@masteri
Oko literature je već bilo reči. Tu imaš veoma jednostavn izbor a rezultat zavisi od toga koliko poznaješ engleski jezik.
Dobra i kvalitetna literatura na srpskom jeziku jesu fakultetski udžbenci od Laslo Krasu-sa čiji ja nisam neki preterani fan ali ako ti je "ingliš" loš on je sasvim okej izbor.
Ako si pak na drugu stranu dobar sa engleskim onda praktično ne postoje granice za tebe. Moja preporuka ti je da nabaviš neku od SAMS-ovih "21days " (ne "24hours") knjiga i to u novijim izdanju jer su stara taman toliko puna grešaka da početniku prave probleme.
Primera radi, većina mog "popovanja" i primera u ovoj temi se zasniva na knjizi "Teach yourself C++ in 21 days" i to "Second Edition". Ima ljudi koji tvrde da ova knjiga nije pogodna za početnike ali iskreno jedini razlozi za to su greške u starijim izdanjima i relativno nagli ulazak u neke naprednije termine kasnije pri kraju knjige. Ovaj prvi problem se rešava "errata" fajlom koji može da se skine sa neta i koji sadrži kompletan spisak svih mesta na kojima su napravljene greške.
Dakle, ako budeš nabavio pomenutu knjigu imaćeš i priliku da pronađeš podebela objašnjenja u vezi primera, tehnika i svega ostalog u ovoj temi na mestima gde sam našao vremena da sve to objasnim, što će ti ipak bii čini mi se od velike pomoći.
Odmah da napomenem na početku da je velika verovatnoća da za sve probleme koji bi ti se u tom slučaju javljali postoji rešenje u ovoj temi tako da rezerviši jedan dan, skini offline sve stramice i polagano od prve stranice kreneš da čitaš. Onaj deo na početku sa nekom raspravom možeš odmah da preskočiš
PS. Ako ti zatreba literatura možeš da me kontaktiraš na PM.