Omladinska zadruga jeste najlakshi nachin da se nadje posao, ali se prilichno malo placa. Ja sam radio mesechak dana kad mi je bilo petnaJestak godina i nisam se bash odvalio od para od toga (chitao strujomere u sred juna na 40 stepeni). Ironichno je bilo to shto sam od dva tiketa na kladionici zaradio vishe para.
Ja bih takodje pucao na preprodaju polovnih komponenti, to je jako unosan i profitabilan posao, uz to i relativno lak, jedino cimanje je slanje i primanje poshiljke, kao i neophodna visoka doza opreza.
Shto se servisiranja tiche, od standalone posla tu nema 'leba, osim ako znash nekoga ko mozhe da te zaposli u nekoj firmi koja se usput bavi i maloprodajom. Pod tim naravno ne podrazumevam zaposhljavanje komshija, kumova i slichne rodbine preko veze, vec zaposhljavanje od strane nekoga ko zna da si struchan i ima poverenja u tebe.
Tu su i razni sitniji poslovi, evo moj drug je recimo proshao obuku za fudbalskog sudiju, a nikada nije trenirao fudbal i sada sudi "petlicima" po zlatiborskom okrugu, 2500 dinara po utakmici. Lepo zaradjuje, zanimljivo je (osim ako dodjesh u Kremna da sudish seljacima

), ali treba malo kondicije.