Ne znam šta da ti kažem, ovo što pišeš nema veze sa igrama. I ja pravim web aplikacije, pa i cele informacione sisteme bazirane na različitim platformama i tehnologijama, pa se opet držim teme.
Ja ne znam kako ti zoveš ono isprazno filozofiranje i preteranu glorifikaciju najobičnijeg alata za project management kao što je activeCollab. Meni to više deluje kao nešto što bi radio neko ko nema poima da je to najmanji problem i da ti ne treba ništa više osim da pročitaš šta treba da uradiš i da promeniš status taska kada završiš posao. Da li je git ili svn ili štagod, uopšte nije bitno i toliku dramu oko nebitnih stvari može da pravi samo neko ko je nezreo i neiskusan.
Činjenica da si se ti osetio prozvanim i da braniš presipanje iz šupljeg u prazno govori da ni ti nisi daleko od toga. A to što porediš izradu web interfejsa sa izradom igara govori dodatno u prilog svemu.
Ja sam pisao kod i u asembleru, radio i distribuirane IS-ove koji uključuju i web deo i desktop delove, kao i server-side delove i bazu podataka, pa ne pominjem.
EDIT: a inače mi je jako smešno to da neko ko nije napravio ni jednu igru deli savete o pravljenju igara ... tipično naša posla