Što se duhova na LCD-u tiče, neće ih biti. Tih 50Hz znači da slika neće da se kreće baš savršeno glatko pri brzim pokretima. Tako je i na praktično svim kompjuterskim LCD monitorima, recimo kad nešto skroluješ pa vidiš da slova nisu jednako bistra kao kad stoje mirno. LCD-evi sa 100Hz to rade nešto bolje a plazme najbolje. Većina ljudi i ne obraća pažnju na tako nešto pa ne želim da pomisliš da je to neka drastična razlika ali mislim da bi bilo lepo da lično pogledaš neke brzo pokretne scene na LCD-u i plazmi i vidiš da li ti to išta znači. Ako si recimo gledao filmove na nekom klasičnom LCD monitoru i to ti je ok, i TV sa 50Hz će ti biti potpuno OK.
Ja ću uneti zabunu i predložiću da obratiš pažnju na plazmu
Panasonic S30 42". Kod nas se može kupiti za 67 hiljada din. Pored veće dijagonale, imala bi tečnije pokrete od bilo kog LCD-a, a pogotovo ovih od 50Hz. Jedino što staklo na plazmi ima malo više refleksija, pa bi moralo da se pazi da prozori i sijalice ne biju pravo na nju. Ako to možeš da obezbediš, mislim da je ovo bet-buy TV u klasi ove godine.
Ako se odlučiš za LCD, i ja preporučujem Samsung C530 od 40". Ipak imaš veliku sobu, mislim da bi bilo lepo da ideš na nešto veće od 32". LG-eve generalno ne volim zbog slabe dubine crne boje na slici.