Prikaz jedne poruke
Stara 21.12.2013, 22:50   #26
Morca
Starosedelac

Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
Određen forumom Re: Maticna ploca uz fx8350

Citat:
Guardian kaže: Pregled poruke
Aha, ne znam da li bih koristio konfiguraciu za OC. U principu, 8core@4Ghz, da li to treba overclockovati? I zasto?
Ploca mi odgovara, posto je malo jeftinija. Kupio bih prvo samo plocu i procesor, malo kasnije napajanje i memoriju i na kraju graficku. Posto, nemam trenutno toliko para na raspolaganju.

I jos jedno pitanje.
Napajanje, kakvo bi mi trebalo? Ovo na primer, LC Power LC6600GP2 (600W), da li bi bilo dovoljno, recimo da bih dodao tamo 8GB memorije, i neku graficku (za 150e). Napajanje kosta oko 49e.

Hvala.
Zavisi od tebe...za šta ti uopšte treba FX8350? Ako već možeš overklokovati (procesor nije "zak5učan"), što da ne? Sad, koliko ćeš ići sa tim, posebna je priča. Za solidan OC ti treba i 5udsko napajanje (inače, preporučujem ti Thermaltake Smart SE 530 ili 630, umesto tog LC-a, solidni za malo para) i cooler (CoolerMaster Hyper 212 Evo, na primer).

Ako nećeš da juriš besne frekvencije i ako ćeš koristiti samo 1 grafičku kartu, moja preporuka za ploču je ASUS M5A97 Evo R2.0. Dovo5no slotova za sve plus 2x e-SATA, solidan overkloker, dokazana, jeftina. Imaš i ASUS M5A99X Evo R2.0 ili Gigabyte GA-990XA-UD3 kao malo jače i skup5e varijante. Ne vidim zašto forsirati neki žešći OC i skupe ploče kad bi ti nešto umereno radilo posao, pogotovo što si na budžetu, kako vidim. Takođe, uzmi FX8320 umesto 8350 a za razliku u novcu uzmi cooler...
Morca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke