Citat:
Laskaris kaže:
Onda umesto 10 pojedes 30 snicli i eto. Hajde pokusaj u realnom zivotu da pojedes vise od tri snicle. Ne da neces biti zdraviji nego ce da ti bude muka tj imaces ozbiljnih zdravstvenih problema.
Kvazirealizam u igrama je nesto najgluplje sto postoji.
|
Ali je nemoguće napraviti realističnu i zabavnu igru, pogotovo kad je u pitanju srednji vijek, to su uzajamno isključive kategorije. Postoji linija do koje može da se ide sa realizmom, koju ako pređeš igra postaje dosadna, a KCD je otprilike došao do te linije. Pravi simulator srednjovjekovnog života bi bio na nivou ovih blesavih simulatora svega i svačega kakvim je Steam trenutno pretrpan, koje eventualno probaš pola sata iz zaje*ancije i to je to, a da to bude kvalitetan RPG sa pričom i likovima koji ćeš igrati 40ak sati je aspolutno neizvodivo.
I ja sam zamišljao dok sam kao klinac igrao Kalođuti da bi vrhunac gejminga bio kad bi neko napravio 'pravi' realistični FPS pa sad kad imaš igre koje se približavaju tome (Hell Let Loose, Insurgency) vidim da je nemoguće da budu u isto vrijeme i zabavne.
nadam se da doctor ovo ne čita