisanije, diskusija otvorena, pohvale , pokude, sve može. Meni po svoj prilici stiže za mesec do dva taj TCL pa javljam utiske prvi, ako niko pre mene ne izusti nešto. Nadam se da ne kršim neko pravilo što odgovaram sebi, ali nije sve moglo stati u 1 post.
|