Prikaz jedne poruke
Stara 9.4.2012, 0:06   #1
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.386
Zahvaljeno 3.334 puta na 2.307 poruka
Određen forumom Entry-level polovni Android? Da li se isplati?

Nešto sam gledao po internetu, surfovao i nekako dospeo do domaćih oglasa, a u pitanju su bili Android mobilni telefoni... I gledam ja, ono entry-level telefoni (uglavnom svi oko 600MHz i 256MB RAM imaju, neki rezistivni a neki kapacitivni ekran) i cena se svima kreće od 40-60e (ZTE Racer, Huawei u8xxx i slični telefoni), Android više nije luksuz, a meni se to dopada.

S obzirom na to da bi mi neki ovakav telefon trebao za sledeće namene, verujem da bi mi uz neki custom ROM završio posao:
1. Android development aplikacija
2. Internet preko Wi-Fi (znači forumi preko Tapatalka, Facebook, e-mail (GMail), Twitter, casual surfovanje kad mi je dosadno)
3. GPS u kolima.
4. Muzika dok putujem, ili pešačim (nisam "audiofil").

Takođe:
- Igre me ne zanimaju preterano.
- Bitno mi je da sve gore navedeno radi koliko-toliko tečno.
- Baterija može da bude i prosečna i ispod proseka, mogu i da stavljam telefon da se puni svake večeri, bitno da izdrži maltretiranje preko dana, ili 2-3 dana bez maltretiranja...
- Kapacitivni ekran bi bio plus a vidim da ih ima za ove pare- Naravno da ima neku podršku zajednice da mogu da metnem neki custom ROM a ne da budem zaglavljen sa tim što imam. Koliko sam i skontao, većina low-level modela uvek ima dobru podršku.

Dakle, dva glavna pitanja su:
1. Da li se isplati uzimati neki od polovnih entry-level modela?
2. Koji telefon juriti? Neki ZTE ili Huawei (u8500 mi je zapao za oko)? Konkretna preporuka?
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke