Re: Frostpunk 2
Igrao preko XBox Game Pass, drago mi je da nisam kupio.
Da ne davim i da ne ulazim u tehničke performanse (koje nisu baš stelarne) i odmah sumiram moje utiske o gameplay-u. Preteška igra, toliko da ubija zabavni aspekt. A poenta igre je da pre svega bude zabavna. Glavni adut keca, atmosfera, je potpuno promašena. Ukratko, u kecu sam saosećao sa mojom sirotinjom, brinuo da li će imati da jedu i da li će im biti toplo, u dvojci se svakih 5 minuta derem "šta hoćete bre više, planeta je smrznuta, dobro da ste i živi, ima da dignem generator u vazduh, pa se vi slikajte sa vašim kenjkanjem".
Po mom mišljenju, baziranje dizajna na "šta je bilo posle" je promašaj. Mislim da bi bolje bilo da su išli sa "kec je bio Britanija, a ovako je bilo u..." Pa recimo SAD sa rasnom segregacijom, divljim zapadom i trvenjima posle građanskog rata ili carska Rusija, skroz ruralna i bez industrijske revolucije, tehnologija šta to beše, beli protiv crvenih koji su jedva dočekali pičvajz da prave revoluciju... Ovako... Meh...
Mnogo veća populacija = gubitak poistovećivanja i empatije sa sirotinjom u gradu. Gde me je kec dobio, dvojka me gubi. Kao što me je Tropico izgubio kada su povećali populaciju i individualci postali statistika.
|